United Airlines

Обща информация за авиокомпания United Airlines 

 

United Airlines (Юнайтед Еърлайнс) е една от най-големите американски авиокомпании. Основана е през 1926 г. Централата й се намира в Чикаго, където от летище О‘Хара (Chicago O’Hare Airport) обслужва основните си дестинации. Авиокомпанията е един от основателите на Star Alliance, заедно с Lufthansa, Air Canada и др.

До къде лети авиокомпания United Airlines

Освен големия брой вътрешни полети на територията на САЩ, авиокомпанията изпълнява полети до градове като Амстердам, Антигуа, Аруба, Атина, Окланд, Белиз, Богота, Буенос Айрес, Каракас, Козумел, Хамбург, Лима, Осака, Шанхай и др., а със участието на своите партньори до над 150 дестинации по целия свят.

Към момента United Airlines нямат директни полети от България, но благодарение на партньорствата им с Lufthansa и Austrian Airlines пътниците от София (Терминал 2) могат да пътуват на борда на United до САЩ и други далечни страни, след удобна връзка във Франкфурт, Мюнхен или Виена.

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на United Airllines

Ръчен багаж:

Позволеният ръчен багаж на борда на United е 1 брой с максимални размери 22 cм x 35 cм x 56 cм, както и 1 брой личен багаж - дамска чанта, чанта за лаптоп - с максимални размери 22 cм x 25 cм x 43 cм.

 

Чекиран багаж:

Ако вашият полет с United е вътрешен – т.е. само между две точки в САЩ, тогава за него нямате включен безплатно чекиран багаж. Необходимо е да платите за такъв на летището, ако имате нужда от повече от ръчен багаж. Цената към момента на публикуване на тази статия (17.03.2017) е $25 за първи куфар и $100 за втори куфар, чекиран багаж. Разрешеният максимален размер е общо 158 см за трите измерения – височина, ширина и дължина на чантата, а максималното тегло е 23 кг. 

За международни полети, включващи авиокомпания United (пр. Франкфурт-Сан Франциско), в цената на самолетните билети е включен чекиран багаж (безплатно). За пътниците в икономична класа той е 1 брой до 23 кг, а за тези в бизнес класа – 1 брой до 32 кг.

Чек-ин (регистрация) - правила на United Airlines

Онлайн чекирането за полети на United Airlines не е задължително. Ако все пак желаете да преминете по-бързо към самолета, може да се регистрирате предварително в сайта на авиокомпанията не по-рано от 24 часа преди полета. В противен случай, може да оставите чек-инът за летището, където може да го направите безплатно. 

 


 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания RyanAir by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
публикувана 03.2017   /  обновена 02.2018

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка