Как да се предпазим от морска болест

Как да се предпазим от морска болест по време на круиз

 

Как да се предпазим от морска болест по време на круиз

Ако планирате да пътешествате на круиз и сте притеснени от морската болест, вероятно вече сте чули различни съвети за това каква стая да резервирате, за да сведете вероятността за морска болест до минимум.

Много хора смятат че стаите на горните палуби за по-добрия вариант за избягване на морската болес. Други пък вярват, че каютите които са в предната или задната част на кораба са по-добрата алтернатива. Всъщност истината е, че нито горните палуби, нито предната или задна част на кораба са най-добрите места против морска болест.

 

Почти всички големи круизни кораби са оборудвани със стабилизатори, които минимизират всякакво люлеене и движение на кораба. Като цяло тези стабилизатори вършат чудесна работа, като въобще можете да не усетите факта, че се намирате на кораб. Поради тази причина много хора нямат абсолютно никакъв проблем докато са на круиз, без значение къде се намира каютата им.

 

Ако все пак се опасявате, че може да не сте от тези късметлии, които не усещат морската болест, има няколко начина да се справите с проблема.

 

Както вече казахме, най-добрите стаи не са нито на горните палуби, нито в края или началото на кораба. Най-добрите стаи всъщност се намират в центъра на кораба. В повечето големи круизни кораби, това място се намира в по-долните етажи, където са разположени вътрешните кабините за пътниците. Като цяло в тези вътрешни стаи люлеенето се усеща най-малко, тъй като те се намират точно над линията на остта - килът на кораба.

 

Възможно е дори и в случай, че изберете точно такава каюта пак усети леко неразположение, ако корабът срещне бурно море. В този случай можете да се възползвате от два натурални лека - изяжте няколко зелени ябълки или вземете джинджифил - на капсули или чай. Най-добре и двете, особено ако не сте почитател на традиционните медикаменти.

 

Ако пък решите да вземете хапчета против морска болест, направете го още преди да усетите че ви се гади. Повечето от медикаментите имат повече превантивен ефект от колкото да спират вече проявили се симптоми.

 

Разбира се, ако се разболеете на борда, добре обучен лекарски екип ще се погрижи за вашето здраве.

 

Тъй че, ако сте загрижени относно морската болест, най-добре изберете своята каюта някъде в средата на кораба (това всъщност са и едни от най-евтините варианти за круиз), вземете превантивни мерки още преди да сте усетили каквито и да било симптоми и не се претиснявайте да изпробвате алтернативните методи (например голямо уиски с 2 бучки лед) в борбата срещу морската болест.

 

С подходящо планиране, дори тези от нас които сме податливи на морска болест, можем да се насладим на пътешествието с круиз, без да се налага да страдаме!

 

Bon Voyage и бъдете готови да приветствате блаженството и спокойствието на живота в открито море!

 

 

« обратно

 

 

 

публикувана 06.2014   /  обновена 06.2014

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка