Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Flydubai

Обща информация за авиокомпания Flydubai

 

Flydubai (Флай Дубай) е нискотарифна авиокомпания, създадена през 2008 г., собственост на правителството на Дубай. Седалището на авиокомпанията е международното летище в Дубай, където от Терминал 2 обслужва над 90 дестинации в Източна Европа, Азия, Източна Северна Африка и Близкия Изток, в това число и България. 

До къде лети авиокомпания Flydubai от България

Авиокомпания FlyDubai лети директно от София до Дубай и така предлага нискотарифни полети от София до голям брой екзотични дестинации – например Мале(Малдиви), Коломбо (Шри Ланка), Мумбай (Индия), Занзибар и Банкок. 

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Flydubai

Ръчен багаж:

Всеки пътник в икономична класа има право на 1 брой ръчен багаж с тегло до 7 кг. и максимални размери 56 cм x 45 cм x 25 cм. Разрешено е да носите и още една по-малка чанта (тип дамска чанта или чанта за лаптоп ) с размери до 25 см х 33 см х 20 см. В този случай, общото тегло на 2-те чанти трябва да е не повече от 10 кг.

За пътниците в Бизнес класа позволеният ръчен багаж е 2 броя със същите размери и общо тегло до 15 кг.

 

Чекиран багаж: 

В цената на самолетните билети на FlyDubai има включен безплатно чекиран багаж, който трябва да бъде максимум до 3 броя, всеки с максимални размери 75 см х 55 см х 35 см. За билети в икономична класа максималното общо тегло на чекирания багаж е до 20 кг., а на бизнес класата – 40 кг. 

Чек-ин (регистрация) - правила на Flydubai

Чекирането (регистрация за полета), може да се направи предварително онлайн на сайта на FlyDubai между 24 часа и 90 минути преди излитане, но то не е задължително. То може да се направи и на летището без допълнителна такса.

На летището в Дубай има разположени машини за самостоятелно чекиране – за което ви е нужен паспорт и номера на вашата резервация (booking reference) – 6 символен буквено-цифрен код, който може да намерите най-отгоре на самолетния билет, който служителите на USIT Colours са ви предоставили. За останалите летища, чек-ин на летището се прави на самите чек-ин гишета от представители на авиокомпанията. 

Ако нямате предварително направен чек-ин, е важно да знаете, че чек-ин гишетата на летище за полетите на Fly Dubai затварят 1 час преди полета. Затова е необходимо да бъдете на летището поне 2 часа преди полета си, за да бъде всичко наред. 

 


 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания FlyDubai by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
публикувана 03.2017   /  обновена 02.2018
Получавай пръв най-изгодните оферти