American Airlines

Обща информация за авиокомпания American Airlines

 

Аmerican Airlines (Америкън Еърлайнс) е най-голямата авиокомпания в света от гледна точка на брой самолети, полети и пътници. Централата й се намира в Тексас. Основател са на алианса „One World” в който членуват компании като Air Berlin, Qatar Airways, Royal Jordan, British Airways, Iberia и др.

 

 

До къде лети авиокомпания American Airlines от България

Авиокомпанията оперира полети от Чикаго, Далас, Маями, Ню Йорк, Финикис и Филаделифия до над 300 града на шест континента. Тя е често използвана за вътрешни полети в САЩ. 

Полетите от и до София (Терминал 2) се осъществяват заедно с партньорите им British Airways и Iberia, които изпълняват полета от София до съответно Лондон и Мадрид,а с Американ еърлайнс ще летите след прекачването в Европа - до САЩ. 

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на American Airlines

Ръчен багаж:

На полетите на Аmerican Airlines е разрешено да носите 1 брой ръчен багаж с максимални размери  56 x 36 x 23 см, както и един брой личен багаж (пр. дамска чанта, чанта за лаптоп).

Чекиран багаж

Ако ползвате Американ еърлайнс в комбинация с Бритиш еъруейз или Иберия от София до САЩ, тогава за цялото пътуване ще имате включенв цената 1 брой до 23 кг. за икономична класа  и 1 брой до 32 кг. за бизнес класа. 

При вътрешните полети обаче – т.е. когато купувате самолетен билет само за полет между две точки в САЩ, тогава чекиран багаж не е включен в цената на билета. Ако желаете да доплатите за такъв, може да го направите единствено на летището, преди полета. 

Чек-ин (регистрация) - правила на American Airlines

Онлайн чекирането за полетите на American Airlines е достъпно от 24 часа до 90 минути преди часът на излитане за международните полети (пр. Лондон – Ню Йорк) и от 24 часа до 45 минути преди часът на излитане за вътрешни полети (в САЩ).

Чек-ин не е задължително да се направи предварително онлайн. Той може да се направи и безплатно, на летището преди полета.  

 

 


 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания RyanAir by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
публикувана 03.2017   /  обновена 02.2018

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка