Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Полезнo

Полезна информация за пътувания със самолет

 

 

Права на пътниците

Права на пътниците

Едно от най-неприятните неща, които могат да се случат при пътуване със самолет е да се наложи да чакате с часове на някое летище заради закъснение на полет или още по-лошо - заради анулиран полет. В повечето случаи авиокомпаниите правят всичко възможно да се справят със ситуацията и да се погрижат за своите пътници. Но е добре да знаете, че в зависимост от обстоятелствата, при отказан достъп на борда или отмяна или голямо закъснение на полета ви, имате право да получите неща като освежителни напитки и храна, настаняване (ако се налага нощувка), както и достъп до средства за комуникация. В някои случаи имате право и на парично обезщетение. Вижте какви са общите права за всички пътуващи в Европейския съюз. Ако имате основание да мислите, че вашите права са нарушени, необходимо е да попълните формуляр за оплаквания и да подадете оплакване към авиокомпанията или компетентния национален орган.

 

прочети повече »

 Frequent Flyer програмиFrequent Flyer програми

FFP или програми за лоялни пътници има всяка една от редовните авиокомпании. Регистрирайки се за съответната програма, получавате карта с уникален номер, по който авиокомпанията ви идентифицира. Достатъчно е при всяко следващо пътуване, в резервацията да се впише номерът на картата, за да събирате точки от пролетяните мили. Авиокомпаниите, които участват в алианси (обединения на авиокомпании), обикновено имат идентични FFP. А даже и да има разлики (в имената на програмите или в привилегиите, които дават), предимството е, че с една и съща карта трупате точки от полети с всяка една от авиокомпаниите в алианса.

 

 

 

»    Frequent flyer програмa на Bulgaria Air

»    Frequent flyer програмa на алианса Oneworld - British, Iberia, American Airlines и др.

»    Frequent flyer програмa на алианса SkyTeam - Aeroflot, Air France - KLM, Alitalia, CSA, Delta и др.

»    Frequent flyer програмa на алианса Star Alliance - Lufthansa, Austrian Airlines, LOT, Swiss и др

 

 


 

Online check-in

Online check-in

За да избегнете опашките и дългото чакане по летищата, чекирайте се за вашия полет от вкъщи или от офиса. Особено удобно е когато пътувате само с ръчен багаж, но даже и да имате багаж, който трябва да се регистрира, онлайн чекирането ще ви позволи да си изберете място според вашите предпочитания (по-напред, по-назад, до прозорец или до пътека). Можете да се чекирате от който и да е персонален компютър с интернет връзка, като най-рано може да го направите 24 часа преди полет (за някои авиокомпании до 36 ч преди полет) и най-късно до 60 минути преди полета.

 

 

виж повече »

 


 

 

 

 

« обратно

 

От Dilyana Georgievaиконка иконка

By Dilyana Georgieva