Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Bulgaria-air

Обща информация за Bulgaria airОбща информация за авиокомпания Bulgaria Air

Bulgaria Air (България Еър) е редовна авиокомпания и e националният въздушен превозвач на България.  По качеството на предлаганите услуги и добри цени на полети е силно конкурентна на голяма част от европейските авиокомпании.

Основната база на Bulgaria Air е летище "София".
 

Цените са с включени летищни такси и такса обслужване:

До къде изпълнява полети авиокомпания Bulgaria Air

Bulgaria Air изпълнява директни полети от София до 28 основни града в Европа и Близкия Изток, а също така чартърни и бизнес полети по заявка до над 100 дестинации. Заедно със своите партньори, сред които KLM, Air France, Alitalia, AirBerlin, Iberia, България Ер предлага възможност за пътуване до над 400 града в Европа, Азия, Африка и Северна Америка.

Сред полулярните дестинации от София са Лондон, Рим, Москва, Франкфурт, Ларнака, Барселона, Амстердам, Виена, Цюрих. Повечето полети, оперирани от България Еър са от Терминал 2, но до част от предлаганите дестинации (най-вече до испанските градове) са от Терминал 1. 

От Бургас и Варна, Bulgaria air изпълнява директни полети до Москва. С връзка в София, от двата черноморски града може да летите и до всички дестинации на авиокомпанията в Европа. 

Bulgaria Air осъществява и вътрешни полети между София и Варна и Бургас.

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Bulgaria Air

Ръчен багаж

Към всички тарифи на Bulgaria Air се включва безплатно ръчен багаж до 10 кг с максимални размери до 55 x 40 x 20 cм., с максимален сбор от трите измерения до 115 cм. 

Чекиран багаж

За повечето полети на България еър в икономична класа имате право да носите чекиран куфар до 23 кг и с общи размери до 158 см, а за бизнес класа – до 2 броя чекиран багаж до 23 кг всеки.

За бебета под 2 години позволеният багаж е 1 брой –  максимум 10 кг., с размери до 115 cм, като превозът на бебешки колички е безплатно, но те трябва задължително да се предават и получават непосредствено при качване/слизане на/от самолета.

Музикални инструменти или други чупливи и скъпи предмети, които надхвърлят размера или теглото на безплатния ръчен багаж се приемат за превоз в пътническата кабина срещу заплащане на допълнително място. 

Важно: От 1-ви март 2017 г. Bulgaria air, подобно на все повече големи европейски авиокомпании, започва да предлага тарифи на самолетни билети, включващи само ръчен багаж с опция да се доплати за по-голям чекиран багаж по-желание.

Чек-ин (регистрация) - правила на Bulgaria Air

Ако имате самолетен билет на България еър, няма нужда да правите предварителна регистрация (чек-ин) за полета. То може да бъде направено безплатно директно на летището. За някои полети е възможно и онлайн чекиране. То е удобно, ако искате да си изберете място в самолета и може да се направи в сайта на България еър 24 часа преди полета.

 

 


 

« обратно

 

 

Creative Commons License
Обща информация за авиокомпания Bulgaria Air by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

обновена 03.2018


иконка иконка