Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Новости в Албена за 2015

Сезон 2015 в Албена

АКВАМАНИЯ

Посетителите на Аквамания имат възможността да се състезават помежду си на 4-те писти, с обща дължина 315 метра на атракциона „ПроРейсър"- най-известната водна състезателна пързалка в света. От 20-метрова кула за изкачване, гостите изпитат тръпката от рафтинга на 183-метровия „Мамут". Спускането става с надуваем пояс, поместващ до 4 души, които се потапят в спускане по лъкатушещите улеи на пързалката.  

„Мързеливата река" си прокрадва път лениво под сянката на дърветата, бързеи се устремяват в скалистите каньони „Дивата река", вълнуващи фонтани експлодират във феерия от цветове и форми.

Посетителите на Аквамания следват историята на загубен космически кораб във водния рай на една непозната, приказна галактика, проправяйки си път между атракциите и по мостовете от хилядолетни камъни. Водни оръдия, специални ефекти, стена за катерене са само някои от изненадите, които крие паркът.

За децата Аквамания разкрива един истински рай от цветове, детски площадки с причудливи космически същества, умалени версии на атракции за възрастни като Детско Торнадо (KIDZ Tornado), Детски ПроРейсър (KIDZ Racer), Детски Туистър (KIDZ Twister) и Детска мини река (KIDZ Mini River). Шеметни водни ефекти и фонтани ще отприщят въображението на децата в „космическата палуба на Костенурката" (Фонтанът на Костенурката) или в „Лагуната на лунния кратер" (Детската площадка). Изкачвайки пътя за спускане от пързалките, децата ще открият мистериозно устройство за телепортация, „старгейт", от което ще поемат към един приказен свят на радост и въображение.

CLUB LOOKEA AUTHENTIQUE – ЛАГУНА БИЙЧ 4*

През 2015 година хотел Лагуна Бийч ще бъде френски клубен хотел под името CLUB LOOKEA AUTHENTIQUE. Продуктът, който хотелът ще предлага, ще бъде изцяло ориентиран към френски пазар, а анимационната програма и всички забавления за гостите ще бъдат на френски език. Лагуна Бийч ще замени хотел Малибу като френски клубен хотел в Албена, като хотел Малибу през предстоящия сезон ще бъде отворен за продажби на всички пазари.


БЕЗПЛАТЕН Wi-Fi ИНТЕРНЕТ

През сезон 2015 всички гости ще могат да се възползват от ползването на безплатен Wi-Fi интернет на всички открити и публични места на територията на Албена, както и на прекрасния плаж.


ТЕНИС ЦЕНТЪР

От месец Август 2014 година Албена е официален партньор на Българската Федерация по Тенис. Албена разполога с 13 тенис корта 6, от които са напълно реновирани, а станалите 7 ще бъдат модернизирани през зимния сезон. В плановете е заложено изграждането на още 10 тенис корта до 2015 година, с което  Албена ще се превърне в един от най-модерните тенис центрове на Българско Северното Черноморие.

През 2015 година Албена ще бъде домакин на редица професиоинални турнири от календара на Международната Тенис Федерация като състезания за момичета и момчета в различните възрастови групи, както и международен турнир за жени.

Всички гости ще имат възможността да се възползват от прекрасните уловия за тенис и активна почивка, които Албена предлага:

  • Тенис кортове на открито, които могат да се изполват от Април до Октоври.
  • Осветени тенис кортове, които полволяват организиране на вечерни тенис сесии.
  • Тенис училище с професионални треньори от "Dreisam Tennis Academy" – Фрейбург, Германия.

ГОЛФ & ЙОГА

И през 2015 година Албена ще продължи тенденцията да предага на своите гости интересни възможности за развлечение, забавление и релакс с голф и йога занимания. Уроците по голф се провеждат на първото голф игрище на Българското Черноморие - Lighthouse Golf Resort от професинален инструктор. Предаганите голф пакети включват още екипировка и трансфер от хотела до голф ингрището. Уроците са както индивидулани, така и групови.   

Йога заниманията се провеждат два пъти дневно /сутрин и вечер/ под ръководството на индийския гуру – Сандип Кумар и включват въведение в основните йога асани, практикуване на различни дихателни техники, медитация, игри и смехотерапия, релаксация на физическо, ментално и емоционално ниво.


РЕСТОРАНТИ

  • Ресторант Гергана ще бъде изцяло реновиран през 2015 година. Нов а-ла-карт ресторант ще бъде изграден в зоната между основния ресторант и хотелската част. И двата ресторанта ще разполагат с огромна тераса, от която ще се открива спираща дъха морска панорама.
  • Нови здравословни менюта във всички ресторанти с голямо разнообразие от прясна риба, морски дарове, плодове и зеленчуци.
  • Тематичните вечери /Българска, френска, Италианска, Гръцка и Мексиканска/, барбекю и градинските партита отново ще внесат неповторима атмосфера.
  • В началото на лятото на 2015 година се очаква откриването на първия литературно-тематичен ресторант в България. Всички посетители на този уникален ресторант ще имат възможността да се докоснат до произведенията на великия български автор Йордан Йовков на 9 различни езика и да вкусят типични български астия.

DINE AROUND

За предстоящия сезон програмата Dine Around ще бъде валидна за периода до 30-ти Юни 2015 и от 1-ви Септември 2015 година. За всички гости на хотелите Калиакра, Гергана, Сенди Бийч, Мура, Славуна и Лагуна Бийч програмата ще бъде активна през целия сезон.


ПЛАЖНА БИБЛИОТЕКА

Като резултат от голямата популярност, която откритата в началото на месец Юни 2013 година плажна библиотека придоби, през предстоящия сезон в Албена ще бъдат изградени нови две библиотеки на различни места на най-красивия плаж по българското черноморие. В допълнение към това в няколко хотела ще бъдат открити 10 библиотеки със специално обособени читални.


ПЛАЖ

И през предстоящия сезон всички гости ще могат да св възползват от безплатни два шезлонга и чадър на стая на басейна и на плажа на Албена. Изключение правят хотелите Доростор, Добруджа, Лора и Камелия. Гостите, отстеднали в тези хотели, ще могат да ползват мобилен чадър, който да поставят на свободните зони на плажа.  

През 2015 голяма част от съоръженията на плажа като душове, съблекални, шезлонги и чадъри са заменени от нови по-висококачествени.

публикувана 01.2014   /  обновена 01.2015

By Maria Koynakova

Получавай пръв най-изгодните оферти