Easyjet

Обща информация за Авиокомпания EasyJetОбща информация за Авиокомпания EasyJet

Създадена през 1995 г., EasyJet (Изиджет) е нискотарифна авиокомпания от Великобритания. Kъм момента e втората най-голяма в сектора след Ryanair, изпълняваща както вътрешни, така и международни полети. Към 2016 г. EasyJet обслужва над 700 летища в 32 държави.


 

До къде лети авиокомпания Easy Jet от България

Към момента, Easy Jet извършва директни полети от Терминал 1 в София до Лондон - летища Гетуик и Станстед, както и полети от София до Манчестър. От юни месец, авиокомпанията ще започне да изпълнява и полети  Варна –  Берлин – Варна – в сряда и в събота и Лондон – Гетуик – Лондон – във вторник, сряда и събота. Самолетните билети за тези направления вече са в продажба. Може да купите билети за полети на Изи джет от Варна, София или от всяко друго летище, което авиокомпанията обслужва, чрез някоя от офертите по-долу или формата за търсене, където може да намерете предложения за по-подходящи за вас дати.

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Easy Jet

Ръчен багаж:

Самолетните билети на Easy Jet включват безплатен ръчен багаж - 1 брой - с максимални размери 56 х 45 х 25 см. Ако полетът е пренатоварен и няма достатъчно място в кабината на самолета е възможно да се наложи да оставите вашия ръчен багаж за превоз в багажното отделение без да заплащате за това.

Чекиран багаж:

Ако имате нужда от по-голям багаж (куфар, голям сак) за вашия полет с Easy Jet, може доплатите за чекиран (регистриран) багаж – 1 брой до 20 кг и максимален общ сбор на височина-дължина и широчина на чантата - до 275 см. Имате възможност да доплатите за повече килограми, но не и за повече бройки. Цената за всеки допълнителни 3 кг. е 24 евро, като може да добавите не повече от 12 кг над 20-те разрешени.

Чек-ин (регистрация) - правила на Easy Jet

Както при повечето нискобюджетни авиокомпании, при полетите на Изи джет предварителното онлайн чекиране, издаване на бордна карта и носенето й на хартия (напечатана) е задължително. Може да се осъществи най-рано 30 дни преди полета.

Ако сте закупили вашите самолетни билети на Easy Jet чрез Юзит Калърс без значение дали сте го направили в нашия сайт, офис или по имейл/телефон, вие ще получите от нас безплатно онлайн чекиране и бордни карти.

 « обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за Авиокомпания EasyJet by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

обновена 03.2017

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка