Изгодни самолетни билети до Цюрих

евтини самолетни билети до Цюрих - оферти София и други летища до ЦюрихИЗГОДНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ДО ЦЮРИХ, ЩВЕЙЦАРИЯ

Като една от най – големите туристически агенции в България, ние от Юзит можем да Ви предложим богат избор от специални оферти на всички авиокомпании за изгодно пътуване до Швейцария.

Можете да се възползвате от предварително изготвени оферти за случайно подбрани дати за полети до /от Цюрих или спрямо Ваши критерии да зададете търсене на изгодни самолетни билети в нашата онлайн търсачка за полети в цял свят.


Ако предпочитате консултация на живо, може да се отбиете в някой от нашите офиси в страната и да получите отговор на Вашето запитване от нашите опитни консултанти.


КАКВО Е ПОЛЕЗНО ДА ЗНАЕТЕ, ЗА ДА НАМЕРИТЕ НАЙ-УДОБНИТЕ И ИЗГОДНИ ПОЛЕТИ ДО ЦЮРИХ

Цюрих е най – големият град в Швейцария.  Освен с живописната си красота, този град е известен и с високия стандарт на живот, който поддържа. Дори към момента е сред първенците в класациите за най – скъп град в света. Цюрих е разположен в централната част на алпийската държава, на северозападния бряг на Цюрихското езеро.


Разликата в часовата зона спрямо нашата е само един час – българите изпреварваме швейцарците с един час напред.


Тук се намира и най – голямото летище в Швейцария – летище Клотен. То е разположено на около 13 км от града .

 

Полети до Цюрих  от България се изпълняват  от София, Варна и Бургас с редовни и lowcost авиолинии, като средната продължителност на директните полети е 2 часа и половина. Алтернативни летища в Швейцария, до които пътуват нискотарифни компании са Базел – Мюлуз - Фрайбург и Женева. Опции за летене до Швейцария предлагат и летищата в Букурещ и Солун, разположени в близост до североизточната и югозападната част на България. 

 

» София - Цюрих
Редовни компании като Bulgaria Air предлагат опцията за директен полет от София до Цюрих, от 3 до 5 дни седмично (в зависимост от сезона). Друга опция е полет с едно прекачване изпълняван от Austrian Airlines през Виена или с Lufthansa през Франкфурт. От нискобюджетните авикомпании Wizz Air предлагат директни полети от София до  Базел – Мюлуз - Фрайбург или Женева два пъти седмично в понеделник и петък. Easy Jet също имат маршрут с дестинации София - Базел и София - Женева, но полетите са с прекачване в Лондон, Гетуик.

 

» Варна - Цюрих
Полетът се изпълнява от Bulgaria Air, но не е директен – има прекачване в София. Също има опции и с Austrian Airlines и Lufthansa, но освен с едно задължително прекачване, в повечето случаи може да има и второ трансферно летище (Виена, Франкфурт, Дюселдорф или Мюнхен).

 

» Бургас – Цюрих

Lowcost компании като Eurowings и Aer Lingus могат да предложат полет до Цюрих от Бургас  с прекачване. Руските превозвачи Aeroflot, Air France и други редовни авиолинии също могат да предложат комбинации от полети с прекачвания.

 

» Букурещ - Цюрих
Букурещ може да бъде удобна изходна точка за самолетни полети до Цюрих за жителите на Североизточна България. Швейцарската компания Swiss предлага директни полети, а Lufthansa, Austrian Airlines и KLM - полети с едно прекачване.

 

» Солун – Цюрих
В търсене на най-добрата цена, не пропускайте и вариант за полет от Солун. Швейцарският национален превозвач Swiss може да предложи директни полети по този маршрут, а редица други редовни авиолинии - полети с едно прекачване.

 

» Цюрих – София:
Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Швейцария към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Цюрих са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети.

 

 

Политиките за допустимия багаж за Вашето пътуване до Цюрих зависят от избраната от Вас авиокомпания, като  тук може да се запознаете със съответните изисквания на най – търсените въздушни превозвачи.

 

Тъй като полетът до Цюрих е кратък, възможно е на борда да няма осигурени напитки и изхранване.  Дори този тип услуга да не е включена в цената на билета, по време на пътуването ще имате възможност да си набавите нужното меню срещу заплащане на допълнителна такса.

 

Към резервацията си може да добавите и друг тип допълнителни услуги като предварителен избор на седалка в самолета, пътуване с домашни любимци, нужда от придружител на борда за самостоятелно пътуващи деца, пренасяне на специален багаж от типа на музикално/ски оборудване и други. За повече информация по темата Ви препоръчваме да получите експертен отговор от наш консултант.

Летища в Цюрих и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия самолетен билет до Цюрих, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

 

 

Летище Цюрих – Zurich Airport (с код ZRH) е най-голямото летище в Швейцария и чрез пътната си транспортна мрежа облужва  голяма част от страната. Намира се на 13 км от центъра на град Цюрих. Транспортът от летището е добре устроен и лесен за организация.

 

Такситата в Цюрих са едни от най-скъпите в света – превоз до центъра на града ще ви струва поне 50 - 60 евро - затова ви предлагаме следните опции за транспорт от летището до града:

 

Влак – пътуването с влак до центъра на града ще ви отнеме 10-15 мин. и ще струва около 6 евро на човек. Предлага се и опция за еднодневна карта за придвижване с местната линия номер 10 на цена от 13 евро на човек. За всяка от опциите се ползват намаления за деца.

