Test

 

МАДАГАСКАР – всички тайни на осмия континент

Организирана екскурзия от Usit Colours с водач на български език

 

3

 

 

Маршрут: София – Истанбул – Антананариво – Морондава –  Анцирабе – Национален парк Раномафана – Анцирабе – Андасибе – Анциранана –  Амбохитра – резерват Анкарана – полуостров Анкифи – Носи Бе – Антананариво – Истанбул – София 

 

20 октомври 2023 - 05 ноември 2023

14 нощувки / 17 дни

 

 

 

Защо си заслужава?

В топлите води на Индийския океан, освен безкрайно познатите ни и безкрайно туристически Малдиви, Сейшели, Мавриций и Занзибар, се къпе и още един остров, четвърти по големина в света със своите 587 000 квадратни километра и първи по брой ендемични, уникални само за неговата територия, представители на флората и фауната. Мадагаскар. Преди сто милиона години Мозамбикският проток го е откъснал от Африка, оставяйки на човечеството уникален природен дар. Ако сте любопитни да разберете как е изглеждала природата, преди в нейното развитие да се е намесил безкрайно много човекът, посетете Мадагаскар. Това е райско кътче, в най-истинския и първичен смисъл на думата, което ще ви омагьоса със своята девственост.

 

Магадаскар има толкова много имена. “Островът на ванилията” – растението е с почти свещен статут и един от основните поминъци за местното население, Мадагаскар е най-големият производител и износител на ванилия в световен мащаб. “Червеният остров” – заради специфичния цвят на почвата. “Островът на баобабите” – дърветата са един от символите на Мадагаскар, шофирайки по пътя, който свързва градовете Морондава и Белони-Цирибиина, можете да видите уникалната и добре известна алея на баобабите, които са на повече от 1000 години, макар да е доста трудно да се определи възрастта на един баобаб, тъй като нямат обичайните за други видове годишни пръстени, единственият сигурен начин е чрез радиовъглеродният анализ. “Островът на лемурите” – тук живеят над 36 вида лемури, като някои от тях не се срещат никъде другаде по света, повечето от тези животни са активни през нощта, откъдето идва и името им, което на латински означава „дух“.

 

Мадагаскар не е дестинация за взискателни туристи. В бившата френска колония няма лъскави хотели и ресторанти със звезди Мишлен. Вместо пътища има прашни пътеки, интернет е трудно постижим лукс, а банкомати има само в големите градове и не е сигурно дали ще работят когато имате нужда от тях. Но какво значение има всичко това, след като сетивата ви ще се потопят в истинско, неподправено преживяване, емоция за цял живот. Ще се впуснете в приключение, което при абсолютно никакви обстоятелства няма да ви остави безразлични.

 

 


Програма

 

1 ден (20.10.2023 г.): София – Истанбул

 

Полет от София с Турски авиолинии в 15:25 ч. Пристигане в Истанбул в 16:50. Следващ полет, връзка към Антананариво, в 01:50 на следващия ден (21.10.2023 след полунощ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 ден (21.10.2023 г.): Истанбул – Антананариво

 

Пристигане на международното летище Ивато-Антананариво в 14.35 ч., уреждане на визовите формалности със съдействието на водача на групата, взимане на багажа и посрещане от англоговорящ екскурзовод. Трансфер до хотела в центъра на града. Настаняване в Grand Urban Hotel 4* . Вечеря и нощувка в хотела.

 

 

 

 

 

 

 

 

  3 ден (22.10.2023 г.): Антананариво – Морондава (вътрешен полет)

 

Остров Мадагаскар с Usit ColoursЗакуска в хотела и трансфер към летището за излитане към Морондава в 12.00 ч. с TZ702, пристигане в 13.10 ч.; посрещане от екскурзовод и трансфер до хотел Palissandre Cote Ouest 3* . Настаняване и обяд в хотела. Следобед отпътуване за разглеждане на района, осеян с безброй баобаби, селата на етносите Сакалава, възхищавайки се на прочутото авеню Баобаб, където се развиват тези гигантски и удивителни дървета. По залез слънце природният спектакъл е в апогея си, бъдете готови с подходящ снимачен режим на фотокамерите.
Вечеря и нощувка в хотела.

 

 

 

 

 

  4 ден (23.10.2023 г.): Морондава – Анцирабе (484 км.– 8 часа)

 

След закуска ще се осъществи целодневен трансфер до Анцирабе с включен обяд в местно заведение по пътя и няколко спирки-изненада по специално лично предпочитание на местния ни гид. Пристигане в термалния град, разположен на надморска височина от 1500 м към края на деня. Настаняване в хотел Le Plumeria 3*. Вечеря и нощувка в хотела.

 

 

 

 

 

 

 

5 ден (24.10.2023 г.): Анцирабе – Национален парк Раномафана (270 км.– 6 часа)

 

Раномафана МадагаскарСлед закуска посещение на скритото сред живописни хълмове дървено селище Зафиманири, обект на ЮНЕСКО за нематериално световно наследство. Обяд в местен ресторант. Следобед продължаваме на източната, за да пристигнем в късния следобед в Национален парк Раномафана. Настаняване в хотел Setam Lodge (Ecolodge). Вечеря и нощувка в хотела.

 

 

 

 

 

 

 

 

6 ден (25.10.2023 г.): Национален парк Раномафана

 

Закуска в хотела. Сутрин, посветена на лек пешеходен преход из маршрутите на парка сред потоци, шумни водопади, по пътеки през тропическите гори, където със сигурност ще срещнем различни видове лемури и други ендемични животни. Обяд в местен ресторант. Следобед ще посетим традиционно селище на етническата група Танала, където ще можете да се насладите на фолклорни танци „Домболо” и музика, да посетите къщата на селския вожд и да наблюдавате ежедневния живот на тези хора.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

  

 

 

 

 

7 ден (26.10.2023 г.): Национален парк Раномафана – Анцирабе (270 км.– 7 часа)         

 

Закуска в хотела и отпътуване към района на Вакинанкаратра. Обяд в крайпътен ресторант. В късния следобед – настаняване в хотел Royal Palace 3*. Вечеря и нощувка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 ден (27.10.2023 г.): Анцирабе – Резерват Андасибе (315 км – 7 часа)                

 

Закуска в хотела. Обратно по пътя на изток, в посока столицата, със спирка за обяд в ресторант по пътя и крайна цел за деня - резерват Андасибе, сред обработваеми земи и оризови полета, борови, евкалиптови гори и типичните селища на местните жители от племената Мерина и Безанозано. В късния следобед настаняване във Vakona Forest Lodge 3 *. Вечеря и нощувка в хотела.

 

 

 

 

 

 

 

9 ден (28.10.2023 г.): Резерват Андасибе – Антананариво (145 км – 4 часа)               

 

Закуска в хотела. Сутрин, посветена на екскурзия в резерват Андасибе, характеризиращ се с тропическа гора, осеяна с реки и водопади и буйни дървета, гигантски папрати, ароматни цветя и хиляди разновидности на орхидеи; по време на екскурзията можем да наблюдаваме най-големия жив лемур Indri-Indri и да чуем характерния му зов, който пронизва цялата гора. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Антананариво със спирка в селището Марозево за наблюдение на хамелеони, гекони, змии, крокодили и красиви цветни пеперуди. Пристигане в столицата късния следобед и настаняване в Le Relais des Plateaux 4*. Вечеря и нощувка.

 

 

 

 

 

 

10 ден (29.10.2023 г.): Антананариво–Анциранана–Амбохитра (вътрешен полет)

 

Амбохитра МадагаскарЗакуска в хотела и трансфер до летището за вътрешен полет до Анциранана. Излитане в 06.00 ч. с TZ312, пристигане в 07.25 ч..  По пътя свързващ заливите Dunes, Pigeons и Sakalava се отправяме към най-северната точка на острова, но преди да я достигнем ще поплуваме в тюркоазени води и ще се радваме на слънцето на абсолютно безлюдни плажове. Обяд в местен ресторант.

 

 

 

 

 

 

Достигаме град Диего Суарес, столица на северната провинция на Мадагаскар. Ще посетим едно от най-прекрасните дълбоководни пристанища в света, с емблематичния вулканичен остров Nosy Lonjo за фон. Населението в този район се състои главно от етническата група Антакарана, които ще срещнете по време на обиколката из най-характерните квартали, пазари и оживени улици.

 

Продължаваме маршрута към Амбохитра (Жофревил) – разположен на голяма надморска височина в близост до Национален парк Amber Mountain. Настаняване, вечеря и нощувка в Nature Lodge (Ecolodge).

 

 

 

 

 

 

11 ден (30.10.2023 г.): Амбохитра – Amber Mountain – Анкарана

 

Закуска в хотела. Сутрин, посветена на екскурзията до Националния парк Amber Mountain, гъста първична гора, която покрива планина с вулканичен произход, състояща се от буйна растителност, където реките текат и създават грандиозни водопади; разходка през пътеки сред тропическата зеленина, където можем да се полюбуваме на уникални растителни видове и местната дива природа, представена от множество цветни хамелеони. Обяд в местен ресторант. Продължаваме към Анкарана с отбивка до
Tsingy Mena (Red Tsingy), изненадващи ефимерни варовикови образувания, резултат от ерозия. След причудливите форми на приордата, ще поспрем за среща с местното население в няколко селища по пътя. В късния следобед настаняване в Ankarana Lodge Ecolodge, вечеря и нощувка.

 

 

 

 

 

  12 ден (31.10.2023 г.): Анкарана

 

След закуска цял ден, посветен на посещение в резервата – грандиозни скални образувания с характерен сив цвят, датиращи от преди около 100 милиона години, от средата на Юрската ера, диви пещери, величествени каньони и гори, обитавани от различни видове лемури, птици, влечуги или подземни реки, като Зелената река, подземен поток, който тече през каньона и изчезва обратно в скалата. Преход, богат на фауна и флора в първична гора. Обяд в местен ресторант. След около 15 минути шофиране ще бъде посетите още едно местно селище за контакт с жителите му, да наблюдавате техния ежедневни дейности и евентуално да разговаряте с тях. Дегустация на традиционен местен аперитив по залез слънце. Завръщане в хотела за вечеря и нощувка.

 

 

 

 

 

  13 ден (01.11.2023 г.): Анкарана – Анкифи – Носи Бе (186 км – 4 часа)

 

Закуска в хотела и отпътуване към Анкифи, като по пътя ще бъде посетена голяма плантация от какао, кафе и подправки, потънала в красива буйна зеленина. Обяд в крайпътно заведение и трансфер за около 40 минути до пристанището на Носи бе. Посрещане и трансфер до Ravintsara Wellness Hotel 4* за вечеря и нощувка.

 

 

 

 

 

 

 

14 ден (02.11.2023 г.): Носи Бе – Антананариво (вътрешен полет)

 

Закуска в хотела. Свободното време за почивка на плажа с включен обяд в хотела. Трансфер до летището за обратен полет до Антананариво, излитане в 17.20 с TZ327, пристигане в 18.35. Трансфер до хотел Grand Urban 4* за вечеря и нощувка.

 

 

 

 

 

 

 

 

15 ден (03.11.2023 г.): Антананариво

 

След закуска отпътуване към Амбохиманга „Синият хълм“, разположен на 27 км от столицата на острова, един от 12-те свещени хълма на Имерина. Дворецът е бивша резиденция на Мадагаскарски монарси от XVII век, до него се стига с бавно шофиране. Продължаваме към хълма Илафи, където в кралската резиденция могат да се видят традиционни предмети от всички региони на Мадагаскар. Обяд в местен ресторант, след който ще бъде посетен Горния град на Антананариво, кацнал на хълма Аналаманга, където са най-типичните сгради на цивилизацията Мерина, останките от двореца на кралицата и Дворецът Андафиаваратра. Връщане в хотела за вечеря и нощувка.

 

  

 

 

 

16 ден (04.11.2023 г.): Антананариво – Истанбул               

 

Закуска в хотела. Посещение на занаятчийския пазар Digue –  популярно място за закупуване на сувенири, предлагащо богато разнообразие на продукти от цялата страна, включително бродерии, изделия от рафия, дърворезби, подправки, ванилия, скъпоценни камъни. Обяд в местен ресторант и трансфер до летището за полет до Истанбул. Излитане в 16.45.

 

 

 

 

 

 

 

17 ден (05.11.2023 г.): Истанбул – София               

 

Пристигане в Истанбул в 06:00 на следващия ден. Полет, връзка към София, в 14:55 с кацане на Терминал 2 в 15:10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Мадагаскар остров 2023

 


Пакетна цена

20 октомври 2023 - 05 ноември 2023 г.

14 нощувки / 17 дни

 

11 050 лв. *при ранно записване до 10.08.2023

11 550 лв. *при записване след 10.08.2023

 

Пакетната цена на човек в двойна стая включва:

 • Самолетен билет с Турски авиолинии София-Истанбул-Антананариво-Истанбул-София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен  ;
 • 14 нощувки с включено изхранване на база пълен пансион – закуска, обяд и вечеря (без напитки);
 • Самолетен билет за вътрешен полет Антананариво – Морондава // Антананариво – Анциранана // Носи Бе – Антананариво;
 • Всички посещения описани в програмата с екскурзовод на английски език;
 • Всички трансфери с оторизиран транспорт (автобус, джипове 4х4, лодка);
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Минерална вода по време на туровете – една бутилка на ден;
 • Водач от туроператора при минимум 12 пътуващи;
 • Медицинска застраховка асистанс с COVID-19 покритие 30 000 евро на човек.

 

Пакетната цена не включва:

 • Входна виза за Мадагаскар — около 35 евро / 68 лв, заплаща се лично, на място, при пристигането на летище Антананариво;
 • Горивна такса — международните полети са калкулирани с включени такси от 472 евро / 923 лв, като авиокомпанията си запазва правото да ги актуализира до 15 дни преди датата на отпътуване. Всяка разлика следва да се доплати.
 • Лични разходи (телефонни разговори, напитки и др.), бакшиши (ориентировъчно около 5000MGA / 1 евро / 2 лева на ден), неупоменати в програмата услуги;
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” — около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.

 

Доплащане за:

 • Единична стая – 1782 лв. заявява се предварително и се заплаща  с доплащането на основния пакет

 

 


Условия

 

Полетно разписание: София 15:25 – Истанбул 16:50 // Истанбул 01:50 – Антананариво 14:35 >>> Антананариво 16:45 – Истанбул 06:00 // Истанбул 14:55 – София 15:10 (местни времена за съответната дестинация)

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 15.08.2023. Офертата важи при минимум записани 12 туристи.

 

Начин на плащане: 750 евро / 1467 лева депозит при записване и сключване на договор, пълно плащане 45 дни преди началната дата на пътуването.

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • При наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • Между 89-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • При по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

 

 

Използвани транспортни средства по програмата: самолет, автобус, джип 4х4, лодка

 

Необходими документи за пътуването:

 • международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
 • За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

Информация относно здравните и санитарни изисквания за пътуване в Мадагаскар: 

Няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Мадагаскар.

При промяна на условията за влизане в страната ще бъдете информирани своевременно. 

 

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 


Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.5% и 4.5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


За повече информация

може да се обърнете към удобен за вас офис от мрежата на Юзит Калърс България

или към

 

travel@usitcolours.bg

 

 


Описаната програма представлява туристически пакет по смисъла на Директива (ЕС) 2015/2302.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13052310000236 на ЗК „Лев Инс”АД, валидна до 16.04.2024 г.

 

 


 

Обратно

 

 

публикувана 03.2024   /  обновена 03.2024

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка