Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Lufthansa

Обща информация за LufthansaОбща информация за авиокомпания Lufthansa


Lufthansa (Луфтханза/ Deutsche Lufthansa AG) е най-голямата редовна немска авиокомпания и на 5-то място в света по брой превозени пътници и дестинации. Седалището й се намира в Кьолн, а основното летище, от което оперира, е Франкфурт на Майн. Летище Мюнхен се оформя като втора база на авиокомпанията, а на летището в Хамбург са основните хангари за ремонти на флотилията. През 2016 г. Луфтханза е на първо място по оборот в Европа.

Компанията е част от Lufthansa Group, която включва освен самите Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss Airlines и нискотарифните Eurowings и Germanwings. Притежава и част от Brussels Airlines и SunExpress. 

Луфтханза е член на съюза Star Alliance.
 

До къде лети авиокомпания Lufthansa от България

Lufthansa оперира полети до дестинации в целия свят. От България авиокомпанията лети директно от София до Мюнхен и Франкфурт (международното летище Frankfurt International Airport). Полетите от София са от Терминал 2.

Разбира се, може да резервирате билети на Луфтханза за полети от София или Варна с прекачване най-често в Мюнхен или Франкфурт до други градове в Европа (като Лондон, Манчестър, Ница, Брюксел, Лисабон), САЩ и много други държави. Често тези полети са в комбинация с някои от другите авиокомпании в групата на Lufhtansa Group – например Austrian Airlines.

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Lufthansa

 

Ръчен багаж

 

На всеки полет на Луфтханза, може да носите 1 брой безплатен ръчен багаж до 8 кг. ако полетът е в иконимична класа и 2 броя – за бизнес класа.

 

Чекиран багаж
 

Полети до САЩ и други далечни дестинации
 

Ако летите до САЩ или до друга далечна дестинация извън Европа с авиокомпания Lufthansa, то вие имате право на безплатен чекиран багаж. В най-ниската иконимична класа, той е 1 брой с максимално тегло 23 кг. В по-скъпата иконимична класа Premiuim Economy,  безплатно са включени в цената на билета 2 броя чанти (куфари) до 23 кг. всяка. За бизнес – 2 чанти по 32 кг.


 

Полети в Европа
 

Lufthansa беше първата редовна авиокомпания, която през 2013 г. започна да продава самолетни билети, в чиято цена няма включен чекиран багаж, а има само безплатен ръчен. Тази политика се прилага за определени тарифи (обикновено по-евтините, наречени Light и Classic) за нейните полети в Европа. Ако билетът ви е такъв и имате нужда от голям куфар чекиран багаж – до 23 кг., то е необходимо да доплатите за такъв.

При билети в иконимична класа, но с по-високи цени и тарифи наречени Flex, имате включен в цената и чекиран багаж до 23 кг., освен ръчния. Т.е. при този тип билети не е нужно да доплащате, ако трябва да вземете повече от 8 кг. ръчен багаж с вас.

Бизнес класата на Луфтханза включва два куфара до 32 кг.

 

Ако не сте сигурни колко багаж е включен за полети, който разглеждате в сайта usitcolours.bg или във вече закупен ваш билет от нас, може да се обърнете към вашия обслужващ консултант от екипа на Usit Colours. 

Чек-ин (регистрация) - правила на Lufthansa

Като повечето редовни компании, Луфтханза не изисква задължително предварително онлайн чекиране (регистрация за полета). То се извършва безплатно на самото летище непосредствено преди полета или по желание – в сайта на компанията, но не по-рано от 23 часа преди полета. Онлайн чек-ин е възможен за почти всички полети на Lufrthansa, с много малко изключения. 

 


 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания Lufthansa by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
обновена 02.2018
Получавай пръв най-изгодните оферти