Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Летище Берлин – Шьонефелд

Летище Берлин Шьонефелд - основни данни

 

Летище БерлинFlughafen Berlin - Schоеnefeld e международно летище, намиращо се в град Schоenefeld в Бранденбург, на южната граница на Берлин. Често се споменава като “ваканционното летище”, поради големия брой чартърни полети. В миналото, Шьонефелд е било основното летище на Източна Германия и единственото обслужващо Източен Берлин. Грандиозна реконструкция на летището предстои до 2011 г., която ще го превърне в Берлин - Бранденбург международно летище. Другите две летища Тегел и Темпелхоф ще бъдат закрити, поради замръсяването, което причиняват на берлинчани. През 2006 г. летището е обслужило над 6 млн пътници, а след рекострукцията, Шьонефелд ще е в състояние да обслужва над 25 млн пътници годишно.

Други: Berlin Tegel, Berlin Tempelhof

 

 

 

Транспорт до града

 

С кола:
От магистрала А100 завийте по главния път В179 (Britzer Damm изход ) в посока Рудов. В Шьонефелд завийте надясно по В96а – Мителщрасе – и след около 100 метра завийте наляво за летището.


С такси:
Стоянка на таксита има пред Терминал А. Пътуването до центъра на Берлин отнема около 35 мин и струва около 25 евро.


С влак:
Най- бързият начин да достигнете центъра на Берлин е като използвате Airport Express (локален влак ), който пътува до Bahnhof Zoo (през Ostbahnhof, Alexanderplatz и Friedrichstrasse) през 30 мин.
S-Bahn е градски влак, чиято последна спирка се намира на 500 м от летището. Автобуси 163 и 171 ще ви транспортират до терминала, пътувайки на всеки 10 мин. От центъра на Берлин влак S9 пътува 40 мин. Цената на билета е 2 евро.
U-Bahn (метро) Автобус 171 ще ви превози до Рудов метростанция за около 15 мин. Оттам U7 пътува до Rathaus Spandau, а на Berliner Strasse можете да се прехвърлите на U9 в посока Kurfürstendamm и Bahnhof Zoo. Пътуването отнема около 50 мин и струва 2 евро.

 

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

обновена 09.2014


иконка иконка