! Актуална информация за всички пътуващи ! Актуална информация за всички пътуващи ! Актуална информация за всички пътуващи ! Актуална информация за всички пътуващи ! Актуална информация за всички пътуващи

Майски празници в Кападокия

Майски празници в Кападокия

 

В буквален превод Кападокия означава Земя на красивите коне. Освен в качеството си на природен и културен феномен областта е притегателен център за стотици хиляди туристи всяка година заради нотката мистицизъм, който витае във въздуха. Тук е домът на Танцуващуте дервиши, тук може да посрещнете изгрева на слънцето извисени над лунния скален пейзаж, тук може да се насладите на симбиозата между няколко различни култури и религии.    

 

Програмата на екскурзията включва посещение и на Истанбул, Анкара и Бурса. Най-доброто от южната ни съседка събрано в 5 емблематични дни. 

 

 

Майски празници Кападокия Екскурзия Кападокия Кападокия със самолет

 

 

 

Запознайте се с програмата на екскурзия до Кападокия с автобус по време на майските празници 2014, която Usit Colours предлага. За повече информация и резервации, свържете се с нас или заповядайте в нашите офиси.

 

 

 

 

Хотел 3*, закуска


Начална дата на пътуването Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая Дете от 2 до 12 години в двойна стая 

 

01.05.2014

 


279 евро

 


405 евро

 


265 евро

 


189 евро

 

 

 

 

Всички цени са в eвро на човек и включват:

 

*Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут
*Фериботни такси
*1 нощувка със закуска в Истанбул в хотел 3*
*1 нощувки със закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*
*2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*
*1 нощувка със закуска в Бурса в хотел 3*
*Екскурзоводско обслужване в Истанбул, Анкара, Кападокия и Бурса от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата
*Мини - круиз по Босфора
*Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул с екскурзовод на български език
*Пешеходна обиколка на Бурса с екскурзовод на български език
*Медицинска застраховка
*Представител по време на пътуването

 

 

 

Цената не включва:

*Доплащане за медицинска застраховка: за лица над 65 год. до 74 год. в размер на 7 лв.; за лица над 75 год. до 79 год. в размер на 14 лв.

*Входните такси за музеите:

- Музея на Анадолските цивилизации - 15 турски лири

- Крепостта Ючхисар - 5 турски лири

- Национален парк Гьореме - 15 турски лири

- Долината Зелве - 8 турски лири

- Древния град Каймаклъ - 15 турски лири

- Гробницата на Мевляна, Коня - вход 3 турски лири / по желание може да се доплати за слушалки – 3 турски лири/

- Посещение на атракционно заведение в Кападокия- 20 евро

*Полет с Балон над Кападокия – 110 евро

 

 

 

Забележки:

*Всички входни такси се заплащат само в турски лири.

*Не се препоръчва посещение на Ючхисар и Каймаклъ за хора със здравословни проблеми (високо кръвно налягане, световъртеж, затруднения с опорно двигателния апарат и др.) и за страдащи от клаустрофобия.

*Подходящи дрехи за посещение на гробница, джамия и т.н. - жените трябва да си носят шал за главата; връхна дреха за прохладните вечери в Кападокия; удобни дрехи и обувки за разходка сред природата; камера, слънчеви очила

*Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 човека

*Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията

*Начин на плащане: депозит 30% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!

*Необходими документи:Валиден международен паспорт; За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители

 

 

 

Програма на пътуването:

 

Първи ден 01.05.2014 

 

Отпътуване от София в 5.00 от пл. „Александър Невски“, откъм ул.Оборище, от Пловдив в 6.30 от ОМВ до хотел Санкт Петербург, от Хасково в 8.00ч. Пътуване по маршрут Капъкуле – Истанбул. Пристигане в Истанбул следобяд. Пешеходна обиколка, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ”(отвън). Настаняване в хотела.Свободно време или по желание разглеждане на нощен Истанбул, включва разходка в квартал Таксим, площада, пешеходната улица „Истиклял“ и квартал Ортакьой, разположен до първия мост над Босфора (срещу доп. заплащане). За любителите на турската кухня, предлагаме възможност за вечеря в Ориент Хаус или Гар Мюзик хол(срещу доп. заплащане). Нощувка.

 

 

Втори ден 02.05.2014 

 

Закуска. Освобождаване на хотела. На групата предстои вълнуващо пътешествие с яхта по Босфора. Беседата на местния екскурзовод, дава възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради познати ни от телевизионния екран. След приключване на мини – круиза по Босфора, свободно време на Египетския пазар, наречен „Рая на подправките“. Около обяд отпътуване за Анкара. Веднага след пристигане, започва туристическата обиколка на Анкара - Цитаделата - символ на града, римските бани, Храма на император Август, Националния площад с конната статуя на Ататюрк, Старата сграда на Парламента на Република Турция. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

 

Трети ден 03.05.2014

 

Закуска. Посещение на Мавзолея на Ататюрк, носещ името на основателя на новата турска република, разположен на площ от 750 000 м2 и строен в продължение на девет години. Разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации, находки от хетите и фригийците. Отпътуване за Кападокия. По пътя кратка почивка и възможност за снимки на второто по големина в езеро в Турция Тузгьол - един от най-солените водни басейни в света. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. По желание – тематична вечер с ориенталски танци (срещу доп. заплащане). Нощувка.

 

 

Четвърти ден 04.05.2014

 

Закуска. Посещение на древния град Каймаклъ – разположен на осем етажа под земята и разполагащ с кухни, конюшни, винарни и водоизточници. Градът е открит през 1938 година, но като туристическа атракция е известен от 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще може да разгледате отблизо уникалните съоражения, запазени и до днес. Отпътуване към град Ючхисар, разположен на височина от която се открива неповторима панорама към околността. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, свързани помежду си. Разглеждане на националния парк Гьореме - център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Посещение на долината на приказните комини Зелве. Оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ще ви върнат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени. Посещение на традиционно грънчарско ателие, с демонстрация на занаята. Вечеря. Нощувка.

 

 

Пети ден 05.05.2014

 

По желание 05:30 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце - полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия. Продължава около 45 - 50 минути. Закуска в хотела.Отпътуване за Бурса рано сутринта. По пътя се разглежда Коня и се посещава гробницата на ислямският философ Мевляна Руми от ХІІІ век. Създател на учението и ордена на въртящите се дервиши - търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние. Разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и чаршията за порцелан в Кютахия, свободно време и възможност за покупка на сувенири. Пристигане в Бурса, градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелена Бурса“. Вечерно разглеждане на забележителностите на Бурса- Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната й част.Настаняване в хотела. Нощувка.

 

 

Шести ден 06.05.2014

 

Закуска в хотела.Разходка из Бурса - първата столица на Османската империя, градът с множество термални извори, разположен на пътя на коприната, в подножието на планината Улудаг, където се намира най-известният зимен спортен център в Турция. Пешеходна обиколка на Бурса с посещение на гробниците на основателите на Османската държава Осман и Орхан, ” Коза хан ” с магазините за коприни, джамията „ Мурадие ” и Зеленото тюрбе, Павилиона на Ататюрк, парка на културата и др. Освен на преселниците и на чинарите, Бурса е и град на милиардерите - тук е роден най-богатият човек в Турция, Вейби Коч, който в списъка на световните богаташи е на 45 място. Свободно време за кафе при една от забележителностите на Бурса - Стария чинар Инкая. Около обяд отпътуване с ферибот за Истанбул. Градът се преминава транзитно. Отпътуване към България. Пристигане в България късно през нощта.

 

 

 

 

 

« обратно

 

Уважаеми клиенти,


Във връзка с наложените мерки за сигурност от здравните власти, както и поради необходимостта да обслужим с приоритет най-належащите заявки от ваша страна, се налага да въведем следните временни ограничения в работния ритъм и физическия достъп до офисите на Юзит Калърс:


  • Офисите ни в търговските центрове в София и Варна остават затворени до 29.03 включително;
  • в събота телефонните ни линии ще са достъпни в часовете между 10:00 и 14:00 ч.
  • за всякакви спешни въпроси и съдействие, пишете на support@usitcolours.bg
  • клиенти ще бъдат допускани в работещите ни офиси, от понеделник до петък в часовете от 10:00 до 17:00 ч.
  • влизането в офис ще бъде възможно на не повече от двама души едновременно;
  • моля спазвайте дистанция от 1,5 м от служителя и другия клиент в офиса;
  • моля след влизане в офиса използвайте препарат за дезинфекция на ръце.

Моля проверявайте в сайта ни за актуална информация относно работното време и контакти на офисите ни.


Юзит Калърс спазва всички предписания на здравните власти относно почистване на повърхности, дръжки на врати, както и други места, с които клиентите и служителите ни имат пряко съприкосновение.


Съветваме ви да не посещавате офисите ни, ако услугата, от която имате нужда, може да бъде осъществена по телефон и имейл. Моля спазвате предписанията на здравните власти за максимална социална изолация.


Надяваме се на вашето разбиране и търпение в тази извънредна ситуация. Стараем се да положим необходимата грижа за реорганизацията на вашите пътувания, спазвайки наложените за всички ни мерки.


Екипът на Юзит Калърс


Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка