Изгодни самолетни билети до Мюнхен и Меминген, Германия

Мюнхен

ИЗГОДНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ДО МЮНХЕН и МЕМИНГЕН

 

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Мюнхен или Меминген? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Мюнхен/Меминген и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Мюнхен/Меминген, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до Мюнхен или Меминген са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.

 


Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети до Мюнхен

Полети от България до Мюнхен има от София, Бургас и Варна. Ако живеете по-близко до североизточната или югозападната част на страната, летищата на Солун и Букурещ също могат да бъдат алтернатива.

 

»    София – Мюнхен

От София до Мюнхен има както директни така и полети с прехвърляне. Директните полети се изпълняват от авиокомпания Lufthansa, седем дни в седмицата. От авиокомпаниите летящи с прехвърляне, добри цени за самолетни билети до Мюнхен обикновено имат Austrian Airlines и полските LOT. 
 

 

»    София – Меминген

Директни lowcost полети от София до Меминген се изпълняват от две авиокомпании - Уиз Еър три пъти седмично и  Ryanair  два пъти седмично. 
 

»    Бургас – Мюнхен

В момента няма авиокомпания, която да извършва директни полети от Бургас до Мюнхен. Полети с прекачване осъществяват авиокомпании Lufthansa в комбинация с Bugaria Air, Siberia Airlines или Condor.

 

»    Варна – Мюнхен

Нискобюджетната авиокомпания Wizzair изпълнява директни полети до три пъти седмично до летище Меминген. В момента няма авиокомпания, която да извършва директни полети от Варна до централното летище в Мюнхен. Полети с прекачване осъществяват авиокомпании Lufthansa, Austrian Airlines и други. 

 

»    Солун – Мюнхен

Удачен вариант за летене до Германия, може да предложи летището в Солун. Авиокомпания Aegean Airlines оперира ежедневни директни полети по маршрута. От нискотарифните авиокомпании Ryanair изпълняват директни полети до летище Меминген през летния сезон между Април и Октомври по три пъти седмично.

 

»    Букурещ – Мюнхен

Живеещите в Североизточна България, могат да се възползват от предложенията на авиокомпании Lufthansa и Tarom за евтини самолетни билети до Мюнхен от Букурещ. За удобство на пътуващите, двете компании изпълняват директни полети до Мюнхен всеки един ден от седмицата.

 

»    Мюнхен– София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Германия към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Мюнхен са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети. 

 

Нашата резервационна система помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Мюнхен/Меминген като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Мюнхен и транспорт до центъра на града

Когато резервирате самолетен билет до Мюнхен, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

Редовните полети до Мюнхен от България, Гърция и Румъния кацат на международното летище Франц Щраус/Franz J Strauss (код MUC).

Удобен автобусен и влаков транспорт свързва летището с центъра на Мюнхен, други немски градове, както и австрийски дестинации като Инсбрук и Залцбург.

 

Със специален луксозен автобусLufthansa Airport Shuttle – може да се придвижите от летището до центъра на Мюнхен за 40 минути. Ако закупите билета на място от шофьора  цената е 11 евро в посока и 18 евро в двете посоки, но ако предварително резервирате онлайн ползвате следните намаления: 9,99 евро на посока или 17 евро за двуопсочно пътуване. Автобусът тръгва от летището на всеки 30 минути.

Приблизително същото време, 40 – 50 минути, излиза пътуването с някой от влаковете S1 или S8, които свързват летището с централната и крайните части на Мюнхен и цената на билета е около 12 евро. Влакове от летището до центъра на Мюнхен тръгват на всеки 10 минути. Предимството е, че цената на целодневния билет покрива всичките Ви пътувания в транспортната система на Мюнхен – с влак, трамвай или автобус - в рамките на деня. Цената на дневния билет в определена зона (в случая зона М-5 от летището към града ) - 13 евро; важи  от момента на валидация на билета до 06:00ч. на следващия ден.

 

 

Ако летите от София с Райънеър, вашия полет ще бъде до град Меминген малкото международно летище, намиращо се там –Allgaeu Airport (с код FMM). Летището е идеално свързано с  централната част на самия Мюнхен с експресен автобус  – Allgäu Airport Express. Цената на еднопосочен билет започва от €15 при покупка онлайн, в сайта на компанията и от €20 – в брой, директно в автобуса. Автобусът пътува около 1 ч. и 20 мин. в нормален трафик. В някои случаи по-евтин, но и по-бавен вариант може да бъде трансфер с популярните в Европа, а вече и у нас – FlixBus

Хотели в Мюнхен

Експертна консултация и резервация на хотел в Мюнхен или друга точка в Гергмания може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Медицински застраховки за пътуване до Мюнхен

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Мюнхен препоръчваме да направите застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за себе си и всички пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Мюнхен са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход на фона на спокойствието, който ще ви осигури. За 5 дни престой в Германия например, цената на застраховка е 4,58 лв. за €4000 застрахователен лимит и 9,08 лв за €15000 лимит. Хубавото е, че цената не се смята на дневна база, така че ако си правите по-дълга ваканция, например 20 дни, няма да се наложи да платите 4-пъти по-скъпа премия, а само 16,09 лв за €4000 и 28,79 лв за €15 000.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска, при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и: правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството, при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

Другото голямо предимство на застраховката „Помощ при пътуване в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватно и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. Компанията има офис и в Мюнхен, което е несравним плюс в случай на локално съдействие.

 

Вижте подробна информация за застраховките, които предлагаме и техните цени.

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Мюнхен

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Мюнхен  или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Мюнхен от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Мюнхен  или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Мюнхен с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Мюнхен  може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Помощ за пътуване в чужбина”. 

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:00 ч. до 21:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти по самолетни билети и туристически услуги. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Германия; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Мюнхен  и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Мюнхен  може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Мюнхен са:

 

  • лична карта или паспорт, валидни след датата на връщане в България;
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.
  • тук може да проверите актуална информация за необходими декларации, формуляри или друг тип форми за попълване за влизане или преминаване в страната във връзка с Covid-19.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел в Мюнхен или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

 


 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

Creative Commons License Текстът в тази страница от Диляна Георгиева е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva