Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Royal-jordanian

Обща информация за Royal JordanianОбща информация за авиокомпания Royal Jordanian

Royal Jordanian (RJ) е основана на 9 декември 1963 и стартира полети седмица по-късно с кралски декрет от крал Хюсеин. КОмпанията е основана с капитал от частни инвеститори, но по-късно Йорданското правителство национализира сектора. RJ е член на Организацията на арабските въздушни превозвачи и световния алианс Oneworld.

 

Основна база и полети

Компанията извършва над 500 редовни полета на седмица до 58 дестинации от основната си база - международното летище "Кралица Алия", Аман.

 

Авиопарк

На разположение на авиокомпанията са 33 самолета, преобладаваща част от които Airbus A310, A320, A340 - един от които е специално пригоден за хуждите на кралското семейство. Повечето от машините имат собствени имена, кръстени на Йордански градове и членове на кралското семейство.
Средната възраст на самолетите възлиза на 8.8г.

 

Класи на пътуване

Храна и напитки се предлагат във всичк полети на Royal Jordaninan, като топли ястия се сервират само в полетите над час и половина. Компанията продължава да бъде единствената в света, която предлага в своята Икономична класа избор между телешко, риба и пилешко във вскички полети надвишаващи 2 часа. RJ е първата компания е Близкия изток, която предлага на пътниците си интернет и мобилна телефония по време на полет.
В Икономичната класа всички седалки са оборудвани с LCD екрани, които предлагат възможност за избор между филми, телевизионни и радио предавания и игри. В бизнес класата, пътниците имат възможност да избират от огромна филмотека, включително и телевизионни предавания.
Бизнес класата предлага още: компютри с интернет, стая за отдих, душове, детска стая за игра, храни и напитки, място за пушене, библиотека и още глезотии.

 

 

 

« обратно

 

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания Royal Jordanian by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.  

 

 

 

обновена 03.2016


иконка иконка