Tarom

Обща информация за авиокомпания Tarom Авиокомпания Таром, Румъния - изгодни оферти, полети и информация

 

Tarom (Таром) е националният авиопревозвач в Румъния, създаден през 1954 г. През 2010 г. Таром влизат в обединението SkyTeam Alliance, където членуват още големи авиокомпании като Air France, Alitaliа, KLM, Delta, Aeroflot.

Централата на Tarom се намира в Букурещ, като основното летище (хъб) от което оперират е Международно летище Хенри Коанда, Букурещ. 

До къде лети авиокомпания Tarom от Букурещ и София

Tarom изпълнява директни полети София - Букурещ и обратно почти ежедневно, като полетите са от Терминал 2. 

Компанията оперира до над 50 дестинации в Европа, Северна Африка и Близкия Изток, самостоятелно и в споделени полети с партньрите си. Сред най-популярните дестинации от Букурещ са Будапеща, Виена, Прага, Франкфурт, Париж, Ларнака, Барселона, Турин, Стокхолм, Бейрут, Истанбул и Тел Авив.

Полетите на ТАРОМ до дестинации различни от София, се ползват по-често от пътници, живеещи в северната част на България, поради близостта на летището Букурещ. В много случаи то е по-удобно и лесно за достигане за тях от летище София.


 

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Tarom

Ръчен багаж: 

 

Позволен на борда на полетите на Tarom е 1 брой с максимални размери 55 см x 40 см x 20 см и 1 брой по-малък багаж (дамска чанта, чанта за лаптоп), като общото максималното тегло на кабинния багаж е 10 кг. За определни полети, изпълнявани със самолети ATR 42 / ATR 7 размерите на ръчния багаж са по-малки – той трябва да е с максимални размери 35 см x 30 см x 20 см.

 

Чекиран багаж:

 

Включен в цената на всеки самолетен билет на TAROM е 1 брой до 23 кг за икономична класа и  3 броя, всеки с тегло до 23 кг за бизнес класа. За определени дестинации, като Бейрут, Ларнака и Оман максималното тегло на куфар е до 30 кг.

Чек-ин (регистрация) - правила на Tarom

Онлайн чекирането (регистрация) за полетите на Таром е достъпно между 30 часа и 60 мин преди полета, като може да бъде направено безплатно на сайта на авиокомпанията. Безплатно е и чекирането на летище.

 


 

 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания Tarom by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
публикувана 03.2017   /  обновена 02.2018

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка