Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Летища в Европа

Летища в Европа

 

 

Лого летище Амстердам

Летище Амстердам

Летище Schiphol (Шипхол), Амстердам (с код AMS) е главното летищe в Холандия. Намира се на 15 км (20 минути с влак) югозападно от Амстердам. През 2012 г. то се нарежда на 5-то място в света по големина на международен пътнически трафик и 4-то в Европа (16-то в света) по общ брой пътници.

 

повече за Schiphol »

 Летище Карол Войтила, Бари Италия
Летище Карол Войтила, Бари

Новото международно летище “ Карол Войтила” в Бари представлява индикатор за икономическото развитие и напредък на областта Пулия, район изпъкващ с бърз растеж и висока производителност в южна Италия. Летището, известно още като Палезе (на името на близкия квартал), се намира на 8 км северозападно от центъра на Бари.

 

повече за Карол Войтила »

 


Летище в БарселонаЛетище Ел Прат, Барселона

 

Последното обновяване на летището Ел Прат в Барселона датира от 1992 г. и е резултат от провеждането на Олимпийските игри в града. В момента има планове за построяването на още една писта, поради многократно увеличения трафик на пътници. Летището има три терминала: А за международни полети, В за вътрешни и ЕС полети (там кацат самолетите на WizzAir, осъществяващи директни полети София – Барселона).

 

повече за Ел Прат »

 Летище Schonefeld, Берлин
Летище Шьонефелд, Берлин

Flughafen Berlin - Schоеnefeld e международно летище, намиращо се в град Schоenefeld в Бранденбург, на южната граница на Берлин. Често се споменава като “ваканционното летище”, поради големия брой чартърни полети. В миналото, Шьонефелд е било основното летище на Източна Германия и единственото обслужващо Източен Берлин. Грандиозна реконструкция на летището предстои до 2011 г., която ще го превърне в Берлин - Бранденбург международно летище. Другите две летища Тегел и Темпелхоф ще бъдат закрити, поради замръсяването, което причиняват на берлинчани.

 

повече за Шьонефелд »

 Летище G Marconi, Болония

Летище G. Marconi, Болоня

G. Marconi е третото по значимост летище в Италия. Разполага с писта за презокеански полети и до този момент е обслужило над 20 милиона пътници. Разполага с най-модерната система за екологичен контрол на въздушно и шумово замърсяване, както и с изключително надеждна система за сигурност.

 

повече за G. Marconi »

 


 

Информация за летище в БратиславаЛетище Братислава

Летището на Братислава се намира на 60 км от Виена и предлага комбинирани полети с прекачване от двете летища.

 

повече за летище в Братислава »

 


 

Национално летище БрюкселЛетище Брюксел

Летището в Брюксел (Brussel Nationaal/Bruxelles-National) се намира в Завентем, на 12 км от Брюксел. То се състои от един терминал основен хъб за Brussels Airlines, European Air Transport, Jet Airways, Singapore Airlines Cargo, Eva Air Cargo и Saudi Arabian Airlines Cargo, както и за частната Abelag Aviation.През 2005 г. летището бе обявено за най-доброто летище в Европа от ACI/IATA, на база на проучване сред 100 хиляди пасажери в света. На 19 октомври 2006 г. летището получи и друго официално название – Летище Брюксел – Добре дошли в Европа.

 

повече за летище в Брюксел »

 


 

Летище Шарелори, БрюкселЛетище Шарлероа, Брюксел

Летище Шарлероа в Брюксел (или летище Брюксел - юг) се намира на 46 км от Брюксел. През 2008 г. през него са минали 2 957 026 пасажери. Летището има един терминал, но в началото на 2008 г. беше отворен и нов терминал с капацитет 5 млн. души годишно.

 

повече за Шарлероа »

 Летище в БудапещаЛетище Будапеща

Летището на Будапеща - Ференц Лист - има два терминала: Терминал 1 и Терминал 2. Проверете предварително от кой терминал заминавате, тъй като разстоянието помежду им е голямо.

 

повече за летище в Будапеща »

 


 

Информация за летище в БургасЛетище Бургас

Бургаското летище е разположено в живописен залив в южното Черноморие на България, на 10 км североизточно от град Бургас, който е на второ място като индустриално развита община в България. Само на 10 до 15 км от летището се намират пристанище Бургас - най-натовареното пристанище в България - важна железопътна връзка, международно шосе Е 87 и Транс-европейски коридор № 8. Летище Бургас е разположено на 13 км от града. Има три терминала.

