Почивка на остров Бали

Почивка на остров Бали февруари 2014

 

 

Една легенда разказва за прекрасен остров, покрит с плодородни поля и обрамчен от скалисти или  покрити с палмови горички брегове. Боговете се събрали и решили да издигнат върху него и висока планина. Така те спуснали Голямата планина Гунунг Агунг, която донесла равновесие, спокойствие и щастие на острова. И всички заживели в мир. 

Ето още един кандидат за списъка от райски места - остров Бали, най-известният и най-посещаван от над 17 000-те индонезийски острова. Разположен близо до екватора, с тропически климат и температури между 32 и 35 градуса през цялата година. Екзотични балинезийски танци, тучни зелени поля, над хиляда храма, птичи паркове, парк на слоновете, сбъдната мечта за любителите на сърфа и Skydiving,  прекрасни плажове и луксозни хотели. Добре дошли на Бали- прелестен, пленителен, примамлив.

 

Почивка остров Бали февруари 2014 Плаж в Бали Балийски жени

 

 

Запознайте се с програмата за екзотична почивка на остров Бали през пролетта на 2014, която Usit Colours предлага. За повече информация и записания, свържете се с нас или заповядайте в нашите офиси.

 

 

 

Melia Benoa 4*, закуска


Период на пътуването Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая Дете от 2 до 12 години в двойна стая на допълнително легло

 

27.02.2014 - 08.03.2014


1069 евро


1520 евро

919 евро


819 евро

 

 

 

 

Nusa Dua Beach 5*, закуска


Период на пътуването Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая

 

27.02.2014 - 08.03.2014


1185 евро


1750 евро

 

 

 

 

Пакетната цена включва:

Самолетен билет Истанбул - Куала Лумпур - Бали - Куала Лумпур - Истанбул с Мalaysia Airlines
Посрещане на летището в Бали от представител на фирмата-партньор в Бали с руски език
Трансфер: летище-хотел-летище
Настаняване за 6 нощувки със закуска в избрания от Вас хотел в Бали
Полудневен сититур Денпасар с екскурзовод на руски език
Посрещане на летище Куала Лумпур от представител на фирмата-партньор в Малайзия с руски език
Трансфер: летище-хотел-летище
Настаняване за 2 нощувки със закуска в хотел Pacific Regency 5* в Куала Лумпур
Полудневен сити тур на Куала Лумпур с екскурзовод на руски език

Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро на човек по време на цялото пътуване за лица до 70 г.
За лица над 70 г. до 80 г. доплащане 8,50 евро за целия период

 

Пакетната цена не включва:

Летищни такси: 370 евро на човек към 18.09.2013 г. (подлежат на препотвърждение при издаване на самолетните билети)
Входна визова такса за Бали - 25 щатски долара на човек, заплащат се на място.
Изходна такса за Бали - 15 щатски долара на човек, заплащат се на място
Автобусен билет: София - Истанбул - София или самолетен билет София-Истанбул-София - по желание на пътуващите
Доплащане за вечеря по желание:
- Хотел Melia Benoa: 30 евро за възрастен и 15 евро за дете на ден.
- Хотел Nusa Dua Beach: 48 евро за възрастен и 24 евро за дете на ден. 

 

Програма

26.02.2014 Истанбул - Бали

Програмата започва с полет от летище Ататюрк –Истанбул на Malaysia Airlines през Куала Лумпур до Бали. Общата продължителност на пътуването Истанбул - Бали е около 13 часа.

 

27.02.2014 остров Бали

Денят започва с кацане на индонизийския остров Бали и посрещане на летище Денпасар от представител на фирмата-партньор в Бали с руски език. Следва трансфер от летището до избрания от Вас хотел и настаняване в хотела. Нашият представител ще организира информационна среща, за да Ви представи дестинацията и Ви даде по-подробна информация за района, Вашия хотел и допълнителните мероприятия, към които можете да се присъедините. Нощувка.

 

28.02.2014 остров Бали
След закуска в хотела денят Ви ще продължи с полудневна екскурзия с руски език Сититур Денпасар по време, на която ще се запознаете с балийската бит и култура и ще разгледате забележителностите на балийската столица.

 

01.03.-04.03.2014 остров Бали
Ще имате възможност да се наслаждавате, всеки според предпочитанията и индивидуално съставената си програма, на престоя си; да се отдадете на почивка или разходки, да участвате в предложените мероприятия, екскурзии и посещения в този екзотичен рай.

 

05.03.2014 Бали - Куала Лумпур
След закуска предстои трансфер от Вашия хотел до летището за полет до Куала Лумпур. На летището Ви посреща представителят на партньорите ни в Малайзия с руски език. Следва трансфер до хотела, настаняване и нощувка.

 

06.03.2014 Куала Лумпур
След закуска в хотела ще следва полудневен сити тур Куала Лумпур с екскурзовод на руски език, по време на който ще имате възможността да се потопите в един различен свят, обединяващ модерното и екзотичното. Следва свободно време за разходки, посещения или шопинг в един от многобройните молове на града.

 

07.03.2014 Куала Лумпур
Закуска в хотела и свободно време до трансфера Ви в 21.00 ч. Стаите се освобождават в 12.00, на място, ако има възможност и съответно срещу определена такса може да се ползва стаята и за времето до трансфера.

 

08.03.2014 Куала Лумпур - Истанбул
В ранните часове на 08.03.2014 ви предстои полет от Куала Лумпур до Истанбул, с което програмата завършва.

 

 

Информация за полета:

26-02-2014 Истанбул  15.00  07.10+1  Куала Лумпур
27-02-2014 Куала Лумпур  09.05  12.05  Бали
05-03-2014 Бали  16.25  19.20  Куала Лумпур
08-03-2014 Куала Лумпур  00.30  06.00  Истанбул

 

 

Допълнителни екскурзии по желание:


ЕКСКУРЗИЯ ДО КИНТАМАНИ И ВУЛКАНА
Времетраене: 8 ч.

 

Танцът Баронг е един от най-важните свещени танци в Бали. Изпълнено с много жестове и настроение, това представление пресъздава могъщата битка между Доброто и Злото, между доброто митологично животно Баронг и злата вещица Рангда. Понеже историята е заредена с магия и вълшебство, преди представлението се принасят дарове, за да се предпазят изпълнителите, а един свещеник поръсва със светена вода маските на Баронг и на Рангда. Баронг е митологично същество с извита опашка, пазител на човечеството и духовете, свързани с бялата магия. Костюмът се носи от двама танцьори, които образуват предните и задните крака, а първият от тях движи маска на лъв. Рангда е митологична вещица вдовица, която олицетворява Злото. Тя управлява злите духове и вещици, които практикуват черна магия и обитават гробищата през нощта.

 

Център за изработка на батик в района на Tohpati
Tohpati е широко известен като център за ръчно производство на балинезийски батик с различни цветове и форми. Тук посетителите ще могат да видят как се прави батик и процеса на ръчно тъкане. Накрая можете да си купите за спомен. Характерните черти на балинезийския батик могат да се различат от яванските мотиви; модерният батик използва картини и предмети от балинезийската култура, церемонии, красиви места или митологични герои. Батик е едно от най-красивите изкуства, което можете да носите, доближавайки се до част от богатата балинезийска култура.

 

Ювелири /Златари и майстори на сребърни изделия/
Celuk е столицата на майсторите на сребърни изделия в Бали. Състои се от улица, дълга километър и половина, от двете страни на която са разположени магазини за производство и търговия със сребърни бижута. Произвеждат се всякакви видове сребърни бижута с високо качество и майсторство.

 

Дърворезба
Балинезийските дърворезбари са изключително талантливи и произвеждат хиляди артикули за туристическата индустрия. От статуетки, животни и митични същества с човешки размер до функционални резбовани дървени мебели. Творбите на балинезийската дърворезба са завършени в естествени тонове или са ръчно изрисувани със сложни детайли и ослепителни цветове; дърворезбата от Бали ще ви изуми и ще ви донесе наслада

 

Обяд в ресторант „Volcano Panoramic Restaurant” в Кинтамани

 

Плантация за кафе
Сортът кафе Kopi Luwak/Копи Лувак се произвежда само на островите Бали, Ява и Суматра от Индонезийския архипелаг. Произвеждат се не повече от 500 кг на година, които се разпространяват по целия свят. Има хора, които се опитват да отглеждат цибетките в изкуствени условия, хранейки ги с кафеени зърна, но не могат да постигнат същия ефект. Произвеждането на кафе Kopi Luwak е тясно свързано с дивото животно цибетка (от рода мангуста), която живее в мутуализъм с производителите на кафе. Цибетките използват природния си инстинкт да изяждат най-добрите кафеени зърна в плантацията. Кафето е тествано и има забележителна репутация сред почитателите на тази напитка. Kopi Luwak е скъпо кафе, рядко срещано, вкусно и приятно за сетивата.

 

Tampak Siring/ оризовата тераса Tegallang
Храмът Tirta Empul или Tampak Siring е храм със свещена вода, разположен в селото Tampak Siring, регентство Gianyar, на около 39 км източно от град Denpasar. Построен е в долина, оградена от хълмове. В западната част на този храм има дворец на индонезийския президент, открит от първия президент на страната. Името Tirta Empul се среща на надпис, който се съхранява в храма Sakenan в селището Manukaya, подрайон на Tampak Siring, на около 3 км от храма Tirta Empul. Свещените извори в храма Tirta Empul са известни със своята магическа сила. Tirta Ri air hampul означава „водата извира” или „свещен извор”. Храмът Tirta Empul е един от свещените балинезийски храмове.

 

Връщане в хотела

 

Екскурзията включва:
- Трансфер с климатизиран автомобил с шофьор
- Екскурзовод на английски език
- Входни билети
- Обяд
- Минерална вода

 

Ориентировъчна цена на човек: 55 $, заявява се и се заплаща на място

 

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО БЕДУГУЛ
Времетраене: 9-10ч.

 

Храмът на царското семейство (Taman Ayun)
Taman Ayun е храмът на царското семейство на империята Mengwi, разположен в селището Mengwi, подрайон Mengwi, регентство Badung, на около 18 км северно от град Denpasar. Има стратегическо местоположение близо до главния път между Denpasar и Singaraja. Разположен е на място, оградено от голямо езеро с риби, чието движение изглежда като морско течение. Красивата сграда на храма е с балинезийска архитектура и многоетажен покрив. Обширната красива градина в предния двор посреща всички посетители на храма. Прекрасно място, което да посетите по време на Вашата почивка в Бали.

 

Езерото Beratan и обяд в местен ресторант

 

Гората Alas Kedaton
Alas Kedaton е разположена в провинция Kukuh, подрайон Marga, регентство Tabanan. Пътешествието до това място може да се осъществи лесно с моторно превозно средство, следвайки главния път от Denpasar до Tabanan. По пътя към тази туристическа дестинация ще видим красивата природа, докато пред нас се разкриват оризовите полета, а звукът от напояването им създава спокойна атмосфера. Храмът Alas Kedaton има три градини – външна, средна и централна. Централната и средната градина са оградени от стена, а външната градина представлява външен двор. Интересна отличителна черта на този храм е, че вътрешният двор, представляващ свещено място, е разположен на по-ниско ниво от средния двор. Това е различно в сравнение с обичайната архитекрута в храмовете в Бали, където колкото по-навътре в храма се влиза, толкова по-високо става мястото. Друга интересна особеност на храма е, че има четири входа.

 

Храмът Tanah Lot и залезът
Името Tanah Lot се състои от две думи – „Tanah”, което означава „риф, приличащ на остров”, и „Lot” или „Lod”, което означава „море”. И така, „Tanah Lot” означава „малък остров, който се носи в морето”. Мястото, наричано Tanah Lot, е използвано като светилище по време на мегалитния период, доказателство за което е съществуващият там менхир. Храмът Tanah Lot е построен съобразно природните условия върху неравна повърхност под ъгъл само с една хоризонтална плоскост.

 

Връщане в хотела

 

Екскурзията включва:
- Трансфер с климатизиран автомобил с шофьор
- Екскурзовод на английски език
- Минерална вода
- Входни билети за обектите
- Обяд

 

Ориентировъчна цена на човек: 50 $, заявявя се и се заплаща на място

 

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО НУСА ДУА
Времетраене: 8ч.

 

Островът на костенурките
Районът на Nusa Dua (“nusa” означава „остров”, „dua” – “две”) е получил името си заради двата малки острова, свързани с основния остров Бали чрез малък път. Плажът Nusa Dua е с бял пясък и с много петзвездни хотели, част от големи вериги. Nusa Dua е туристически район и предлага възможности за водни спортове. Селището Tanjung Benoa е разположено северно от района Nusa Dua. На закътано място в селището има интересен китайски храм, джамия и индуски храм. От селището Tanjung Benoa се отправяме към острова на костенурките – пътуваме около 20 минути в лодка със стъклено дъно. На острова на костенурките можете да видите много видове морски костенурки и да се гмуркате със шнорхел. Можете да снимате костенурките и дори да се докоснете до тях.

 

Обяд в местен ресторант

 

GWK (Garuda Wisnu Kencana)
Статуята Garuda Wisnu ще бъде оградена от повече от 240 хектара културен парк на мястото на изоставени и непродуктивни варовикови кариери. Културният парк ще предлага атракции както за чуждестранни, така и за местни посетители. Ще има изградено езеро с лилии, фестивален парк, амфитеатър, уличен театър, изложбена зала, панорамния ресторант „Jendela Bali’ и магазин за сувенири. В момента статуята на Вишну, статуята на Гаруда и ръцете на Вишну временно са поставени на три различни места в парка.

 

Плажът Dreamland
Плажът Dreamland beach е един от красивите плажове в курортния район Pecatu, в района на Uluwatu. Много чужденци посещават този необикновен плаж.

 

Храмът Uluwatu и залезът
Известният храм Pura Luhur Uluwatu е чудо на архитектурата, построен върху скала от черен корал. От него се разкриват вълнуващи гледки. Това е популярно място, на което хората идват да се наслаждават на залеза. Известно не само с уникалното си местоположение, Uluwatu също може да се похвали с един от най-старите храмове в Бали, Pura Uluwatu. Повечето регентства в Бали имат Pura Luhur (буквално „високи храмове”), където хората се събират и извършват масови поклонения по време на три- или петдневните чествания “odalan”.

 

Вечеря с морски дарове в Jimbaran по залез слънце
Jimbaran е рибарско селище, широко известно с прясната морска храна, приготвяна в момента, обикновено изпечена върху огън от черупки от кокосови орехи, а не от дървени въглища.
Меню:
• Напитка за добре дошли
• Сладки фъстъци
• Супа от риба (1 порция)
• Раци 350 гр. (1 бр.)
• Костенурка 350 гр. (1 бр.)
• Скариди (4 бр.)
• Миди (5 бр.)
• Калмари (4 бр.)
• Задушен ориз
• Зеленчуци
• Четири вида сос
• Минерална вода, кокосово мляко
• Микс от плодове

 

Екскурзията включва:
- Трансфер с климатизиран автомобил с шофьор
- Екскурзовод на английски език
- Входни билети за обектите
- Лодка до острова на костенурките
- Минерална вода
- Обяд
- Вечеря

 

Ориентировъчна цена на човек: 66 $, заявява се и се заплаща на място

 

 

« обратно

 

От Stanislava Belcheva

 

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка