Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Wizzair

Обща информация за авиокомпания Wizz AirОбща информация за авиокомпания Wizz Air

Wizz Air (Уиз Еър) e нискотарифна авиокомпания, основана в Унгария през 2003 година, а първият й полет е през 19 май 2004 г от Катовице. Към днешна дата авиокомпанията предлага над 500 маршрута от 27 бази в региона. На българския пазар, Wizz Air стъпват през 2005 г, като тя е и първата нискобюджетна компания, която изпълнява полети София – Варна. 

Оперираща основно в Европа, Wizz Air дава възможност за пътуване на достъпни цени - често под 50 евро за двупосочни билети - до множество дестинации на континента. Както при повечето лоукост компании, при нея има допълнителни такси за различни услуги по полета, а в някои и все по-редки случаи, полетите са до по-малки отдалечени летища от основната дестинация на пътуване. 

 

Wizzair e обявена е за Авиолиния с най-добро съотношение между цена и качество за 2016 г. от водещото списание в тази индустрия „Air Transport World”. Самолетите са сравнително нови Airbus от семейството A320, която включва самолети A320 и A321ceo. Първият самолет A321ceo е доставен на Wizz Air през ноември 2015 г., като до края на 2018 г. ще бъдат доставени още над 20.

 

До къде лети авиокомпания Wizz air от България

Към момента от България Wizz Air осъществява полети от София, Варна и Бургас. Полетите на Wizz Air от летище София се осъществяват от Терминал 1 за всички дестинации на компанията, освен до Варна. Ако имате полет от (до) Варна на Wizzair, той ще бъде на Терминал 2 на летище София.

 

От столицата, може да летите с нискотарифни билети на компанията до почти цяла Европа и извън нея (над 45 дестинации), като сред най-популярните са полети от София до Лондон (летище Лутън), Париж (летище Бове), Франкфурт (летище Хан), Барселона, Рим, както и далечните Тел Авив в Израел и Дубай в Обединени Арабски Емирства.

Авиокомпанията започва и директни полети от София до основното международно летище във Франкфурт – Frankfurt International Airport. От 26 март 2017 lowcost компанията възобновява своите полети от София до Варна и пуска директен полет от нашата столица до Сицилия – град Катания.

 

В момента летище Варна обслужва полети на Wizzair до Лондон, но през 2017 това ще се промени. След пускането на полети Варна-София през март, авиокомпанията стартира директни полети от Варна до още 5 дестинации през юли 2017 – Милано (летище Бергамо) в Италия, Ларнака в Кипър, Айндховен в Холандия, Дортмунд и Меминген (Мюнхен) – в Германия и Тел Авив, Израел.

От Бургас Wizz air летят до Лондон – с целогодишно разписание, както и до Варшава и Будапеща – през летния сезон.

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Wizz Air

В основната тарифа на самолетните билети на Wizzair се включва безплатно малък ръчен багаж до 10 кг с максимални размери 42 х 32 х 25 см. Това може да бъде например малка раница, чанта за лаптоп, дамска чанта. Важното е да е един брой, т.е. не са разрешени комбинации дамска чанта + раница, и да не превишава определените размери. 

Отделно може да се доплати за допълнителен багаж онлайн по време или след направена резервация до 3 часа преди полета. Доплащане е практически възможно и на летището, но там таксите, които авиокомпанията ще са значително по-големи. Опциите за допълнителен багаж са за по-голям ръчен багаж до 15 кг с максимални размери 56 х 45 х 25 см, за чекиран куфар до 23 или за чекиран куфар до 32 кг.

Чек-ин (Регистрация) - правила на Wizz Air

Както при повечето нискотарифни авиокомпании, ако имате билет на Wizz Air, се изисква задължително чекиране (вписване на данни на пасажера от документа му, с който ще пътува) преди полета и издаване на бордна карта. То може да бъде направено онлайн най-рано месец преди датата на полета, но не по-късно от 3 часа преди заминаването.

Чекиране е възможно да се осъществи и на някои летища, но срещу заплащане на висока такса.

Usit Colours предлага предварително онлайн чекиране за билети на Wizz Air, на всички свои клиенти, което е включено в стандартната такса обслужване и няма допълнителна такса.

Ако не сте наш клиент, но имате нужда от онлайн чекин, също може да заповядате в офисите ни, където нашите експерти в сферата на самолетни пътувания, ще го направят за вас срещу малка такса.

 


 

« обратно

 

 

Creative Commons License
Обща информация за авиокомпания Wizz Air by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

обновена 02.2017
Получавай пръв най-изгодните оферти