Полети до Ню Йорк

Ню Йорк

ИЗГОДНИ ПОЛЕТИ ДО НЮ ЙОРК

 

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Ню Йорк? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Ню Йорк и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Ню Йорк, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до Ню Йорк са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.

Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети до Ню Йорк

До Ню Йорк може да се лети от София, Бургас (до края на февруари) и Варна, както и от Солун и Букурещ – често по-удобни за пътници от югозападна и североизточна България.

 

»    София – Ню Йорк

Опциите за полети от София до Ню Йорк са много. Сред авиокомпаниите, които летят по маршрута са KLM/ Air France, Lufthansa и Austrian Airlines, LOT, British Airways, Malev, Turkish Airlines, и Alitalia. В зависимост от периода и обстоятелствата на пътуването, Вие можете да намерите добри цени за самолетни билети до Ню Йорк с всяка една от тях. Евтини полети до Ню Йорк се предлагат и от Bulgaria Air, в комбинация с US Airways, Jet Airways, Iberia и Virgin Atlantic.

 

»    Варна – Ню Йорк

Полети до Ню Йорк има и от Варна. Изгодни самолетни билети до Ню Йорк можете да резервирате с Аustrian Airlines, Turkish Airlines, Swiss Air.

 

»    Букурещ – Ню Йорк

Евтини самолетни билети до Ню Йорк могат да се намерят и за полети от Букурещ. Такива осигуряват авиокомпании като British Airways, Lufthansa, Turkish Airlines. Освен тях, изгодни полети до Ню Йорк от Букурещ имат KLM, Alitalia и румънските Tarom, съвместно с Air France или Jet Airways.

 

»    Солун – Ню Йорк

Изгодно до САЩ може да се лети и от близкия гръцки град Солун. Пътниците от Югозападна България биха могли да се възползват целогодишно от полети на Lufthansa, Air Berlin, Turkish Airlines. както и на гръцките Aegean Airlines в партньорство с Delta. Икономични предложения за самолетни билети до Ню Йорк предлага и Alitalia.

 

»    Ню Йорк – София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от САЩ към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Ню Йорк са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети.

 

Нашата резервационна система помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Ню Йорк като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Ню Йорк и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия самолетен билет до Ню Йорк, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

Ню Йорк се обслужва от две международни и едно вътрешно летище. Това са Международно летище Джон Ф. Кенеди/John F. Kennedy International Airport (с код JFK), Международно летище Нюарк Либърти/Newark Libery International Airport (EWR) и, третото - само за вътрешни полети - Лагуарадия/LaGuardia (LGA).

 

Летище Джон Ф. Кенеди е основното нюйоркско летище, поемащо най-голяма част от международния трафик към САЩ. Редовни влакови, метро и автобусни линии осигуряват лесен превоз на пътниците пристигащи на летището до различни точки в Ню Йорк и градове в САЩ.

 

Специален малък влак AirTrain свързва терминалите на летище Кенеди с близки спирки на метро линиите, движещи се до централен Манхатън. Цената му е $5 на посока, а времето, за което прави връзка е средно 10 минути.

За придвижване до центъра на Манхантън, бихте могли да използвате метро линия E от Jamaica Station или линия A от спирка Howard Beach. И двете се движат за около 60 минути до гара Port Authority, намираща се на 10 минути пеш от известния Times Square. Цената за всеки е $2.25 на посока.

Ако имате нужда от бърз превоз до Манхатън, вземете бързия влак Long Island Rail Road (LIRR) от Jamaica Station до Penn Station. Времето, за което той се движи е 20-25 минути. Цената на еднопосочен билет е $5.75 ($8 в пиковите часове), ако се купи на гарата и $12/$14, ако е закупен от кондуктор. За общата цена и продължителност на трансфер, не забравяйте да добавите 10 минути и $5 за отсечката, изпълнявана от AirTrain – от летището до спирки Jamaica и Howard Beach.

Допълнителен превоз е подсигурен от автобуси NYC Airporter и Trans-Bridge Lines за $15-17 в посока и между 1 и 2 часа време на пътуване.

Такси от летище Кенеди до Манхатън струва около $50.

 

Макар и разположено в съседния щат Ню Джърси, летище Нюарк Либърти се използва от много авиокомпании и пътници за техните полети до Ню Йорк.

Лесно и бързо придвижване до Ню Йорк се осъществява посредством влак от жп гарата на летището до Penn Station в Манхатън. За да достигнете самата жп гара от терминала, на който сте кацнали, използвайте специалния малък влак АirTrain. Общата цена на еднопосочен билет за двата влака е $ 12.50, а времето за целия трансфер около 40 минути.

Ако пътувате извън пиковите часове, удобен вариант може да бъдат специалните автобуси Olympia Airport Express, потеглящи от терминалите на Нюарк Либърти. Те се движат до Пето Авеню или централната гара Port Authority на цена $ 15. В зависимост от натовареността на движение, времето, което ще Ви отнеме такъв трансфер е между между 40 минути до 2 часа.

 

Ако летите до Ню Йорк с полет от някои американски или канадски градове, може да се наложи да кацнете на летище Лагуардия. Летището се намира в квартала Куинс, в Ню Йорк и позволява лесен и евтин трансфер до центъра на града.

С автобус Q60, тръгващ от терминалите на Лагуардия, бихте могли да стигнете до центъра на Манхатън за $ 2.50 и в по-лек трафик за около 1 час.

По-бърз вариант би бил да вземете същия автобус до близката метро спирка Astoria, за да използвате метро линия Q или N до централен Манхатън. Тогава пътуването ще струва общо $ 4.50 в посока.

Хотели в Ню Йорк

Експертна консултация и резервация на хотел в Ню Йорк или друга точка в САЩ може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Застраховки за пътуване до Ню Йорк

 

ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ В ЧУЖБИНА“

 

 

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Ню Йорк, препоръчваме да направите застраховка „Медицински разходи в чужбина“ за себе си и всички, пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Ню Йорк са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход, на фона на спокойствието, което ще имате. Още повече като се има предвид факта, че в САЩ цените на медицинските услуги са изключително високи.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

 

Другото голямо предимство на застраховката „Медицински разходи в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

 

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватна и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. 

 

Вижте цени и си направете застраховка “Медицински разходи в чужбина” 

 

 

ЗАСТРАХОВКА „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ ПРИ АНУЛИРАНО ПЪТУВАНЕ“

 

 

Често взимаме спонтанно решение за закупуване на почивка, самолетен билет или хотел, привлечени от ниските цени и добрите оферти. Те, обаче, често са за период след няколко месеца и не можем да сме сигурни, че нещо в плановете ни няма да се промени. А в сегашната ситуация с разпространението на Covid-19 и риска да се заразим или да бъдем карантинирани, тази застраховка става още по-важна.

 

Застраховката „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“, е решението на този потенциален проблем.

 

Тя представлява осигуровка срещу непредвидени обстоятелства. Достатъчно е да бъде сключена поне 10 дни преди началната дата на пътуването ви и не повече от 7 дни след закупуване на самолетен билет, хотелско настаняване, круиз или почивка. Застраховате цялата сума, която сте заплатили за пътуването.

 

С една застраховка „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“ може да покриете цялата почивка на семейството си, не е нужно за всеки член от семейството да има отделна полица, но е важно да добавите в полицата всички, които биха се възползвали от застраховката, в случай на необходимост. 

 

 Вижте цени и си направете застраховка “Възстановяване на суми при анулирано пътуване”

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Ню Йорк

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Ню Йорк или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Ню Йорк от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Ню Йорк или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Ню Йорк с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Ню Йорк може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Медицински разходи в чужбина.

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:00 ч. до 21:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти по самолетни билети и туристически услуги. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до САЩ; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Ню Йорк и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Ню Йорк може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Ню Йорк са:

 

  • международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане в България;
  • входна виза за САЩ, издадена предварително; Usit Colours съдейства с подготовка на документи за туристическа/бизнес виза за САЩ.
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел в Ню Йорк или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

 

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

 


 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

 

Creative Commons License Текстът в тази страница от Диляна Георгиева е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva