Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Aegean

Обща информация за авиокомпания Aegean Airlines Aegean Airlines - информация, самолетни билети, полети

 

Aegean Airlines (Ейджън еърлайнс) е най- голямата гръцка авиокомпания, създадена през 1987 г. и непрекъснато разширяваща дейността си. Седалището на Aegan се намира в Атина, а основните летища от които оперира са международните летища в Атина – “Athens International Airport Eleftherios Venizelos" и Солун “Thessaloniki International Airport “Macedonia”, в Гърция, и Ларнака – “Larnaca International Airport – Glafcos Clerides” – в Кипър. 

От 21 октомври 2012 г., собственост на Aegean Airlines става другата гръцка авиокомпания – Olympic Air, която продължава да изпълнява полети с оригиналното си име, но под друго управление. 

От 2010 г., авиокомпания Ейджиън е част от второто по големина обедениние на авиолинии - Star Alliance, в което членуват Lufthansa, Turkish Airlines, United Airlines, Air Canda и др. 

До къде лети авиокомпания Aegan

Към момента Aegan Airlines изпълнява полети до над 130 гръцки и международни дестинации в над 40 държави.

От София авиокомпанията лети от Терминал 2, с директни полети до Атина. До останалите дестинации, Aegean летят от София с прекачване в Атина. Сред пътници от България, тя е често ползвана за полети до Гръцки дестинации като Ханя и Ираклион на остров Крит, Родост и Каламата и Санторини, както и за полети до Лондон, Мадрид, Кайро и Бейрут. 

Ейджиън са често ползван превозвач сред жители на югозападната част на България за полети от Солун до градове в Германия –например Мюнхен, Хамбург, Дюселдорф, до които авиокомпанията лети директно и цените на билетите са сравнително ниски.

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Aegan

Ръчен багаж

 

Пътниците в икономична класа имат право на ръчен багаж с максимални размери 56 см х45 см х25 см и максимално тегло 8 кг., както и една по-малка чанта – за лаптоп или тип дамска чанта. Всеки пътник, пътуващ в Бизнес класа на полетите на Aegan, има право на на 2 броя ръчен багаж – 1 брой с максимални размери 56х45х25 см и максимално тегло 8кг.; 1 брой с тегло до 5 кг и размери 45 см х35 см х20 см,. Освен тях, отново може да се вземе и малка чанта.

 

Чекиран багаж

 

Чекираният багаж за самолетни билети в най-ниската икономичната класа на Aegan (GoLight) не е включен в цената на билета. За този тип билети може да се доплати за чекиран багаж. В зависимост от дестинациите на пътуване и сезона, таксата варира между 18 евро и 27 евро в посока за късите полети (в рамките на Гърция и Европа) и 30-40 евро за дългите (презокеански) полети. Това са таксите, ако добавите багаж онлайн в сайта на компанията преди полета. Ако го направите на място на летището, цените за багаж са повече от двойни. 

 

За класи като Economy Flex, които са с по-високи цени за билет, такъв багаж е включен и е 1 брой до 23 кг. и размери – общо 158 см. като сбор между дължина, ширина и височина на чантата. 

За пътниците в бизнес класа чекираният багаж е 2 броя до 32 кг всеки.

Чек-ин (регистрация) - правила на Aegan Airlines

При повечето полети на авиокомпания Aegean, може да се направи регистрация (чек-ин) по три начина като и при трите няма такса: онлайн – в сайта на компанията, на гише на летището и на машина за чек-ин, отново на летището. 

Онлайн чекирането за полети на Аеган е достъпно между 48 часа и 60 до 30 минути преди полет, в зависимост от дестинацията.

 

 


 

« обратно

 

 

Creative Commons License Обща информация за авиокомпания Aegean by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
публикувана 03.2017   /  обновена 02.2018
Получавай пръв най-изгодните оферти