Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Air Serbia

Обща информация за авиокопания Air Serbia Информация и оферти за билети на Air Serbia

 

Air Serbia (Еър Сърбия) е най-голямата авиокомпания в Сърбия и техен национален превозвач, базирана в Белград – международно летище Nikola Tesla. 

До 2013 г., компанията се нарича JAT Airwas и е изцяло сръбска. След договор от 2013 г. собствеността на авиокомпанията се разделя между Република Сърбия и авиокомпания Etihad Airways, като мажоритарният дял от 51% остава в Сърбия., а за Etihad са останалите 49%. Тогава се променя и името на компанията на Air Serbia. 

Към момента авиокомпанията предлага директни полети от Белград до над 30 дестинации в Европа и Близкия Изток.

До къде лети авиокомпания Air Serbia от България

Air Serbia изпълнява редовни директни полети от София (Терминал 2) до Белград. С тази връзка, компанията предлага полети с прекачване до топ дестинации в Европа, САЩ и Африка на много конкурентни цени.

Сравнително често например най-изгодните самолетни билети от София до Ню Йорк са именно на авиокомпания Air Serbia, която има директни полети от Белград до летище JFK.

 Партньорствата й с авиокомпании като Etihad, Air France, KLM и други предоставят на пътниците голям избор от дестинации по целия свят, като Абу Даби, Аман, Банкок, Бейрут, Билбао, Казабланка, Дамам, Хонконг, Краков, Москва, Мускат и др. 

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Air Serbia

Ръчен багаж

 

Пътници в икономична класа имат право на ръчен багаж с максимално тегло до 8 кг и размери до 40 см × 20 см × 55 см, както и една малка чанта (дамска чанта, чанта за лаптоп). Пътниците в Бизнес класа имат право, освен на чанта до 8 кг. с горепосочените размери, и на допълнителна бройка ръчен багаж с максимално тегло до 4 кг. и размери 35 см × 20 см × 50см.

 

Чекиран багаж

 

При полети на Air Serbia в Европа, всеки пътник има право на 1 брой чекиран багаж до 23 кг. безплатно за билети в икономична класа и 2 броя до 32 кг всеки, за билети в бизнес класа. 

Ако полетът е презокеански, например до САЩ или Азия, позволеният регистриран багаж зависи от конкретната крайна дестинация .

Чек-ин (регистрация) - правила на Air Serbia

По желание може да се чекирате за полета си на Air Serbia онлайн в сайта на авиокомпанията - между 36 часа и 60 минути преди часа на излитане  или да оставите това за служителите на летището. Във втория случай е препоръчително да сте на летището поне 2 часа преди полета.

И двата начина на регистрация са безплатни и са по ваш избор. При чек-ин онлайн, не забравяйте да изпринтите бордната си карта, за да я представите на летището. 

 


 

« обратно

 

 

Creative Commons License Обща информация за авиокомпания Air Serbia by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
публикувана 03.2017   /  обновена 02.2018
Получавай пръв най-изгодните оферти