Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Майски празници Адриатическо крайбрежие

Майски празници Адриатическо крайбрежие

 

Хърватска и Черна гора винаги са привличали като с магнит туристи от цял свят с живописната си природа. Изобилстваща зеленина в контраст с тюркоазени морски води. Старинни градчета с малки павирани улички и изключително висока концентрация на исторически монументи на квадратен метър, повечето под егидата на ЮНЕСКО. 

 

Маршрутът на автобусната екскурзия до Адриатическия бряг минава неизменно през Босна и Херцеговина и спира в Сараево и Мостар. Няма човек, който да не се е впечатлил от красотата на тези два следвоенни града. По сградите още личат следи от куршуми, но сърцата на хората са топли и усмивките им гостоприемни. 

 

 

 

Майски празници Хърватска Екскурзия Плитвички езера Адриатика с автобус

 

 

 

Запознайте се с програмата на екскурзия до Адриатическото крайбрежие с автобус по време на майските празници 2014, която Usit Colours предлага. За повече информация и резервации, свържете се с нас или заповядайте в нашите офиси.

 

 

 

 

Хотел 3*, закуска


Начална дата на пътуването Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая Дете от 2 до 18 години в двойна стая 

 

01.05.2014

 


280 евро

 


364 евро

 


цена по запитване

 


230 евро

 

 

 

 

Всички цени са в eвро на човек и включват:

 

*Транспорт с луксозен автобус
*5 нощувки със закуски - 1 нощувка в Сараево, 2 нощувки в на Дубровник или Будва , 1 нощувка в на Трогир или Сплит, 1 нощувка в Загреб, 
*Водач-придружител
*Богата екскурзоводска програма в Сараево, Мостар, Дубровник, Котор, Будва, Сплит, Трогир, Плитвичките езера и Загреб.

 

 

 

Цената не включва:

*Такси за вход в музеи

*Билети за корабчета, градски транспорт и др.

*Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)

 

 

 

 

Програма на пътуването:

 

Първи ден 01.05.2014 

Отпътуване от София – от автогара “Сердика” (между Централна жп гара София и Централна автогара София).  Качването в автобуса започва в 06.30 ч. В късния следобед – пристигане в Сараево. Разглеждане на Сараево: стария град, Султанската джамия, пазара Башчаршия, Националната библиотека и Латинския мост, където на 28 юни 1914 г. Гаврило Принцип убива австрийския престолонаследник ерцхерцог Франц Фердинанд и неговата съпруга ерцхерцогиня София. Вечерта – настаняване в хотел в околностите на Сараево. Нощувка.  

 

Втори ден 02.05.2014

Закуска. Сутринта – Отпътуване за Мостар. Пристигане. Разглеждане на старата ориенталска част на града със световноизвестния  каменен мост, датиращ от XVI век и включен в списъка на Юнеско за световното културно наследство. Отпътуване за Дубровник. Пристигане. Туристическа програма: разглеждане на стария град - улица “Стадун” – главната средновековна улица на града; Францисканския манастир; двореца Спонца; църквата “Св. Влах”; двореца Княжев двор; Катедралата; йезуитската църква Св. Игнатий; доминиканския манастир. Възможност за разходка по крепостните стени на града, строени в периода  VIII - XVI век, най- добре запазените крепостни стени в Европа, които ограждат целия стар град в продължение на почти два километра.  Настаняване в хотела в или в околностите на Дубровник или Будва.

 

Трети ден 03.05.2014

Закуска. Отпътуване за Котор. Котор е един от най- интересните от историческа гледна точка градове по далматинското крайбрежие, чийто стар град е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Разглеждане на крепостните стени, църквите „Св. Николай” и „Св. Лука”, площад “Св. Лука”, Катедралата „Св. Трифон”, Часовниковата кула. Отпътуване за Будва. Туристическа програма в Будва – разглеждане на стария град с крепостните стени, пристанището, църквите „Св. Йоан”, „Св. Мария” и „Св. Троица”, крепостта. Завръщане в хотела в или в околностите на Дубровник или Будва. Нощувка.

 

Четвърти ден 04.05.2014

Закуска. Отпътуване за Сплит. Туристическа програма в Сплит, градът на римския император Диоклециан - градския център, двореца на Диоклециан, Катедралата. Отпътуване за Трогир.  Пристигане в Трогир. Пешеходна обиколка на стария град, построен на малко островче, разположено между брега и остров Чиово. Старият град на Трогир е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Най-известните сгради в стария град са лоджията с часовниковата кула, катедралата „Св. Лаврентий”, крепостта Камерленго.  Настаняване в хотел в района на Сплит или Трогир. Нощувка. 

 

Пети ден 05.05.2014

Закуска. Отпътуване за Плитвичките езера. Пристигане. Разглеждане на Плитвичките езера – най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса, която е 110 куни (около 15 евро), за възрастен, за деца под 7 г – безплатно, деца 7 – 18 г – 55 куни (около 8 евро), студенти при представяне на межд. студентска карта  – 80 куни (около 11 евро). Тази входна такса е за обиколка по маршрут до 4 часа и включва билет за корабче, билет за влакче из резервата - цените са информативни и се заплащат на касите на резервата. Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква удобни обувки. Отпътуване за Загреб. Вечерта - пристигане в хотела в Загреб или околности. Настаняване. Нощувка.

 

Шести ден 06.05.2014

Закуска. Сутринта – разглеждане на Загреб: старата част- квартала Градец, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол.  Свободно време. Вечерта - отпътуване за България. Нощен преход.

 

Седми ден 07.05.2014

Рано сутринта – пристигане в София.

 

 

 

 

 

« обратно

 

By Stanislava Belchevaиконка иконка