Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Lufthansa

Обща информация за LufthansaОбща информация за авиокомпания Lufthansa

Националният превозвач на Германия Deutsche Lufthansa AG е втората по-големина авиокомпания в Европа след Air FranceKLM. Компанията е основана през 1926 г. в Берлин и името й идва от Luft (немската дума за “въздух”) и Hansa (oт името на средновековната търговската лига Ханза). Lufthansa е сред членовете-основатели на най-големия авиоалианс Star Alliance. Той е формиран през 1997 г. със Thai Airways, United Airlines, Air Canada и Scandinavian Airlines System. Lufthansa Group лети с над 500 самолета и има над 100 хил. служители по света. През 2008 г. с Lufthansa са летели 70.5 млн. пасажери (без да се считат подразделенията Germanwings, BMI, AUA, Brussels Airlines).
Подразделения на Lufthansa или авиокомпании, в които тя има сериозно участие са Air Dolomiti, Austrian Airlines, BMI, Brussels Airlines, Eurowings, Germanwings, JetBlue, Lufthansa Cargo, Lufthansa CityLine, Lufthansa Italia, Luxair, SunExpress, Swiss, Jade Cargo International.

 

Основна база и полети

Основната база на Lufthansa е международното летище във Франфурт на Майн,  а вторична - международното летище в Мюнхен. Lufthansa е петата по големина авиокомпания в света, по отношение на превозени пътници, като лети до 209 дестинации в 81 държави. Заедно с партньорите си Lufthansa обслужва общо 410 дестинации. Lufthansa лети от София до Франкфурт два пъти дневно, до Мюнхен – три пъти дневно, и всеки ден без събота до Дюселдорф, откъдето може да се използва широката й мрежа от други дестинации.

 

Авиопарк

Lufthansa притежава третата по големина флота за пътнически полети в света – комбинирана с подразделенията си Lufthansa CityLine, Air Dolomiti, Eurowings, Germanwings и SWISS към края на 2008 г. тя възлиза на 515 самолета. Авиопаркът на Lufthansa се състои основно от Airbus и Boeing, както и от различни регионални самолети (ATR, Avro RJ85, BAe 146, EMBRAER, Cessna и др.)

 

Класи на пътуване
 

Презокеански полети

Първа класа се предлага на Boeing 747, Airbus A330 и A340. Всяка седалка се превръща в двуметрово легло, има възможност за захранване на лаптоп, както и развлекателни програми. Храната се сервира при поискване. Lufthansa предлага отделни гишета за чекиране на тази класа на повечето летища, както и специални салони на летищата във Мюнхен и Франкфурт плюс специален терминал за първа класа във Франкфурт. На всички самолети за дълги полети на Lufthansa се предлага и бизнес класа. Условията са почти същите в първа класа, включително и отделните гишета за бизнес-чекин и салони за бизнес класа на повечето летища.
В икономичната класа за дългите полети пасажерите получават храна, както и безплатни напитки. От 2007 г. Lufthansa започна да инсталира персонални екрани за аудио-видео програми и в икономичната класа.

 


Вътрешни полети в Европа

Бизнес класа за кратки полети се предлага на всички Airbus A300, A319, A320, A321 и B737. Пасажерите получават храна и напитки, както и достъп до специалните гишета за чекиране и бизнес салони на летищата. Избрани самолети Airbus A300-600 имат седалки от бизнес класата на самолети за дълги разстояние и с тях се лети на средни разстояния. На никой от късите полети обаче не се предлагат развлекателни програми.
На същите самолети се предлага и икономична класа, като пасажерите получават безплатно напитки и храна.

 

Frequent flyer програма

Програмата за редовни пътници на Lufthansa е Miles & More, като тя важи за още няколко европейски авиолинии, сред които Austrian Airlines, LOT Polish Airlines и Swiss. Членовете на програмата може да събират мили от всеки полет на Lufthansa или Star Alliance, както и чрез издаваните от Lufthansa кредитни карти или чрез покупки в магазините на авиокомпанията. Статутите в Miles & More се определят от броя прелетени мили в рамките на една календарна година с полети на определени партньори. Нивата на членство са основно (без минимален праг), Frequent Traveller (сребърна карта, с праг 35 000 мили), Senator (златна карта, с праг 100 000 мили и 130 000 мили за германски граждани) и HON Circle (черна карта, 600 000 мили за две календарни години). Всички нива, различни от основното, предлагат достъп до специалните салони и допълнителни бонус мили, като всяко по-високо ниво разширява допълнително изгодите за потребителя.
С Frequent flyer картата на Lufthansa събирате точки от полети и с другите авиокомпании в алианса.

 

« обратно

 

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания Lufthansa by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.  

 

 

 

обновена 03.2016
Получавай пръв най-изгодните оферти