Qatar Airways

Обща информация за авиокомпания Qatar AirwaysQatar airwyas лого

 

Qatar Airways (Катар Еъруейс) е единствената редовна 5-звездна авиокомпания, която осъществява полети от България, София. Основана през 1997 г, тя е националният превозвач и собственост на държавата Катар. Оперира полети до над 150 дестинации в цял свят (Азия, Европа, Африка, Австралия, Северна и Южна Америка). Притежава над 190 самолета, като е с една от най-младите флотилии – средната възраст на самолетите им е 5 години. Всички техни полети са с прекачване през катарската столица Доха.

До къде лети авиокомпания Qatar Airways от България

Qatar Airways оперира полети от София до на 60 дестинации. Сред най-популярните и на конкурентни цени са Тайланд, Индонезия, Япония, Китай, Индия, ЮАР, Танзания, САЩ, както красивите Малдиви и Сейшели.

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Qatar Airways

Ръчен багаж

Ръчният багаж при полети на Qatar Airways е един брой с размери 50 х 37х 25см и тегло до 7 кг при билет в икономична класа и 2 броя с общо максимално телго 15 кг. при бизнес класа. Освен този ръчен багаж, може да носите и малка чанта тип дамска, чанта за лаптоп и подобни.

Чекиран багаж

При авиокомпания Катар Еъруейс, имате разрешен безплатен чекиран багаж, в допълнение към ръчния. В зависимост от дестинацията на полета, в икономичната класа той може да бъде от 30 кг до 45 кг., но за повечето дестинации от София е 30 кг. 

За пътници в бизнес класа позволеният чекиран багаж е до 40 кг или до 65 кг, в зависимост от дестинацията на полета.

Чек-ин (регистрация) - правила на Qatar Airways

Тъй като Катар Еъруейз е редовна авиокомпания, чекирането е безплатно и може да се направи както на самото летище, така и предварително – онлайн, в сайта на авиокомпанията.

При полет с Qatar Airways е желателно да сте на летището поне 3 часа преди разписанието на полета.
« обратно

 

 

Creative Commons License
Обща информация за авиокомпания Qatar Airways by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

публикувана 05.2014   /  обновена 03.2017

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка