Turkish Airlines

Обща информация за Turkish AirlinesОбща информация за авиокомпания Turkish Airlines

Turkish Airlines (Търкиш Еърлайнс / Турски авиолинии) е редовна авиокомпания, национален превозвач на република Турция с главно седалище в Истанбул. Създадена през 1932 г., към момента е сред най-добрите авиокомпании в целия свят с няколко поредни отличия за най-добра авиокомпания в Европа. От края на 2006 г. превозвачът е член на съюза „Star Alliance”. Флотилията на Turkish Airlines се състои от над 284 машини тип Airbus A319, A320-200, A321-200, A330-200 и -300; А340-300; A340-300, A320, A321; Boeing 737-700, Boeing 737-800, Boeing 737-900, Boeing 777-30037-800;

До къде лети авиокомпания Turkish Airlines от България

Към момента може да закупите самолетни билети на Turkish Airlines за полети до над 275 дестинации в целия свят, като се нарежда сред авиокомпаниите предлагащи най-много дестинации изобщо. От София се предлагат директни полети до Истанбул и полети с прекачване в Истанбул до почти цяла Европа, Азия, Африка, САЩ (Бостън, Чикаго, Маями, Лос Анджелис, Ню Йорк, Сан Франциско, Вашингтон), Канада, Южна Америка (Каракас/Венецуела), Австралия, както и до екзотични места като Сейшели, Малайзия, Тайланд, Шри Ланка.

От София полети на Турски авиолинии се осъществяват от Терминал 2.

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Turkish Airlines

Ръчен багаж:

 

При полет на Турски авиолинии в икономична класа, имате право да вземете 1 брой ръчен багаж до 8 кг и с максимални размери 55 x 40x 23 см; при полет в бизнес класа - 2 броя.

 

Чекиран багаж:

 

В цената на самолетни билети на Turkish airlines е включен и чекиран багаж, т.е. не е необходимо да доплащате за по-голям куфар, стига той да влиза в ограниченията на компанията за тегло и размери, които се определят в зависимост от крайната дестинация и класата.

Например, при повечето полети на Турски авиолинии от София в иконимична класа е разрешено да вземете безплатно 30 кг багаж, до други обаче имате право дори на 40 кг. В случая ограничението е за теглото на багажа, а не за бройките. Т.е. може да носите и 3 куфара, стига тяхното общо телго да не надхвърля 30 или 40 кг.

Ако обаче пътувате с Turkish от София до САЩ или Канада, е разрешено да вземете безплатно не повече от 2 куфара, като всеки трябва да тежи максимално 23 кг.   

Какви условия за багаж важат за вашите полети, може да прочетете в самите самолетни билети, които сте получили от нас или да проветите това с обслужващия ви консултант в Usit Colours.

Чек-ин (регистрация) - правила на Turkish Airlines

За полети на Турски авиолини не е задължителна предварителна регистрация (чек-ин) за полетите. Такава може да бъде направена безплатно и на летището, непосредствено преди полета. Все пак, предварителен чек ин в интернет е възможна опция за голяма част от полетите на авиокомпанията. То се прави на сайта на авиокомпанията и е разрешено само в периода от 24 часа до 90 минути преди полета. 

 

 


 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания Turkish Airlines by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

обновена 02.2018

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка