Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Airfrance

обща информация за Air FranceПолезна информация за авиокомпания Air France

Air France (Еър Франс) е редовна авиокомпания и националният авиопревозвач на Франция. Основана е на 30 август 1933 г. след сливането на няколко по-малки компании и днес е една от най-големите в света. През 2003 г. Air France се обединява с холандските „KLM Royal Dutch Airlines”, образувайки нова компания, наречена Air France – KLM. Въпреки това и KLM, и Air France продължават да летят под своята собствена търговска марка.

Еър Франс е член на алианца SkyTeam, заедно с компаниите Alitalia, CSA Chech Airlines, Delta, Aeromexico, Korean Air.

Основната база на авиокомпанията е парижкото летище “Шарл де Гол”, от където се извършва по-голямата част от международните полети. Като вторични бази служат летището “Орли” също в Париж, “Сейнт Екзюпери” в Лион” и “Кот д'Азур” в Ница.

До къде лети авиокомпания Air France от България

Еър Франс извършва полети до над 345 града в над 85 страни. От София има директен полет до Париж – международно летище „Шарл де Гол”. Чрез този полет, българската столица е свързана с всички дестинации на авиокомпанията по света. Така може да летите до множество градове в Европа, САЩ, Канада, Азия с прекачване през Париж на изгодни цени. Air France е една от малкото компании, които предлагат удобни полети от София до доста екзотични дестинации в Карибския Басейн и Полинезия, бивши френски колонии.

От София полетите са от Терминал 2.

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Air France

 

Ръчен багаж:

 

В цените за самолетни билети на Air France е включен безплатен ръчен багаж – 1 чанта до цели 12 кг. с максимални размери 55 х 35 х 25 см и още една малка чанта тип дамска, мъжка чантичка, чанта за лаптоп, таблет или друго, но с размери до 40 х 30 х 15 см.

 

Чекиран багаж:

 

За полети на Air France в основната икономична класа, е разрешени безплатно 1 брой чекиран багаж до 23 кг. и сбор в сантиметри на височина+дължина+широчина 158 см.  Ако полетът ви е в по-скъпата икономична класа, наречена Premium Economy на 1 брой до 32 кг.

Чек-ин (регистрация) - правила на Air France

Регистрацията (чекирането) за полетите на Air France е безплатно, независимо дали е направено на летището или предварително онлайн.

По желание може да се регистрирате за полета онлайн, но не по-рано от 30 часа преди часа на излитане. Необходимо е да изпринтите бордната си карта или да я имате налична на мобилния си телефон, тъй като бар-кодът й трябва да се сканира преди качване на самолета. 

 


 


« обратно
 

 

Creative Commons License Обща информация за авиокомпания Air France by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
обновена 02.2018
Получавай пръв най-изгодните оферти