 

повече за летище Бургас »

 


 

Летище ВаленсияЛетище Манисес, Валенсия

Летището във Валенсия (Манисес) се намира на 9 км западно от Валенсия. Това е 8-мото по големина летище в Испания по брой пътници и второ в региона след Аликанте. През 2008 г. през него са минали 5.7 млн. пасажери. От летището може да се направят връзки до около 15 страни в Европа. То се състои от един терминал и две писти.

 

повече за Манисес »

 


 

Летище ВарнаЛетище Варна

Лесно можете да достигнете до летище Варна, използвайки магистрала Хемус (А2), която свързва Варна и София. Отбивката за летището е на около 7 км от изхода на град Варна. Ако пътувате за Албена, Златни Пясъци или Балчик следвайте магистрала А2 източно през центъра на града и завийте на север по главен път Е87. Завивайки на юг по Е87 бихте се отправили към Бургас и Созопол.

 

повече за летище Варна »

 


 

Летище Марко Поло, ВенецияЛетище Марко Поло, Венеция

Летището Марко Поло във Венеция приема полети на 64 авиокомпании, предлагайки удобни връзки към всички точки на света. Намира се на 12 км от центъра на Венеция, които може да се изминат за 15 мин с кола, или за около 30 мин с водно такси.

 

повече за Марко Поло »

 


 

Летище Тревизо, ВенецияЛетище Тревизо, Венеция

Летище Тревизо е малко летище, което се намира на 20 км северно от Венеция и 3 км от Тревизо. Основно то се използва от lowcost авиокомпании, като алтернатива на по-голямото летище “Марко Поло”.

 

повече за Тревизо »

 


 

Летище ВеронаЛетище Валерио Катуле Виляфранка, Верона

Международно летище Валерио Катуле Виляфранка ( или просто Верона – Виляфранка) е летище, което се намира в пресечната точка на провинциите Бреша, Мантова, Ровиго, Виценца, Тренто, Болзано и Верона, обслужвайки, по този начин, над 4 милиона жители. През 1999 година летището достигна номер 2 чартърни летища в Италия, след Милано Малпенза и изпреварвайки Рим Фюмичино. През 2006 г. бе премината границата от 3 млн обслужени пътници за годината.

 

повече за Валерио Катуле Виляфранка »

 


 

Летище Виена, АвстрияЛетище Виена

Международното летище Виена се намира на 16 км югоизточно от австрийската столица и се състои от два терминала – 1 и 2. През 2009 г. трябва да бъде завършено разширението Skylink към терминал 2. И двата терминала се намират в една и съща сграда, така че не е необходимо да се взима транспорт. Летище Виена притежава изключително развита инфраструктура, а високата ефективност при насочването на пристигащи и заминаващи самолети гарантира бързия и удобен трансфер на пътниците.

 

повече за летище Виена »

 


 

Летище ДортмундЛетище Дортмунд

Летището в Дортмунд, както много други немски летища, започва съществуването си като военна авиационна база през Първата Световна война. През 2001 г. то навърши 75 години. В момента то извършва около 45 хил. излитания и кацания годишно, обслужвайки над 2 млн. пътници и нареждайки се на 13 място, по този показател, сред немските летища.

 

повече за летище Дортмунд »

 


 

Летище Кьолн-БонЛетище Кьолн-Бон

Летището Кьолн - Бон е най- важният lowcost център в континентална Европа, с над 130 дестинации и годишен трафик от 9.9 млн пътници за 2006 година. От гледна точка на превозени пътници е на седмо място е Германия, а според транспортирано карго – на второ. За последните 5 години, броят обслужени пътници е нарастнал с 92%, основно поради появата на lowcost превозвачите, но най- дългата писта 3 815 метра превръща летището и в единственствена интерконтинентална база за полети в Северна Вестфалия.

 

повече за летище Кьолн-Бон »

 


 

Летище Гетуик, ЛондонЛетище Гетуик, Лондон

Getwick е най-натовареното, разполагащо само с една писта, летище на света, второто най-голямо летище в Обединеното Кралство и седмото най-натоварено международно летище в света. Около 90 авиокомпании оперират от двата терминала (Северен и Южен) на Гетуик, предлагащи около 200 дестинации. Нискобюджетната авиокомпания EasyJet предлага директен полет от София до Гетуик (Южен терминал).

 

повече за летище Гетуик »

 


 

Летище ЛутънЛетище Лутън, Лондон

Основни данни за летището: Лутън е помощно летище на Лондон, намиращо се на 30 мин път с кола от Северен Лондон. Обслужва 8 lowcost авиокомпании покриващи 81 дестинации.

 

повече за летище Лутън »

 


 

Летище ХийтроуЛетище Хийтроу, Лондон

Летище Хийтроу/Heathrow (с код LHR) е третото най-натовареното летище в света по общ брой пътници и първото в света по брой международни полети. Намира се на 22 км западно от централната част на Лондон. Летището разполага с 5 терминала. Терминал 1, 2 и 3 са разположени в основния комплекс и имат топла връзка помежду си. Пасажерите, които трябва да направят трансфер между полети трябва да следват знаците Flight Connections. Терминали 4 и 5 са отделени в южната му част и са свързани с останалите с безплатен автобус или шатъл на Heathrow Express.

 

повече за летище Хийтроу »

 


 

Летище БергамоЛетище Бергамо, Милано

Летището Milan Orio al Serio се намира на 5 км от Бергамо и на 45 км от Милано, в центъра на един от най – гъсто заселените и индустриално значими области в Европа. Тази част на северна Италия е и туристическа атракция с много бройни езера, планини, градове на изкуството и търговски центрове.

 

повече за летище Бергамо »

 


 

Летище МалпенсаЛетище Малпенса, Милано

Международното летище Малпенса се намира на 50 км от Милано и е едно от трите международни летища около Милано. Летището има два терминала, като по-голям е терминал 1, който обслужва повечето вътрешни и международни полети, а терминал 2 е предимно за чартърни и lowcost полети. Между двата терминала има безплатен трансфер на всеки 10 мин между 05.30 и 00.30 ч., а през останалото време е през час. Автобусите са пригодени и за хора с увреждания. Годишно през летището минават над 20 млн. пасажери. През 2008 г. Малпенса, заедно с “Леонардо да Винчи” в Рим, остана топ-летището в Италия по отношение на брой пътници.

 

повече за летище Малпенса »

 


 

Летище НеаполЛетище Неапол

Както много други летища, и международното летище в Неапол започва историята си като военна база през Първата Световна Война. През 1921 г е прекръстено на името на италианския пилот Уго Нюта. През 1995 г става първото приватизирано италианско летище, закупено от британския летищен оператор BAA. По същото време е отворен и втори, чартърен терминал. През 2007 година трафикът от пътници на летището достига 5.8 млн.

 

повече за летище Неапол »

 


 

Летище ПарижЛетище Шарл Дьо Гол, Париж

Летище “Шарл дьо Гол” (Charles de Gaulle или известно още като l’Aéroport de Roissy) е най-важното летище във Франция и е сред най-натоварените в Европа. Намира се на 23 км северозиточно от Париж. Летището е съставено от три терминала, свързани помежду си с безплатен автобус. Tерминал 1 е най-старият, а терминал 2 е първоначално за Air France, но сега обслужва и други авиокомпании. Третият терминал (бивш T9) е предназначен за чартърни и low cost компании. Трите терминала (с изключение на 2G) са свързани с метролинията CDGVAL.

 

повече за летище Шарл Дьо Гол »

 


 

Летище Фиумичино, римЛетище Фиумичино, Рим

Рим - Фиумичино е международно летище, работи 24 ч. Има 3 пътнически терминала, 1 летищен хотел. Услуги за пътниците: Поща, банка, обменни бюра, машини за обмен на валута, ресторанти, кафенета, барове, VIP зала, безмитен магазин, магазини за вестници, спсания, цигари, подаръци, аптека, турист. агенция, коли под наем, таксиметрови услуги, кабинет за първа помощ, улеснения за инвалиди, бизнес център.

 

повече за летище Фиумичино »

 


 

Рим ЧампиноЛетище Чампино, Рим

Рим - Чампино работи от 6.00 до 24.00 ч. Услуги за пътниците: ресторанти, кафенета, барове, безмитен магазин, магазини за вестници, спсания, цигари, подаръци, коли под наем, таксиметрови услуги.

 

повече за летище Чампино »

 Летище СофияЛетище София

 

Летището в София разполага с два пътнически терминала. Редовните авиокомпании извършват полетите си от Терминал 2. Терминал 1 е за lowcost и чартърни полети.

 

повече за летище София »

 


 

Летище ФранкфуртЛетище Франкфурт

Летище Франкфурт (Frankfurt International Airport; Flughafen Frankfurt am Main или Rhein-Main-Flughafen) е най-голямото летище в Германия по брой пасажери, трето по големина в Европа и осмо в света. То се намира на 12 км югозападно от центъра на Франкфурт и може да бъде прието като най-заетото в света с оглед на многобройните международни полети, които се извършват от там.

 

повече за летище Франкфурт »

 

 

 

 

« обратно

 

 

От Dilyana Georgieva

 

By Dilyana Georgieva

Получавай пръв най-изгодните оферти