Екскурзия Мароко

Екскурзия до Мароко есен 2015

 

Кралство Мароко е сред най-добре развитите в туристическо отношение страни в Африка. Всяка година страната се посещава от милиони туристи, които идват заради топлия климат, прекрасни плажове, огнено червени пейзажи и ориенталска култура. Най-посещасваните градове са Касабланка, Маракеш и Фес, изключително различни един от друг и всеки от тях притежава своя собствена неповторима идентичност. Тълпи от хора, пикантно разгорещените спорове, пространство с непрестанно движение – в минутата, в която стъпите в тази страна, разбирате, че сте пристигнали на уникално по рода си място.

 

 

 

Танжер е един от най-динамично развиващите се икономически центрове в цяло Мароко. Вървейки по улиците ще видите хора от различни раси, говорещи на различни езици. Едни от тях са тук на почивка, а други – по бизнес. Танжер е един от най-перспективните градове в Мароко, въпреки, че населението му е около 700 000 души. Това не му пречи да се развива доста по-бурно дори от столицата Рабат, който както всяка уважаваща себе си столица притежава множество красиви площади, поддържани зелени площи, фонтани и добра инфраструктура. Градът е едно истинско културно наследство под открито небе. Една от най-големите забележителности на Рабат е некрополът Чела, намиращ се в покрайнините на града, в близост до река Бурегрег.

Казабланка е най-големия и космополитен град в Мароко с население от над 3,5 милиона жители. Една от най-интересните части на Казабланка е Медина - стария град със своите тесни и колоритни улички, които криволичат към пристанището. За разлика от повечето марокански градове, известни с червеникавите нюанси на сградите, тук преобладават белите тонове откъдето идва и името на града - буквално преведено от испански означава „бяла къща“.

Маракеш със сигурност е най-красивият град в Мароко и е едно от най-очарователните кътчета на африканския континент. Население от почти 600 000 души, градът е истински оазис насред огненочервени пейзажи, осеяни с финикови палми и вечнозелени тропически дървета. Основен туристически център на страната и е рай за любителите на културата. До където стига погледа всичко е застроено с розово-червеникави сгради, заобиколени от сухолюбива тропическа растителност. Колоритни пазари, площади, тесни криви улички и милиони туристи, които идват тук през цялата година оформят облика на Маракеш днес.

В Мекнес може да посетите градският портал Баб Мансур – най – големия в кралството. Интересен е също мавзолеят на султан Мулай Исмаил – човека, направил Мекнес един от имперските градове. Немюсюлманите могат да разгледат светилището свободно, но нямат право да влизат в гробницата. Разбира се, посетителите трябва да събуят обувките си и да бъдат подходящо облечени. Хери ес – Суани също е бил притежание на султан Мулай Исмаил. Представлява огромен хамбар за повече от 12 000 коня. Дори и през лятото там е хладно, тъй като стените са широки около 4м. В дворът на Хери ес – Суани има аркади, покрити с декоративни растения , има също и маслинови дървета. На север се намира и водния басейн Агдал – оттам султанът е осигурявал вода за добитъка си. Тези места могат да се видят и в някои холивудски филми. В музеят Дар Джамаи имате възможност да видите продукти на мароканските занаятчии – килими, керамика, бижута и изделия от дърво.

Фес е изключително красив град с ориенталски дух и атмосфера. Намира се в северната част на Мароко в подножието на Атласките планини. Има население от около 950 000 жители и е трети по големина град в страната след Казабланка и Рабат. Макар, че Фес не се ползва от славата, на която се радва Маракеш, градът има много забележителности и със сигурност не би разочаровал своите посетители.

 

 

 

 

Запознайте се с програмата за екскурзия до Мароко през есента на 2015, която Usit Colours предлага. 

За повече информация и записвания, моля свържете се с нас на 0700 15 115 или заповядайте в нашите офиси.

 

 

 

Начална дата на пътуването Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая Дете до 12 години на допълнително легло в двойна стая

29.09.2015
 

06.10.2015
 

13.10.2015
 

20.10.2015


27.10.2015

 

 € 670 / 1311 лв.

 

  

 

  

 


€ 800 / 1565 лв.

 

  

 

 € 660 / 1291 лв.

 


 


€ 650 / 1272 лв.

 

 

7 нощувки в хотели 4* по програма, както следва:

    2 нощувки в Коста дел сол - хотел Alay 4* http://www.hotelalay.com/en/  или подобен;
    1 нощувка в Казабланка - хотел Prince de Paris 4* http://www.princedeparis.com/intro.html  или подобен;
    2 нощувки в Макареш - хотел Meriem 4* http://www.hotelmeriem-marrakech.com/EN/hotel.html  или подобен;

    2 нощувки във Фес - хотел Sofia 4* www.hotelsofia.ma или подобен;

 


 

 

 

Условия за записване:

* Депозит 600 лева на възрастен/дете.
* Доплащане до 100% - 1 месец преди датата на заминаване.

 

 


 

 

Всички цени са в лева на човек и включват:

 

*Самолетен билет за полет на България Ер: София – Малага – София
*Трансфери с климатизиран автобус по програмата
*Ферибот Тарифа – Танжер - Тарифа
*2 нощувки на база полупансион (закуска и вечеря) + вода и вино за вечеря в Коста дел Сол
*1 нощувка на база закуска и вечеря в Казабланка в 4* хотел
*2 нощувки на база закуска и вечеря в Маракеш в 4* хотел
*2 нощувки на база закуска и вечеря във Фес в 4* хотел
*Всички екскурзии в Мароко
*Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод
*Представител – преводач на български език по време на престоя в Коста дел Сол и Мароко
*Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5 000 евро


 

 


 

 

Цената не включва:

*Летищна такса в размер на 55 евро на човек - задължително се заплаща
*Обяди по време на пътуването – заплащат се на място по желание
*Допълнителни мероприятия, които се заявяват и плащат в Мароко
*Бакшиши - 10 евро за целия престой - заплащат се ма място
*По желание: Застраховка „Отмяна на пътуване” - възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини. Сключва се на ниво депозиране на пътуването.
*Доплащане от 10 евро за застраховка на лица над 80 години

 

 


 

 

Програма на пътуването:

 

Първи ден София – Малага
Излитане от летище София. Кацане на летище Малага. Посрещане от представител на фирмата в Испания, трансфер и настаняване в хотел Alay 4* или подобен в Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.


Втори ден Коста Дел Сол – Рабат – Казабланка
Закуска. Ранен трансфер за Тарифа, пътуване с ферибот до Танжер (около 45 мин). Посрещане от местен екскурзовод и отпътуване за Рабат. Свободно време за обяд, след което панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. След обиколката отпътуване за Казабланка, настаняване. Вечеря. Нощувка.


Трети ден Казабланка – Маракеш
Закуска, обзорна обиколка на града включваща площадът Мохамед V, площада на Обединените нации. Свободно време за покупки. Следва      разглеждане на джамията Хасан II (по желание посещение и заплащане на входна такса – 12 евро), разглеждане на крайбрежния булевард Корниш с почивка за обяд, след което отпътуване за Маракеш, минавайки през известният квартал Анфа, дал името на Казабланка. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


Четвърти ден Маракеш
Закуска. Панорамна обиколка на града с разглеждане на градините Менара, минерето Котубия (XII в.) - шедьовър на ислямската архитектура, посещение на красивия дворец Баия и еврейския квартал, както и Медината с най-старата и автентична аптека, където се предлага известното мароканско арганово масло. Посещение на площада Джамал Ел Фна. Свободно време или връщане в хотела за обяд. Вечеря. Нощувка.
Допълнителна програма: посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда – 45 евро (неизползваната вечеря в хотела, може да се замени с обяд в същия хотел в Маракеш).


Пети ден  Маракеш - Мекнес - Фес
Закуска. Отпътуване за Фес. По пътя почивка за обяд в Рабат. Продължаване за Мекнес: панорамна обиколка на града с включена джамията Мулай Исмаил с неговите тленни останки /една от малкото джамии в Мароко, при която се допускат немюсюлмани/ и кралските конюшни. Потегляне за Фес, настаняване. Вечеря. Нощувка.


Шести ден  Фес
Закуска. След закуска разглеждане на забележителностите на града – Кралския дворец отвън, Еврейския квартал и старата Медина, посещение отвън на един от най старите университети в света “Qarawiyyin”, основан от Fatima Al Fihriya (в момента е действаща джамия). Немюсюлмани не се допускат. Ще се видят отблизо: обработката и боядисването на кожи от животни, стигайки до крайния продукт – чанти, колани, дрехи и т.н; производството на шалове, пердета и местни носии – чилаба, изтъкани от кактус, памук, вълна и коприна; ателиета, където се демонстрира ръчно гравиране върху различни сувенири от бронз, сребро. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.


Седми ден  Фес – Танжер – Коста дел Сол
Закуска. След закуска потегляне за Танжер. Качване на ферибота за Тарифа (Коста дел Сол). Пристигане в Тарифа и потегляне за Коста дел Сол. Настаняване в хотел Alay 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.


Осми ден  Малага – София
Закуска. Обзорна екскурзия на Малага. Трансфер до летището. Излитане за България. Пристигане на летище София.
 

 

 


  

 

 

Информация за полета:

FB479 София  15.50  18.40  Малага
FB480 Малага  19.30  23.50  София

 

 

 


 

 

Допълнителна информация

»    Минимален брой за осъществяване на пътуването: не се изисква. Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.
»    Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт  
»    Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители
»    Визов режим: няма изисквания за визи. Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
»    Туроператорът притежава сключена застраховка " Отговорност на Турператора" по смисъла на чл. 42 от ЗТ, с полица №14550 1315 0000413267 / 16.04.2014г на ЗАД "Армеец" – гр. София
 

 


 

 

 

« обратно

 

 

 

 

 

От Stanislava Belcheva

 

публикувана 04.2015   /  обновена 04.2020

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка