Ryanair

Обща информация за авиокомпания RyanAir

Обща информация за авиокомпания RyanAir

 

Ryan Air (Раян Еър) е лоукост ирландска авиокомпания, основана през 1985 г. от милионера Тони Райън (на когото е наречена), Крис Райън и Лиъм Лонерган (собственик на туристическа агенция). Към днешна дата вече е най-голямата в Европа по брой превозени пътници сред всички авиокомпании и по размер на флота сред нискотарифните такива. Ryan Air предлага полети в цяла Европа (както и от/до България), като цените на еднопосочните й самолетни билети започват от 5 евро!

 

До къде лети авиокомпания Ryanair от България

От България Ryan Air оперира полети от всички международни летища – София, Пловдив, Варна и Бургас.

От София авиокомпанията предлага лоукост полети до над 22 дестинации в Белгия, Ирландия, Гърция, Германия, Италия, Испания, Холандия, Швеция, Великобритания. Сред най-популярните дестинации от София са Лондон (летище Станстед), Атина, Милано, Рим, Берлин. Към момента са единствената авиокомпания с директен полет от София до Венеция, Пиза, Дъблин и Глазгоу.

От летище София Ryanair осъществява полетите си от Терминал 2.

 

Важно: Ryanair спират полетите си до Венеция, Пиза, Кастелон (Валенсия), Стокхолм, Меминген в периода ноември 2017 –март 2018. Полетите до тези дестинации ще бъдат подновени в края на март 2018, като билетите за тях са в продажба и сега.

 

От летище Пловдив авикомпанията предлага лоукост полети до летищa Станстед в Лондон, Брюксел – Шарлероа, Франкфурт Хан, Милано – Бергамо.

От Варна може да летите с Райънер до Брюксел (Шарлероа).

През март 2018 г. авикомпания Райън еър пуска и полети от Бургас до 3 летища в Германия – Везе (Дюселдорф), Франкфурт Хан, Меминген (Мюнхен), а също до Тел Авив, Милано, Братислава, Варшава, Краков, Режов. С първи полет от Бургас до Рига на 27 март 2018 Ryanair ще е и първата авиокмпания, която предлага директни лоукост полети от България до Рига, Латвия. 

 

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Ryanair

Като нискотарифна авиокомпания, към основната цена на билетите на Ryanair се включва безплатно само ръчен багаж. За разлика от повечето други лоукост компании, обаче, ръчният багаж може да се състои не от една, а от две чанти – една чанта/куфарче до 10 кг. с максимални размери 55 см x 40 см x 20 см + една малка чанта с максимални размери 35 см x 20 см x 20 см.

Интересен факт е, че тъй като пространството на борда е ограничено, само 90 броя голям ръчен багаж (55Х40Х20 см) могат да бъдат внесени на борда, а останалите чанти ще бъдат пренесени безплатно в каргото на самолета. Непосредствено преди да се качите на самолета, ще бъдете любезно помолени да оставите по-големия си ръчен багаж в специална количка. Затова ви съветваме да отделите в по-малката чанта, онези необходими или ценни вещи, които желаете да бъдат с вас на борда.

Чекиран багаж до 15 или 20 кг. се доплаща. Препоръчително е той да се добави предварително - при закупуване на билетите, ако в този момент сте наясно, че ще имате нужда от повече багаж, или до няколко дни преди полета. Така таксата, която ще платите ще бъде значително по-малка отколкото, ако го направите на летището.

Чек-ин (регистрация) - правила на Ryanair

За полетите на авиокомпания Ryan Air е необходимо е да се направи предварително онлайн чекиране (вписване на данни от личния документ на пътника, с който пътува) и да се носи разпечатана бордната ката. Това може да се осъществи най-рано 2 дни преди полета или месец преди това, ако е заплатен избор на места.

Важно е да се знае, че след направено чекиране, авиокомпанията не позволява никакви промени по резервацията. Реално чекирането може да се осъществи и на самото летище, но срещу висока такса.

Ако сте закупили своя самолетен билет на Ryanair от Usit Colours, нашите консултанти ще направят за вас онлайн чекиране и ще ви изпратят на имейл или изпринтят бордните карти, ако имате възможност да посетите наш офис. Затова ние не изискваме допълнителна такса.

 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания RyanAir by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
обновена 02.2018

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка