Flydubai

Обща информация за авиокомпания Flydubai

 

Flydubai (Флай Дубай) е нискотарифна авиокомпания, създадена през 2008 г., собственост на правителството на Дубай. Седалището на авиокомпанията е международното летище в Дубай, където от Терминал 2 обслужва над 90 дестинации в Източна Европа, Азия, Източна Северна Африка и Близкия Изток, в това число и България. 

До къде лети авиокомпания Flydubai от България

Авиокомпания FlyDubai лети директно от София до Дубай и така предлага нискотарифни полети от София до голям брой екзотични дестинации – например Мале(Малдиви), Коломбо (Шри Ланка), Мумбай (Индия), Занзибар и Банкок. 

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Flydubai

Ръчен багаж:

Всеки пътник в икономична класа има право на 1 брой ръчен багаж с тегло до 7 кг. и максимални размери 56 cм x 45 cм x 25 cм. Разрешено е да носите и още една по-малка чанта (тип дамска чанта или чанта за лаптоп ) с размери до 25 см х 33 см х 20 см. В този случай, общото тегло на 2-те чанти трябва да е не повече от 10 кг.

За пътниците в Бизнес класа позволеният ръчен багаж е 2 броя със същите размери и общо тегло до 15 кг.

 

Чекиран багаж: 

В цената на самолетните билети на FlyDubai има включен безплатно чекиран багаж, който трябва да бъде максимум до 3 броя, всеки с максимални размери 75 см х 55 см х 35 см. За билети в икономична класа максималното общо тегло на чекирания багаж е до 20 кг., а на бизнес класата – 40 кг. 

Чек-ин (регистрация) - правила на Flydubai

Чекирането (регистрация за полета), може да се направи предварително онлайн на сайта на FlyDubai между 24 часа и 90 минути преди излитане, но то не е задължително. То може да се направи и на летището без допълнителна такса.

На летището в Дубай има разположени машини за самостоятелно чекиране – за което ви е нужен паспорт и номера на вашата резервация (booking reference) – 6 символен буквено-цифрен код, който може да намерите най-отгоре на самолетния билет, който служителите на USIT Colours са ви предоставили. За останалите летища, чек-ин на летището се прави на самите чек-ин гишета от представители на авиокомпанията. 

Ако нямате предварително направен чек-ин, е важно да знаете, че чек-ин гишетата на летище за полетите на Fly Dubai затварят 1 час преди полета. Затова е необходимо да бъдете на летището поне 2 часа преди полета си, за да бъде всичко наред. 

 


 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания FlyDubai by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
публикувана 03.2017   /  обновена 02.2018

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка