Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Qatar Airways

Обща информация за авиокомпания Qatar AirwaysQatar airwyas лого

 

Qatar Airways (Катар Еъруейс) е единствената редовна 5-звездна авиокомпания, която осъществява полети от България, София. Основана през 1997 г, тя е националният превозвач и собственост на държавата Катар. Оперира полети до над 150 дестинации в цял свят (Азия, Европа, Африка, Австралия, Северна и Южна Америка). Притежава над 190 самолета, като е с една от най-младите флотилии – средната възраст на самолетите им е 5 години. Всички техни полети са с прекачване през катарската столица Доха.

До къде лети авиокомпания Qatar Airways от България

Qatar Airways оперира полети от София до на 60 дестинации. Сред най-популярните и на конкурентни цени са Тайланд, Индонезия, Япония, Китай, Индия, ЮАР, Танзания, САЩ, както красивите Малдиви и Сейшели.

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Qatar Airways

Ръчен багаж

Ръчният багаж при полети на Qatar Airways е един брой с размери 50 х 37х 25см и тегло до 7 кг при билет в икономична класа и 2 броя с общо максимално телго 15 кг. при бизнес класа. Освен този ръчен багаж, може да носите и малка чанта тип дамска, чанта за лаптоп и подобни.

Чекиран багаж

При авиокомпания Катар Еъруейс, имате разрешен безплатен чекиран багаж, в допълнение към ръчния. В зависимост от дестинацията на полета, в икономичната класа той може да бъде от 30 кг до 45 кг., но за повечето дестинации от София е 30 кг. 

За пътници в бизнес класа позволеният чекиран багаж е до 40 кг или до 65 кг, в зависимост от дестинацията на полета.

Чек-ин (регистрация) - правила на Qatar Airways

Тъй като Катар Еъруейз е редовна авиокомпания, чекирането е безплатно и може да се направи както на самото летище, така и предварително – онлайн, в сайта на авиокомпанията.

При полет с Qatar Airways е желателно да сте на летището поне 3 часа преди разписанието на полета.
« обратно

 

 

Creative Commons License
Обща информация за авиокомпания Qatar Airways by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

публикувана 05.2014   /  обновена 03.2017
Получавай пръв най-изгодните оферти