Това е най-евтиният и най-бърз начин за придвижване от летището. Гарата се намира под Airport Centre, в Check-in 3 частта. Можете да закупите своя билет от SBB гишетата или от Service Center-a локализиран в Пристигащи 1 и 2 (Arrivals 1, 2). Освен това имате на разположение и автомати за билети. Имайте предвид, че това е една от най-добре свързаните гари в страната и предлага над 350 връзки до различни дестинации.


Shuttle bus – друга възможност за транспорт до града е автобусният превоз от летището, който ще Ви струва около 25 евро на посока и трае между 30 и 40 мин., в зависимост от трафика.

 

Uber – мястото от където може да ви вземе вашия шофьор от Uber се намира точно пред залата на излитащите (Departures), цените обаче няма да бъдат много по-ниски от цените на такситата, заради законодателството в Швейцария.

 

Нискотарифните авиокомпании, които изпълняват полети от България до Швейцария, кацат на летището в Базел - Basel Mulhouse Freiburg EuroAirport (с кодове BSL, EAP, MLH). Летището се намира на около 90 км. от Цюрих като за да се придвижите до там може да използвате няколко вида транспорт. 


Най-лесният и икономичен начин е с Flixbus – директен автобусен превоз от летището до Цюрих. Две сутрешни и две следобедни линии обслужват този маршрут, като цената на билета на посока е около 12 евро на човек.

Ако сте изпуснали опцията с Flixbus може да се движите и с комбинация от автобусен и влаков транспорт от редовните линии. От летището в Базел до ЖП гарата в Базел може да се придвижите с автобус номер 50, като цената за еднопосчен билет е между 3 и 5 евро. Автобус има на всеки 10 минути, а времетраенето е около 20 мин. След като пристигнете на ЖП гарата трябва да хванете влак до Цюрих, като цената на билета ще е между 35 и 60 евро на посока (в зависимост от класата, в която пътувате). Около час и половина трае пътуване с влак от Базел до Цюрих.


Освен до Базел, нискобюджетните компании Wizz Air и Easy Jet изпълняват два пъти седмично и полети до Женева – като за целта кацат на летището в близост до града. Geneve Airport с (код GVA) се намира на около 230 км. от Цюрих и може да се придвижите отново с автобус или влак дотам. Също така има и директен вътрешен полет между Женева и Цюрих.

 

 

 

Хотели в Цюрих

Експертна консултация и резервация на хотел в Цюрих или друга точка в Швейцария може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Застраховки за пътуване до Цюрих

 

ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ В ЧУЖБИНА“

 

 

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Цюрих, препоръчваме да направите застраховка „Медицински разходи в чужбина“ за себе си и всички, пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Цюрих са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход, на фона на спокойствието, което ще имате.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

 

Другото голямо предимство на застраховката „Медицински разходи в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

 

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватна и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. 

 

Вижте цени и си направете застраховка “Медицински разходи в чужбина” 

 

 

ЗАСТРАХОВКА „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ ПРИ АНУЛИРАНО ПЪТУВАНЕ“

 

 

Често взимаме спонтанно решение за закупуване на почивка, самолетен билет или хотел, привлечени от ниските цени и добрите оферти. Те, обаче, често са за период след няколко месеца и не можем да сме сигурни, че нещо в плановете ни няма да се промени. А в сегашната ситуация с разпространението на Covid-19 и риска да се заразим или да бъдем карантинирани, тази застраховка става още по-важна.

 

Застраховката „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“, е решението на този потенциален проблем.

 

Тя представлява осигуровка срещу непредвидени обстоятелства. Достатъчно е да бъде сключена поне 10 дни преди началната дата на пътуването ви и не повече от 7 дни след закупуване на самолетен билет, хотелско настаняване, круиз или почивка. Застраховате цялата сума, която сте заплатили за пътуването.

 

С една застраховка „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“ може да покриете цялата почивка на семейството си, не е нужно за всеки член от семейството да има отделна полица, но е важно да добавите в полицата всички, които биха се възползвали от застраховката, в случай на необходимост. 

 

 Вижте цени и си направете застраховка “Възстановяване на суми при анулирано пътуване”

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Цюрих

Онлайн резервация чрез нашата търсачка:

 • възможност за търсене спрямо Вашите критерии за предстоящо пътуване
 • възможност за сравнение и избор между стотици оферти, с опция за индивидуално сортиране на резултатите спрямо изискванията Ви
 • възможност за резервация по всяко време на денонощието, в удобно за Вас време
 
Опции за плащане на онлайн резервация:

 

 1. заплащане в момента на резервация с дебитна/кредитна карта
 2. можете да запазите съществуващата резервация за 24 часа и да платите в близък до Вас офис , по банков път или на каси на Easy Pay

 

Резервация с консултант на Юзит:

 • възможност за комуникация по телефон на 0700 15 115, по имейл или на място с наш консултант в някой от офисите ни в страната
 • получавате експертно мнение от специално обучен персонал, притежаващ международен сертификат за продажби в тази сфера
 • доверявайки се на нас, получавате специално изготвени актуални и изгодни оферти, съобразно всички настоящи тенденции в туризма
 • и на последно място този тип резервация Ви спестява време – ние ще го свършим вместо Вас!
 
Опции за плащане на резервация с консултант:

 

 1. в брой или с карта на място в някой от нашите офиси в страната
 2. с дебитна/кредитна карта в онлайн платформата за плащания на нашия сайт, като за целта ще получите допълнителни инструкции от обслужващия Ви консултант
 3. по банков път в лева или в евро
 4. на касa на Easy Pay, като за целта ще Ви изпратим 10-цифрен код за плащане. Той е всичко, което трябва да представите на служителя на EasyPay.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva