Изгодни самолетни билети до Мюнхен и Меминген, Германия

Мюнхен

ИЗГОДНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ДО МЮНХЕН и МЕМИНГЕН

 

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Мюнхен или Меминген? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Мюнхен/Меминген и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Мюнхен/Меминген, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до Мюнхен или Меминген са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.

 


Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети до Мюнхен

Полети от България до Мюнхен има от София, Бургас и Варна. Ако живеете по-близко до североизточната или югозападната част на страната, летищата на Солун и Букурещ също могат да бъдат алтернатива.

 

»    София – Мюнхен

От София до Мюнхен има както директни така и полети с прехвърляне. Директните полети се изпълняват от авиокомпания Lufthansa, седем дни в седмицата. От авиокомпаниите летящи с прехвърляне, добри цени за самолетни билети до Мюнхен обикновено имат Austrian Airlines и полските LOT. 
 

 

»    София – Меминген

Директни lowcost полети от София до Меминген се изпълняват от две авиокомпании - Уиз Еър три пъти седмично и  Ryanair  два пъти седмично. 
 

»    Бургас – Мюнхен

В момента няма авиокомпания, която да извършва директни полети от Бургас до Мюнхен. Полети с прекачване осъществяват авиокомпании Lufthansa в комбинация с Bugaria Air, Siberia Airlines или Condor.

 

»    Варна – Мюнхен

Нискобюджетната авиокомпания Wizzair изпълнява директни полети до три пъти седмично до летище Меминген. В момента няма авиокомпания, която да извършва директни полети от Варна до централното летище в Мюнхен. Полети с прекачване осъществяват авиокомпании Lufthansa, Austrian Airlines и други. 

 

»    Солун – Мюнхен

Удачен вариант за летене до Германия, може да предложи летището в Солун. Авиокомпания Aegean Airlines оперира ежедневни директни полети по маршрута. От нискотарифните авиокомпании Ryanair изпълняват директни полети до летище Меминген през летния сезон между Април и Октомври по три пъти седмично.

 

»    Букурещ – Мюнхен

Живеещите в Североизточна България, могат да се възползват от предложенията на авиокомпании Lufthansa и Tarom за евтини самолетни билети до Мюнхен от Букурещ. За удобство на пътуващите, двете компании изпълняват директни полети до Мюнхен всеки един ден от седмицата.

 

»    Мюнхен– София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Германия към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Мюнхен са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети. 

 

Нашата резервационна система помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Мюнхен/Меминген като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Мюнхен и транспорт до центъра на града

Когато резервирате самолетен билет до Мюнхен, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

Редовните полети до Мюнхен от България, Гърция и Румъния кацат на международното летище Франц Щраус/Franz J Strauss (код MUC).

Удобен автобусен и влаков транспорт свързва летището с центъра на Мюнхен, други немски градове, както и австрийски дестинации като Инсбрук и Залцбург.

 

Със специален луксозен автобусLufthansa Airport Shuttle – може да се придвижите от летището до центъра на Мюнхен за 40 минути. Ако закупите билета на място от шофьора  цената е 11 евро в посока и 18 евро в двете посоки, но ако предварително резервирате онлайн ползвате следните намаления: 9,99 евро на посока или 17 евро за двуопсочно пътуване. Автобусът тръгва от летището на всеки 30 минути.

Приблизително същото време, 40 – 50 минути, излиза пътуването с някой от влаковете S1 или S8, които свързват летището с централната и крайните части на Мюнхен и цената на билета е около 12 евро. Влакове от летището до центъра на Мюнхен тръгват на всеки 10 минути. Предимството е, че цената на целодневния билет покрива всичките Ви пътувания в транспортната система на Мюнхен – с влак, трамвай или автобус - в рамките на деня. Цената на дневния билет в определена зона (в случая зона М-5 от летището към града ) - 13 евро; важи  от момента на валидация на билета до 06:00ч. на следващия ден.

 

 

Ако летите от София с Райънеър, вашия полет ще бъде до град Меминген малкото международно летище, намиращо се там –Allgaeu Airport (с код FMM). Летището е идеално свързано с  централната част на самия Мюнхен с експресен автобус  – Allgäu Airport Express. Цената на еднопосочен билет започва от €15 при покупка онлайн, в сайта на компанията и от €20 – в брой, директно в автобуса. Автобусът пътува около 1 ч. и 20 мин. в нормален трафик. В някои случаи по-евтин, но и по-бавен вариант може да бъде трансфер с популярните в Европа, а вече и у нас – FlixBus

Хотели в Мюнхен

Експертна консултация и резервация на хотел в Мюнхен или друга точка в Гергмания може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Застраховки за пътуване до Мюнхен

 

ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ В ЧУЖБИНА“

 

 

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Мюнхен, препоръчваме да направите застраховка „Медицински разходи в чужбина“ за себе си и всички, пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Мюнхен са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход, на фона на спокойствието, което ще имате.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

 

Другото голямо предимство на застраховката „Медицински разходи в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

 

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватна и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. 

 

Вижте цени и си направете застраховка “Медицински разходи в чужбина” 

 

 

ЗАСТРАХОВКА „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ ПРИ АНУЛИРАНО ПЪТУВАНЕ“

 

 

Често взимаме спонтанно решение за закупуване на почивка, самолетен билет или хотел, привлечени от ниските цени и добрите оферти. Те, обаче, често са за период след няколко месеца и не можем да сме сигурни, че нещо в плановете ни няма да се промени. А в сегашната ситуация с разпространението на Covid-19 и риска да се заразим или да бъдем карантинирани, тази застраховка става още по-важна.

 

Застраховката „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“, е решението на този потенциален проблем.

 

Тя представлява осигуровка срещу непредвидени обстоятелства. Достатъчно е да бъде сключена поне 10 дни преди началната дата на пътуването ви и не повече от 7 дни след закупуване на самолетен билет, хотелско настаняване, круиз или почивка. Застраховате цялата сума, която сте заплатили за пътуването.

 

С една застраховка „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“ може да покриете цялата почивка на семейството си, не е нужно за всеки член от семейството да има отделна полица, но е важно да добавите в полицата всички, които биха се възползвали от застраховката, в случай на необходимост. 

 

 Вижте цени и си направете застраховка “Възстановяване на суми при анулирано пътуване”

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Мюнхен

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Мюнхен  или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Мюнхен от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Мюнхен  или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Мюнхен с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Мюнхен  може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Медицински разходи в чужбина”. 

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:00 ч. до 21:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти по самолетни билети и туристически услуги. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Германия; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Мюнхен  и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Мюнхен  може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Мюнхен са:

 

  • лична карта или паспорт, валидни след датата на връщане в България;
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.
  • тук може да проверите актуална информация за необходими декларации, формуляри или друг тип форми за попълване за влизане или преминаване в страната във връзка с Covid-19.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел в Мюнхен или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

 


 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

Creative Commons License Текстът в тази страница от Диляна Георгиева е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva