Новогодишни менюта Италия

Новогодишни менюта Палермо, остров Сицилия

Al 59

Меню за възрастни:

Предястия: блюдо с хапки с традиционна моцерала от биволско мляко с прошуто крудо и босилек; пармиджана със син домат; карпачо от телешко с пармиджано и рукола.

Паста: Казерече с гъби и шпек; ризото ала ортолана /горещо се препоръчва/.

Основно: карета свинско месо с вино Бароло.

Гарнитури: пържени картофи „Дукеса“ и салата „Жулиен“.

Десерти: Сицилианска касатела с прясна рикота; панетоне.

Меню за деца (4 – 12г) Комбинирано пържено предястие; Лазаня по сицилиански; котлет; пържени картофи; десерт; кока-кола и минерална вода.

Цена: 170 лв. за възрастен и 117 лв. за дете.

Доплащане за напитки: 45 лв. за възрастен Минерална вода, безалкохолно, сицилианско вино в бутилка; шампанското за новогодишната наздравица.

 

da Bacco

Меню за възрастн:

Предястия /едно блюдо/: руло от радичио и пушена панчета; Прошуто крудо от Парма със сос от авокадо и печени макови семки; брезаола Валтелина с рукола и люспи отлежало сирене Грана.

Местни видове сирена: натурално, с черен пипер, с лют червен пипер, със сушени домати в олио, малки пълнени чушки.

Паста: Аньолоти със спанак и със сирене Рикота със заешко рагу; креспеле с манатарки и шпек.

Основни ястия: телешки ребърца с крем от артишок и трюфел с гарнитура, задушени на пара сезонни зеленчуци; телешко филе с вино неро Д'авола, стафиди и пиноли, с гарнитура картофена звезда с глазура балсамов оцет.

Десерт: сезонни плодове с Ликьор Гранд Mарние; Профитерол с уханието на Сицилия /лимон, порткал, мандарина/.

Напитки: минерална вода; кафе; маро и ликъори; Вина: Неро Д'Авола, Габал, Изба "Фацио". /Виното е една бутилка за двама човека, допълнително поръчаното вино се заплаща допълнително по ценоразпис на винената листа/

Меню за деца (2 – 12г) Комбинирано предястие; паста на фурна; котлет; пържени картофи; десерт; кока-кола и минерална вода.

Цена: 185 лв. за възрастен и 88 лв. за дете.

 

E’ Cotta

Меню за възрастни

Предястия: руле от прошуто пълнено с руска салата; тортина с артишок; микс сирена от Неброди с мармалад от лук и мед от кестени.

Паста: паста със сос от карфиол и свинско гуанчиале със стафиди и пиноли; ориз със аспержи и пушена скаморца. Основно: агнешко със сос от горски плодове и гланцирани картофи.

Плодове: бяло и черно грозде; ананас; нар. Десерт: бадемово парфе. По италианска традиция: свинско краче и леща.

Напитки: местно червено вино и вода само по време на вечерята. Бюфет с малки сицилиански сладки, чаша Амаро или 1 чаша лимончело след вечерята.

Меню за деца (4 - 12г) Комбинирано предястие; лазаня; месо; пържени картофи; десерт; кока-кола и минерална вода.

Цена: 195 лв. за възрастен и 97 лв. за дете.

 

Grand Hotel Et Des Palmes 4*

Меню за възрастни

Коктейл за добре дошли: стриди, тартини, изненадите на главния готвач.

Предястие: мус от раци върху тартина с авокадо и екзотични плодове. Ориз с черен сос от сепия, миди, яйца от морски таралежи, стрида, омар в коняк, Равиола от пълнозърнесто брашно, пълнена със сос от сезонни зеленчуци, омар с глазура от червена тиква и бейби калмари.

Основно: риба "Морски петел" с цикория и пюре от червени картофи. Сорбет от кактус. Кастриран петел традиционно пълнен със сушени плодове и кестени, круша "Уилиамс" с джинджифил и тарос.

Десерт: панетоне крем брюле с малини и френско грозде с канела, сладкиши.

Напитки: минерална и газирана вода, вино и шампанско селекция, кафе и алкохол.

Детско меню (3 - 10 г.) Типични сицилиански предястия, паста с доматен сос или печена паста, котлет със пържени картофи, десерт.

Напитки: безалкохолни напитки и минерална вода.

Цена: 285 лв. за възрастен и 137 лв. за дете

 

Cristal Palace 4*

Официалната вечеря започва в 20:30ч. на 31.12.2015 г. На вниманието на гостите ще бъде организирана кратка анимационна програма.

Меню за възрастни

Предястие: „Морски култ във фантазията на майстора готвач „ (съомга в баварски сос, салата от октопод със зелен лимон, стриди)

Основно ястие: Ризото Кристал (Цветове от тиква, опашка от скарида с шампанско).

Бузиате Морски дъх (Лаврак, тиквички и гранела от шам фъстък). Омар по каталунски. Мешани зеленчуци. Картофи ноазет.

Десерт: Карпачо от ананас с горски плодове.

Панетоне и леща за успешна Нова 2016 Година

Напитки: минерална вода, бяло вино, шампанско, амаро, ликъори, кафе

Меню за деца (4-11,99 г)

Предястие

Първо основно: Паста на фурна или лазаня

Основно ястие: Котлет с пържени картофи

Десерт

Напитки: кока кола или оранжада и вода

Цена: 185 лв. за възрастен и 89 лв. за дете ( 4 - 11.99 г)

 

 

Новогодишни менюта Катания, остров Сицилия

Ресторант К2, Катания

Меню за възрастен:

Аперитив: брускети, крокети, аранчине, чипс, панеле. Сицилианско предястие: сирена с подправки; пармиджана със син домат и чушки; различни пържени хапки с лук и домати; маслини и други.

Първо основно: Спагети завити в син домат на фурна; ризото с тиква и раци.

Основно ястие: Телешко на фурна с гъби с пюре от картофи на фурна.

Десерт: торта Касата „Сицилиана“ и торта с лимон и панетоне.

Напитки: натурална и газирана вода; червено вино; шампанско по време на вечеря.

По традиция: Котекино /варено свинско/ и леща. / сервират се като символ на просперитет и богатство/

Детско меню (3 - 7 г.)

Предястие: руле от прошуто с майонеза и вюрстел.

Паста на фурна; котлет с пържени картофи; десерт.

Напитки: кока-кола, минерална вода.

Цена: 148 лв. за възрастен и 78 лв. за дете.

 

Ресторант Il Pozzo

Меню за възрастен:

Аперитив: различни видове сокове и просеко /пенливо вино/ за добре дошли; микс от пържени хапки, панирани зеленчуци, панеле, сирена и кус-кус.

Предястия:1. Брезаола /сурово сушено филе/ от гъше месо, с черен трюфел и нар с паста пълнена с конфитюр от био лимон;2. Салтимбока по римски с паста пълнена с пушена скаморца и варен артишок.

Първо основно: ризото с крем от тиква и сирене "Качо"; ньоки по сардински с орехи, шпек и горгондзола.

Основно ястие: месо от телешко с печен бадем и картофи с майорана.

Напитки: леко газирана минерална вода, червено вино от Етна /само по време на вечерята/.

Наздравица в полунощ с бюфет от сладкиши, сезонни плодове,сушени плодове и панетоне.

Изисква се дрескод за официална празнична вечеря. Забранени са всякакъв тип бомбички и празнични запалими изделия.

Детско меню - до 5 год.

Предястие, лазаня , месо с пържени картофи, десерт, безалкохолно и минерална вода.

Цена: 205 лв. за възрастен и 117лв да дете.

Mercure Excelsior Catania

Меню за възрастен:

Аперитив на бармана: бюфет от хапки и тартини.

Предястие: риба меч със зеле и сицилиански броколи; кулис от раци; малко каноло пълнено със син домат; овча рикота и пушена риба тон; супа от нахут и кестени с панчета от свинско месо.

Основно ястие: ризото с артишок и миди; ботарга /сушен хайвер от риба тон/; домашни макарони с речен рак, домати и мента; филе с бадеми от Авола; картофи с шафран и десерт.

Напитки: минерална вода и вино. По традиция: Котекино /варено свинско/ и леща. / сервират се като символ на просперитет и богатство/

Детско меню (3 - 10 г.)

Типични сицилиански предястия, паста с доматен сос или печена паста, котлет с пържени картофи, десерт.

Напитки: безалкохолни напитки и минерална вода.

Цена: 245 лв. на възрастен и 137 лв. на дете.

 

Новогодишни менюта Флоренция

Toto

Традиционно предястие: “Каретто”

Първо основно: ньоки със сос сирена и манатарки; тортели с картофи от Муджело и сос с месо.

Основно ястие: стек “Фиорентина”; тосканска наденица; салата; пържен артишок.

Десерт.

Напитки: кафе, шампанско, вода и вино.

Цена: 139 лв. на възрастен и 70 лв. на дете.

 

Новогодишни менюта Рим

Opera

Меню

Предястие: Блюдо сирена с мед, микс от нарязани сухи мезета; питки на дървена пещ; различни видове брускети;

Първо основно: Равиоли с яйца правени на ръка по сорентински; ръчно правени ньокети с горгондзола;

Основно ястие: Мешана скара; картофи на фурна с розмарин; сезонна салата.

Десерти: Тирамису; Панетоне с ванилов крем.

Напитки: Вода; 1 бутилка вино на 4 човека; 1 бутилка просеко на 4 човека; кафе.

Преди полунощ: Котекино /свинско варено и леща/ .

Вечерята ще се акомпанира от тенори и сопрани, които ще пеят опера и неаполитански романси.

Цена: 156 лв. за възрастен и 77 лв. за дете (0 – 3,99г)

 

Новогодишни менюта Неапол

Ресторант Umberto

Меню за възрастен

Предястия: Осолени съомга и сепия със зеленчуци и сос коктейл роза ( майонеза, доматен сос, сметана)

Първо основно: Паста “Алла мазинело” /със сепия и червени скариди/

Основни ястия: Ризото с морски дарове и броколи; риба- Филе от ципура; Спаначен солен кейк

Десерт: Сладкиши и десерти; Пандоро (традиционен Италиански десерт) с крем чоко рум (шоколадов крем с ром)

За успешна Нова 2016 година леща и деликатес от свинско месо

Напитки: Аперитив, бяло вино, италианско шампанско Гост изпълнител по време на вечерята.

Меню за деца ( 2-11.99г)

Предястия: Прошуто и сирене Моцарела

Първо основно:Паста „Алла Соррентина“ ( с рагу и сирене Моцарела )

Основно ястие: Кюфтенца с пържени картофки

Десерт: Кексов сладкиш с шоколад и крем

Напитки: Плодов сок или безалкохолна напитка

Цена: 190 лв. за възрастен 95 лв за дете (2-11.99 г)

публикувана 11.2015   /  обновена 11.2015

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка