Air Serbia

Обща информация за авиокопания Air Serbia Информация и оферти за билети на Air Serbia

 

Air Serbia (Еър Сърбия) е най-голямата авиокомпания в Сърбия и техен национален превозвач, базирана в Белград – международно летище Nikola Tesla. 

До 2013 г., компанията се нарича JAT Airwas и е изцяло сръбска. След договор от 2013 г. собствеността на авиокомпанията се разделя между Република Сърбия и авиокомпания Etihad Airways, като мажоритарният дял от 51% остава в Сърбия., а за Etihad са останалите 49%. Тогава се променя и името на компанията на Air Serbia. 

Към момента авиокомпанията предлага директни полети от Белград до над 30 дестинации в Европа и Близкия Изток.

До къде лети авиокомпания Air Serbia от България

Air Serbia изпълнява редовни директни полети от София (Терминал 2) до Белград. С тази връзка, компанията предлага полети с прекачване до топ дестинации в Европа, САЩ и Африка на много конкурентни цени.

Сравнително често например най-изгодните самолетни билети от София до Ню Йорк са именно на авиокомпания Air Serbia, която има директни полети от Белград до летище JFK.

 Партньорствата й с авиокомпании като Etihad, Air France, KLM и други предоставят на пътниците голям избор от дестинации по целия свят, като Абу Даби, Аман, Банкок, Бейрут, Билбао, Казабланка, Дамам, Хонконг, Краков, Москва, Мускат и др. 

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Air Serbia

Ръчен багаж

 

Пътници в икономична класа имат право на ръчен багаж с максимално тегло до 8 кг и размери до 40 см × 20 см × 55 см, както и една малка чанта (дамска чанта, чанта за лаптоп). Пътниците в Бизнес класа имат право, освен на чанта до 8 кг. с горепосочените размери, и на допълнителна бройка ръчен багаж с максимално тегло до 4 кг. и размери 35 см × 20 см × 50см.

 

Чекиран багаж

 

При полети на Air Serbia в Европа, всеки пътник има право на 1 брой чекиран багаж до 23 кг. безплатно за билети в икономична класа и 2 броя до 32 кг всеки, за билети в бизнес класа. 

Ако полетът е презокеански, например до САЩ или Азия, позволеният регистриран багаж зависи от конкретната крайна дестинация .

Чек-ин (регистрация) - правила на Air Serbia

По желание може да се чекирате за полета си на Air Serbia онлайн в сайта на авиокомпанията - между 36 часа и 60 минути преди часа на излитане  или да оставите това за служителите на летището. Във втория случай е препоръчително да сте на летището поне 2 часа преди полета.

И двата начина на регистрация са безплатни и са по ваш избор. При чек-ин онлайн, не забравяйте да изпринтите бордната си карта, за да я представите на летището. 

 


 

« обратно

 

 

Creative Commons License Обща информация за авиокомпания Air Serbia by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
публикувана 03.2017   /  обновена 02.2018

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка