Изгодни самолетни билети до Чикаго

Чикаго

ИЗГОДНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ДО ЧИКАГО

 

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Чикаго? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Чикаго и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Чикаго, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до Чикаго са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.


Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети до Чикаго

Ако желаете да летите изгодно от България до Чикаго, трябва да търсите полети от София. Алтернативно, можете да потърсите цени на самолетни билети до Чикаго за полети с излитане от Солун или Букурещ.

 

»    София – Чикаго

Поради редица фактори (промоции, сезонност, търсене и др.) цените, които всяка авиокомпания предлага за полетите си до САЩ, са много променливи. Затова е възможно, в различни периоди, да намерите евтини самолетни билети до Чикаго (О’Хара) с различни компании, летящи по маршрута. Сред тях са Turkish Airlines, KLM, Lufthansa, British Airways, LOT и много често Bulgaria Air съвместно с Iberia, Virgin Atlantic или US Airways.

 

»    Букурещ – Чикаго

Жителите на Североизточна България, могат да пътуват икономично до САЩ от по-близко разположения за тях Букурещ. Някои от авиокомпаниите, които летят от Букурещ и предлагат евтини самолетни билети до Чикаго са British Airways – самостоятелно или съвместно с American Airlines, Turkish Airlines, Tarom, Air France и KLM, Austrian и Lufthansa.

 

»    Солун – Чикаго

Ако търсите евтини самолетни билети до Чикаго и живеете в близост до югозападната част на страната ни, не забравяйте да проверете цените и на полетите от Солун. Обикновено, авиокомпаниите, осигуряващи най-удобните и изгодни самолетни полети до Чикаго от Солун са Lufthansa, Swiss, Aegean Airlines съвместно с Continental или United Airlines. Това не изключва възможността, друга авиокомпания да предостави по-добри условия.

 

»    Чикаго – София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от САЩ към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Чикаго са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети.

 

Нашата резервационна система помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Чикаго като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Чикаго и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия самолетен билет до Чикаго, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

 

 

 

Чикаго разполага с две международни летища: О’Хара/ O’Hare International Airport (ORD) и Мидуей/ Midway International Airport.

 

О’Хара е едно от най-големите и натоварени летища в САЩ. Въпреки това, ориентация в самото летище е безпроблемна, а придвижването до града - улеснено от перфектно изградената вътрешна и външна транспортна инфраструктура.

 

Две влакови линии осигуряват бърз трансфер от О’Хара до центъра на Чикаго. Линията Blue Line “L” (търсете CTA Trains) от чикагската вътрешноградска влакова мрежа, се движи до централните спирки Clark/Lake или Jacksons за 40 - 45 минути, на цена $ 5 за еднопосочен билет. Влаковете от тази мрежа се движат денонощно, в интервал от 10-15 минути.

 

Друг влак с маршрут North Central от регионалната жп мрежа – METRA – Ви отвежда до гара Union Station за $ 4.75 и 30-40 минути време.

 

Трансфер до центъра на Чикаго с шатъл автобус струва около $35 , а такси – около $50.

 

Освен с железопътен превоз, до различни части на Чикаго може да се стигне и с линии на регионалната автобусна служба PACE за $ 1.75.

 

 

 

Някои от вътрешните полети в САЩ до Чикаго кацат на летище Мидуей. Затова, ако летите до Чикаго с прекачване някъде в Щатите, е възможно полетът Ви да е до Мидуей, вместо до О’Хара. Летището е предпочитано от редовните пътници заради по-лекия процес на преминаване през пунктовете за сигурност. 

 

Друго предимство на летището е, че се намира на близко разстояние до центъра на Чикаго – само за 25-30 минути можете да стигнете до централнaта спирка Clark/Lake с влаковата линия Orange Line “L” на CTA Trains.

 

Автобусна линия N62 пък осигурява редовен нощен трансфер.

Хотели в Чикаго

Експертна консултация и резервация на хотел в Чикаго или друга точка в САЩ може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Застраховки за пътуване до Чикаго

 

ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ В ЧУЖБИНА“

 

 

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Чикаго, препоръчваме да направите застраховка „Медицински разходи в чужбина“ за себе си и всички, пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Чикаго са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход, на фона на спокойствието, което ще имате. А не забравяйте и факта, че в САЩ цените на медицинските услуги са изключително високи.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

 

Другото голямо предимство на застраховката „Медицински разходи в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

 

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватна и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. 

 

Вижте цени и си направете застраховка “Медицински разходи в чужбина” 

 

 

ЗАСТРАХОВКА „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ ПРИ АНУЛИРАНО ПЪТУВАНЕ“

 

 

Често взимаме спонтанно решение за закупуване на почивка, самолетен билет или хотел, привлечени от ниските цени и добрите оферти. Те, обаче, често са за период след няколко месеца и не можем да сме сигурни, че нещо в плановете ни няма да се промени. А в сегашната ситуация с разпространението на Covid-19 и риска да се заразим или да бъдем карантинирани, тази застраховка става още по-важна.

 

Застраховката „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“, е решението на този потенциален проблем.

 

Тя представлява осигуровка срещу непредвидени обстоятелства. Достатъчно е да бъде сключена поне 10 дни преди началната дата на пътуването ви и не повече от 7 дни след закупуване на самолетен билет, хотелско настаняване, круиз или почивка. Застраховате цялата сума, която сте заплатили за пътуването.

 

С една застраховка „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“ може да покриете цялата почивка на семейството си, не е нужно за всеки член от семейството да има отделна полица, но е важно да добавите в полицата всички, които биха се възползвали от застраховката, в случай на необходимост. 

 

 Вижте цени и си направете застраховка “Възстановяване на суми при анулирано пътуване”

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Чикаго

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Чикаго или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Чикаго от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Чикаго или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Чикаго с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Чикаго може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Медицински разходи в чужбина

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:00 ч. до 21:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти по самолетни билети и туристически услуги. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до САЩ; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Чикаго и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Чикаго може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Чикаго са:

 

  • международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане в България;
  • входна виза за САЩ, издадена предварително; Usit Colours съдейства с подготовка на документи за туристическа/бизнес виза за САЩ.
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел в Чикаго или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

 

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

 


 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

 

Creative Commons License Текстът в тази страница от Диляна Георгиева е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva