Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Косово Хотел 3*, Косово

Косово Хотел 3*, Косово

Намерете оферти за хотела и резервирайте за дати по ваш избор

  1. Стая 1

Местоположение:

Хотелът:

Село Косово не е от най-нашумелите в сравнение с Копривщица, например – определено напоследък обаче събужда все по-голям интерес, заради възрожденскатат си архитектура и природата. Косовските къщи са три на брой – напълно преустроени по старите строителни техники с естествени материали. Къщите са изключителни – не само, че напомнят на отдавна отминали епохи от Българската история, но и са изключително уютни и приятни.

Стаите:Първата и най-голямата от тях – Хаджийската къща, е била построена през 1853г. При реновацията и са запазени типичните за родопската възрожденска архитектура каменни зидове, комини, тавани, тикли на покрива. Къщата е разположена на хълм и гледката, която се открива около нея е невероятна. Разполага с 8 стаи, разпределени на два етажа. Всяка стая разполага с сателитна телевизия и санитарен възел. Типичните родопски елементи се виждат и в интериора – тъкани одеала, дървени тавани, миндерлъци. За оригинално и интересно решение смятаме преустрояването на плевнята в механа – има камина, където може да се направи чеверме. Повечето специалитети са от родопската кухня – цените никак даже не са високи.
Втората къща – Гаватовската къща, също е голяма. Става за 20-ина души. Нейното възстановяване е било по-трудно от това на Хаджийската къща, но като цяло се запазва обликът й . Поради особеността на терена – а именно това, че е на доста неравен хълм, къщата е на няколко нива и това позволява по-индивидуално настаняване. Тук не е необходимо задължително да се събирате повече хора – апартаментите са си със собствени кухни и са на различни нива. И тя си има механа – но този път не е в плевнята. Тук плевнята е направена на апартамент. В къщата има обзаведена кухня и кътове за хранене. Всичси стаи и апартаменти са със собствен санитарен възел. Тази къща е малко по-семпла от първата, но също е особено очарователна. 
Третата къща – Елиновската, също е на хълм. Тя е била първото килийно училище на селото. По-малка е от първите две. В нея е заложено на мезонетите – три на брой, като третият е направен в плевнята. Всеки мезонет разполага със собствена всекидневна, оборудван кухненски бокс, кът за хранене и спалня. 

Удобствата:

И трите къща са очарователни – не можем да не го признаем. Природата наоколо предоставя възможност за много разходки, туристически преходи, спортен риболов.


иконка иконка

By Maria Koynakova