Iberia

Обща информация за авиокомпания Iberia авиокомпания Иберия - оферти и информация

Ibеria (Иберия) е националният авиопревозвач на Испания, базиран в Мадрид. Авиокомпанията е създадена през далечната 1927 г.,  което я прави една от най-старите в Европа. От 2011 г. Iberia е част от компанията IAG (International Airlines Group), която включва още British Airways, Aer Lingus и нискотарфината авиокомпания Vueling, с която може да се купят евтини билети до Тенерифе, Ибиса, Менорка много други.

До къде лети авиокомпания Iberia от България

Iberia извършва директни полети от София до  Мадрид няколко пъти седмично. Полетите от София са от Терминал 2. 

Благодарение на комбинирани полети с American Airlines, Qantas, Avianca, British Airways и други, може да ползвате самолетни билети на Иберия за полети от София до над 150 дестинации в света. Основните от тях за Европа са Барселона, Бордо, Билбао, Марсилия, Неапол, Палма Де Майорка, Париж, Санта Круз Де Ла Палма. Освен в Европа Iberia оперира полети до САЩ, Южна и централната Америка, като сред най-популярните дестинации са Бостън, Чикаго, Ню Йорк, Сан Хуан, Сан Хосе, Богота, Каракас, Казабланка. 

 

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Iberia

Ръчен багаж:

 

Ако вашите полет се оперира от компания Iberia, имате право на 1 брой ръчен багаж с максимални размери 56 см x 45 см x 25 см и още 1 брой по-малък багаж  тип чанта за лаптоп или дамска чанта. Ако самолетния билет е на Iberia, но някой от полетите се оперира от Vueling, то за конкретния полет, ръчният багаж трябва да бъде с малко по-малки размери – 55 см x 40 см x 20 см и максимално тегло 10 кг. 

 

 

Чекиран багаж:

Политиката за чекирания багаж е сходна с тази на много редовни авиокомпании. Ако полетът е в рамките на Европа (с изключение на полети от Лондон) и самолетният билет е в най-ниската икономична класа, то в цената няма включен чекиран багаж. За него може да се доплати отделно – онлайн преди полета или на летището. Цената при предварително заплащане е между 15 и 20 евро на посока за 1 брой багаж с максимално тегло 23 кг., но зависи изцяло от дестинациите на пътуване и сезона. Ако заявите и платите за чекиран багаж направо на летището, цената е двойна. 

За по-високите икономични и, разбира се, бизнес класа, в цената на самолетните билети има включен и чекиран багаж – 1 куфар за висока икономична и 2 куфара за бизнес класа. 

Ако вече имате закупен самолетен билет или планирате да купите такъв чрез Юзит Калърс и искате да сте сигурни колко и какъв багаж имате право да вземете безплатно, може да се обърнете към нашите експерти самолетни билети, които ще проверят условията конкретно за вашия избран полет.

 

 

Чек-ин (регистрация) - правила на Iberia

Регистрацията за полета (чек-ин) може да се напрваи както предварително – онлайн, така и на летището преди полета. Изборът е на пътника и не се заплаща допълниелна такса за чекиране на летище.

Ако желаете да се чекирате за полета онлайн, например с цел да си изберете най-предпочитани места в самолета, може да го направите на интернет страницата на авиокомпанията. За повечето полети на Iberia, то е достъпно от момента на резервация до 60 минути преди часа на излитане. За някои маршрути обаче – например при полети от Лондон, Куба, Мексико, Сан Хосе и обратно, онлайн чекирането е достъпно не по-рано от 24 часа и до 90 минути преди полета.

 


 

 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания Iberia by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
публикувана 03.2017   /  обновена 02.2018

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка