Olympic Air

Обща информация за Olympis AirОбща информация за авиокомпания Olympic Air

Olympic Air е най-голямата Гръцка авиокомпания, създадена след приватизацията на бившия държавен превозвач Olympic Airlines. Olympic Air започва работата си на 29 септвмври 2009, след като Olympic Airlines спира всякакви дейности. След процедурата по приватизацията, собственик става Marfin Investment Group (MIG) - един от най-големите инвестиционни фондове в Южна Европа.

 

Основна база и полети

Центърът на компанията е Международното летище в Атина, заедно с летищата в Солун и Родос. Olympic Air лети редовно до над 45 дестинации, от които около 30 вътрешни. Основни партньори са американската Delta Air Lines и швейцарската Flybaboo.

 

Авиопарк

Флотилията се състои от общо 32 самолета, повечето от които са Airbus А320/А319, като средната им възраст е 3.7 години - една от най-младите флотилии в целия Европейски съюз. Планира се следващата година към авиопарка да бъдат добавени още няколко чисто нови Airbus A320

 

Frequent flyer програмaта

се нарича  Travelair Club, която стартира успоредно със старта на превозвача. Членовете могат да трупат мили както при полетите на Olympic Air така и на борда на Delta Air Lines, при наемане на коли и хотели. Програмата съдържа 3 нива на членство: Синя, Сребърна и Златна карта.

 

« обратно

 

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания Olympic Air by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.  

 

 

 

обновена 02.2017

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка