Airfrance

обща информация за Air FranceПолезна информация за авиокомпания Air France

Air France (Еър Франс) е редовна авиокомпания и националният авиопревозвач на Франция. Основана е на 30 август 1933 г. след сливането на няколко по-малки компании и днес е една от най-големите в света. През 2003 г. Air France се обединява с холандските „KLM Royal Dutch Airlines”, образувайки нова компания, наречена Air France – KLM. Въпреки това и KLM, и Air France продължават да летят под своята собствена търговска марка.

Еър Франс е член на алианца SkyTeam, заедно с компаниите Alitalia, CSA Chech Airlines, Delta, Aeromexico, Korean Air.

Основната база на авиокомпанията е парижкото летище “Шарл де Гол”, от където се извършва по-голямата част от международните полети. Като вторични бази служат летището “Орли” също в Париж, “Сейнт Екзюпери” в Лион” и “Кот д'Азур” в Ница.

До къде лети авиокомпания Air France от България

Еър Франс извършва полети до над 345 града в над 85 страни. От София има директен полет до Париж – международно летище „Шарл де Гол”. Чрез този полет, българската столица е свързана с всички дестинации на авиокомпанията по света. Така може да летите до множество градове в Европа, САЩ, Канада, Азия с прекачване през Париж на изгодни цени. Air France е една от малкото компании, които предлагат удобни полети от София до доста екзотични дестинации в Карибския Басейн и Полинезия, бивши френски колонии.

От София полетите са от Терминал 2.

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Air France

 

Ръчен багаж:

 

В цените за самолетни билети на Air France е включен безплатен ръчен багаж – 1 чанта до цели 12 кг. с максимални размери 55 х 35 х 25 см и още една малка чанта тип дамска, мъжка чантичка, чанта за лаптоп, таблет или друго, но с размери до 40 х 30 х 15 см.

 

Чекиран багаж:

 

За полети на Air France в основната икономична класа, е разрешени безплатно 1 брой чекиран багаж до 23 кг. и сбор в сантиметри на височина+дължина+широчина 158 см.  Ако полетът ви е в по-скъпата икономична класа, наречена Premium Economy на 1 брой до 32 кг.

Чек-ин (регистрация) - правила на Air France

Регистрацията (чекирането) за полетите на Air France е безплатно, независимо дали е направено на летището или предварително онлайн.

По желание може да се регистрирате за полета онлайн, но не по-рано от 30 часа преди часа на излитане. Необходимо е да изпринтите бордната си карта или да я имате налична на мобилния си телефон, тъй като бар-кодът й трябва да се сканира преди качване на самолета. 

 


 


« обратно
 

 

Creative Commons License Обща информация за авиокомпания Air France by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
обновена 02.2018

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка