Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Почивка остров Родос

Почивка на остров Родос

 

Остров Родос е на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър. Исторически островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света. Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Важни паметници са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина, венецианските замъци край Монолитос и край Критиния.

 

 

Почивка остров Родос Екскурзия до Родос Екскурзия до Гърция, Родос

 

 

 

Родос е бил основна твърдина на кръстоносците на Св. Йоан, или рицарите хоспиталиери, в продължение на два века, от 1309 до 1522 г. Одос Ипотон, или Улицата на рицарите, водеща към двореца, е опасана със стари странноприемници, които и до днес носят емблемите на седемте „езика“, или нации, от които са били набирани воини за кръстоносните походи. Градските стени, дълги 4 километра, са построени през 14-и век и допълнително подсилени след отоманските нападения от 1480 г.

Самият дворец е бил разрушен от взрив на муниции през 1856 г., а руините му са възстановени от италианците по време на тяхната окупация на острова от 1912-1943 г., за да служат за лятна резиденция на италианския крал и Мусолини. Това е поредна част от интригуващата историческа мозайка на града. Тук в тясно съседство ще видите византийски църкви и османски джамии, минарета и хамами. Извън стените е пристанището Мандраки, където някога древните гърци акостирали със своите галери. Над него още се издигат антична крепост и три средновековни вятърни мелници, но водите му вече са заети от фериботи и луксозни яхти.

 

 

Чартърен полет до остров Родос Море в Гърция, остров Родос Септемврийски празници остров Родос

 

 

Запознайте се с програмата за почивка на остров Родос, Гърция през есента на 2014, която Usit Colours предлага. 

За повече информация и записвания, моля свържете се с нас на 0700 15 115 или заповядайте в нашите офиси.

 

 

 

 

Rainbow 2*, All Inclusive 

 

Начална дата на пътуването Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая Първо дете от 2 до 14 години в двойна стая

 

 21.09.2014

  

€ 299 / 585 лева

 

€337 / 659 лева

 

€ 283 / 553 лева

  

€ 233 / 455 лева

 


 

Angela Suites 3*, закуска и вечеря

 

Начална дата на пътуването Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Възрастен и дете от 2 до 12 години в двойна стая (цена на помещение)

 

 21.09.2014

 

€ 329 /644 лева

 

€ 734 / 1418 лева

   

  € 608 / 1189 лева

 

 


 

 

Mitsis Petit Palais 4*, закуска и вечеря 

 

Начална дата на пътуването Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая Първо дете от 2 до 13 години в двойна стая

 

 21.09.2014

  

€ 390 / 763 лева

 

€460 / 899 лева

 

€ 342 / 669 лева

  

€ 229 / 448 лева

 

 


 

 

Sunshine Rhodes 4*, All Inclusive

 

Начална дата на пътуването Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая Дете от 2 до 14 години в двойна стая

 

 21.09.2014

 

€ 390 / 763 лева

 

  € 466 / 911 лева

 

€ 345 / 675 лева

 

 

  € 229 / 448 лева

 

 


 

 

Sentido Ixian Grand 5*, All Inclusive

 

Начална дата на пътуването Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая Дете от 2 до 12 години в двойна стая

 

 21.09.2014

 

€ 393 / 769 лева

  

€ 487 / 952 лева

 

€ 319 / 624 лева

  

€ 314/614 лева

 

 

 


 

 

Amathus Beach 5*, закуска и вечеря

 

Начална дата на пътуването Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая Дете от 2 до 16 години в двойна стая

 

 21.09.2014

 

€ 437 / 855 лева

  

€ 527 / 1030 лева

 

€ 377 / 737 лева

  

€ 228/446 лева

 

 

 


 

 

Aquagrand Exclusive 5*, закуска и вечеря (adults only хотел)

 

Начална дата на пътуването Възрастен в двойна стая Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая

 

 21.09.2014

 

€ 569 / 1112 лева

 

€ 485 / 949 лева

 

 

 


 

 

Условия за записване:

* Депозит 30% от общата стойност на пътуването.
* Доплащане до 100% - 21 дена преди датата на заминаване.

 

 


 

 

Цените са на човек и включват:

* Изпращане на летище София от представител на туроператора
* Самолетен билет за директен чартърен полет: София-о-в Родос-София
* Посрещане на летище Родос от представител на туроператора на о-в Родос
* Трансфер: летище-хотел-летище
* Настаняване за 3 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел
* Медицинска застраховка със застрахователна премия 10 000 евро за целия период 

 

 

 


 

 

 

Цената не включва:

*Летищни такси в размер на 79 евро / 155 лева на човек 
*Доплащане за застраховка за лица от 70 до 80 г - 4 евро
*Допълнителни екскурзии, които се резервират предварително в България, заедно с покупката на целия туристически пакет
*Горивна такса 

 

 


 

Програма на пътуването:

 

Първи ден
Програмата започва с изпращане на летище София от представител на туроператора за полет до о-в Родос. След кацане на летище Родос Ви очаква представител на фирмата-партньор за трансфер до избрания от Вас хотел. Информационна среща с цел представяне на дестинацията и по-подробна информация за района, Вашия хотел и организираните за Вас допълнителните мероприятия. Свободно време. Нощувка.

 

Втори ден
Закуска в хотела. Разполагате със свободно време за почивка или възможност за полудневна eкскурзия до град Родос и Филеримос с професионален екскурзовод - срещу допълнително заплащане. Нощувка.
Първата спирка от тази вълнуваща екскурзия е мaнастир Filerimos, от върха на хълма, на който е разположен, се разкрива невероятна гледка. Там ще разгледате старинни руини, сред които огромен кръст и гравюри показващи сцени от Страстите Христови.
Разходката продължава с обиколка на новата част на град Родос, където ще имате възможност да се насладите на впечатляваща архитектура, Новия пазар, Административните сгради и на двата елена гордо застанали на входа на Пристанище Mandraki.
Пътуванего продължава до хълма Mount Smith, където едно време е бил разположен Акропола на Древен Родос. Турът обхваща падналите масивни колони от храма на Атина, храма на Аполон, стадиона на Diagoras и пристанището. Ще влезете в укрепения град през портата Amboise и ще продължите разходката до двореца на Великите Магистри. Ще продължите по Улицата на Рицарите, път покрит с цветен мрамор и уникални мозайки, ще минете покрай средновековни кули и украсени фасади. Ще имате и свободно време за шопинг.

Цена на човек: 33 евро на възрастен и 17 евро на деца до 11.99г, при мин. 30 души (входни такси се заплащат допълнително за Grand Masters Palace - 6 евро на човек, музея - 6 евро на човек, за Филеримос 3 евро на човек на място) Цената не включва: обяд, входни такси.

 

Трети ден
Закуска в хотела.
Свободно време за почивка, самостоятелни разходки и посещения. По желание може да се включите в организирана целодневна ескурзия обиколка на острова и Седемте извора - срещу допълнително запалащане. Нощувка.
Ще започнете обиколката с пътуване по красивото източно крайбрежие на острова и първа спирка ще бъдат Седемте извора. Екскурзията ще продължи към Линдос, най-красивото и може би най-известното място в Родос. Линдос е малко градче от малки бели къщички и тесни улички, където движението на коли не е разрешено. От тук ще се открие спираща дъха гледка към Акропола. Свободно време за обяд. Следващата спирка в екскурзията е Венецианския замък на Монолитос. На върха на 300-метрова скала ще откриете малката църквичка, посветена на Свети Пантелеймон, след което ще посетите село Сиана, където ще опитате родоския мед. В Ембона ще имате възможност да разгледате малка семейна фабрика за производство на родоско вино, спечелила множество награди из цяла Европа и света.

Цена на човек: 50 евро на възрастен и 25 евро на деца до 11.99г, при мин. 26 души (входните такси се заплащат допълнително Акропола в Линдос - 6 евро на човек) Цената не включва: обяд, входни такси.

 

Четвърти ден
Закуска в хотела.
Освобождаване на стаите до 12:00 ч. и свободно време до организирания трансфер от Вашия хотел до летището в Родос за полет до София. Завръщане в България.

 

 


 

 

Допълнителна информация

»    Минимален брой за осъществяване на пътуването: 60 човека. Краен срок за набирането им – 05.09.2014.

»    Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт за децата 
»    Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители
»    Визов режим: няма изисквания за визи
»    Usit Colours има сключена застраховка " Отговорност на Турператора" по смисъла на чл. 42 от ЗТ, с полица № 3700100000275 на ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС АД– гр. София

 

 

 

 

 

« обратно

 

 

 

 

 

От Stanislava Belcheva

публикувана 07.2014   /  обновена 07.2014


иконка иконка