В Сърцето на Карибите: Куба - Хавана и Варадеро

 

КУБА – в сърцето на Карибите

9 дни/ 7 нощувки

Комбинирана програма с 3 нощувки в Хавана и 4 във Варадеро

 

Полети от Мадрид: всeки четвъртък до 31.10.2024 включително

 

 

Куба с Usit Colours

 

Защо си заслужава?


Куба е остров, който пленява сетивата. Посреща гостите си с екзотични ритми като салса и румба, звучащи от всеки ъгъл, а аквамаринено море залива белите плажове с палми по цялото крайбрежие. За пурите се носят легенди, а екзотичните коктейли са нещо, което със сигурност не трябва да пропускате да опитате по време на престоя си.

 

Куба, със своята комбинация от испански и африкански корени, е най-големият, най-малко комерсиализиран и най-вълнуващия остров в Карибите. Освен това е един от последните бастиони на комунизма в света с очарователна съвременна история. Относителната политическа изолация на Куба е попречила да бъде превзета от туристи и презастроена с огромни хотелски комплекси, което може да се счита единствено като плюс от днешна гледна точка. Може би същата тази изолация от по-модерния свят е помогнала за запазването автентичния облик на кубинското общество. Куба изглежда е изгубена във времето, някъде през 50-те години на миналия век. Не са само старите американски коли по улиците или изящната колониална архитектура с олющена мазилка в Стара Хавана. Имаме усещането, че съвременният дигитален свят някак е заобиколил най-големия остров в Карибите, превръщайки го в оазис и въплъщение на идеята за свободата на духа.

 

Куба определено се чувства като пулсиращото сърце на това какво означава да си латиноамериканец, като музиката, танците и фиестата са в основата на това. Кубинците могат да бъдат описани като общителни, шумни, изразителни, открити, топли, щедри и изключително приятелски настроени хора. Да се ​​потопите в тази култура може да бъде вълнуващо и вдъхновяващо преживяване.

 

 

 


Програма

 

1 ден: Мадрид – Хавана

 

Хавана с Usit Colours

Трябва да бъдете на международно летище Адолфо Суарес Мадрид-Барахас, Терминал 1, 3 часа преди излитането на полета. Разрешен багаж : 10 кг ръчен (само 1 брой ) и 23 кг чекиран.По време на полета има включени 2 хранения и напитки по време на храненето (вода,безалкохолни,кафе,чай). Алкохолните напитки се заплащат.

Ще прелетите Атлантика, за да пристигнете на международното летище Хосе Марти, Хавана. Във фоайето на зала Пристигащи ще ви очаква нашият партньор с табелка Jolidey / Quelonea. Трансфер до избрания хотел в столицата на Куба. Настаняване.

 

 

 

 

 

 

 

2 – 3 ден: Хавана

Кубински пури

 

Закуска в хотела.

 

Свободен ден, за да се насладите самостоятелно на града, да обиколите великолепния му исторически център или да се включите в предлаганите на място допълнителни екскурзии с обслужване на английски, испански или руски език:

 

Обиколка из Колониалната Хавана:
Обиколка из колониалната част на града, обявен от ЮНЕСКО за Световно Културно Наследство - историческата част, с нейните площади, крепости и сгради, построени от испанците между XVI и XIX век. Възможност за покупки на занаятчийски продукти.
След това се посещава Ла Бодегита дел Медио, емблематичният бар на Хемингуей, основните улици и булеварди на Старата Хавана и Ел Капитолио. Обиколката стига до Хаванския Университет за фотопауза на Площада на Революцията. Връщане в хотела.

Времетраене: ½ ден.
Приблизителна цена: 21 CUC

 

Кабаре Тропикана: Най-престижното и световноизвестно кабаре.
Билети за шоуто може да се закупят на различни цени, с включена или не вечеря, в преференциални или икономични места.
Приблизителна цена: от 75 CUC / Доплащане вечеря: 15 CUC

 

Кабаре Парисиен: Предлага различни комбинирани билети за вечеря в различни части на заведението и жива музика, както и
типични кубински танци.
Приблизителна цена: от 30 CUC / Доплащане вечеря: 10 CUC

 

Café Taberna: Атрактивна оферта за вечери и коктейли с традиционна кубинска музика.
Приблизителна цена: от 30 CUC / Доплащане вечеря: 20 CUC

 

Habana Café: Намира се в Хотел Мелиа Кохиба. Хабана Кафе е един от най-атрактивните нощни клубове в кубинската столица. В  стила на 50-те, то предлага оферти за вечеря и една от най-добрите шоу програми в страната.
Приблизителна цена: от 19 CUC

 

 

 

  4 ден: Хавана – Варадеро

 

Почивка ВарадероЗакуска в хотела. В посоченото от нашите представители време, трансфер до Варадеро (приблизителна продължителност 2:30- 3 ч), за да се насладите на престоя си в хотелски комплекс, разположен пред един от прекрасните плажове в района. Пристигане и настаняване в избрания хотел на база All Inclusive.


 


 


 

 

 

 

 

5 ден – 7 ден: Варадеро

 

Почивка Варадеро Куба с Usit Colours

Свободни дни за почивка край невероятните карибски плажове на Варадеро и възползване от всички блага, които All Inclusive на избрания хотел предлага. Можете да разнообразите престоя си със следните допълнителни дейности и екскурзии, които ще ви бъдат предложени от  представителите на място:

 

Винялес:
Отпътуване с автобус от Хавана до Долината Винялес ,известна с
едни от най-приказните пейзажи в Куба. Разходка до Праисторическия стенопис и до Индианската пещера. Креолски обяд в района. Обиколката включва също така, посещение на града Пинар дел Рио.

Времетраене: цял ден.
Приблизителна цена: 67 CUC от Хавана.


Екскурзия до Кайо Ларго:
Отпътуване от хотела към летището за да хванем полет до Кайо Ларго. Трансфер до пристанището, за да вземем лодка или катамаран. Посещение до Остров Jurásica de las Iguanas, като ще имате възможността да плувате в натуралният басейн и да практикувате шнорхелинг в кораловия риф .Нека не забравяме и за откритият бар на борда. След това, ще продължим към
плажът Сирена, с достатъчно свободно време за да събиране на слънчеви лъчи на фона на изумително бялата брегова ивица.
Обяд от риба или пилешка пържола на скара, плодове, зеленчуци и хляб, както и напитки (вода, бира, безалкохолни). Завръщане към пристанището и трансфер до летището, от където ще хванем обратен полет до Хавана. Тази обиколка може да се осъществи със завръщане във Варадеро, за да продължим с комбинираната програма с престой в Хавана и Варадеро.

Времетраене: цял ден.
Приблизителна цена: 229 CUC от Хавана. 238 CUC от Варадеро


Посещение на Гуама
Отпътуване от хотела с автобус до Ciénaga de Zapata. Ще направим пауза във фермата Fiesta Campesina. След това ще продължим екскурзията до Ла Бока и ще посетим Фермата за Крокодили. Ще се насладим на пътуването с бърза лодка до репликата нa Aldea Taína. Обяд в местен ресторант. Трансфер до хотела във Варадеро.
Времетраене: цял ден.
Включва: обяд с напитки.
Приблизителна цена: 88 CUC

 

Тринидад / Санта Клара (с нощувка)
Тръгване с автобус от Варадеро. Ще посетим Мемориала на Че Гевара, с една бърза обиколка в Санта Клара. Обяд. Престой в Санкти Спиритус и вечеря в хотела. На сутринта, ще закусим и отпътуваме към Тринидад, като ще посетим по пътя Торе Манака Изнага (разположен във Valle de los Ingenios) и ще обиколим историческия център на града със спирка на Casa del Alfarero. След това ще направим дегустация на коктейли в бара La Canchánchara. По-късно ще посетим Музея в града и ще обядваме в местен ресторант. Ще продължим екскурзията си към Варадеро, като ще направим бързо посещение на Сиенфуегос, с една кратка обиколка из историческият център на града, обявен за Световно културно наследство.

Времетраене: 2 дена и 1 нощ
Приблизителна цена: 195 CUC


Nature tour
Атрактивна и ексклузивна екскурзия с джип. Ще посетим моста Bacunayagua, смятан за най-високия в Куба. Ще посетим типичната кубинска къща -Bohio. Ще се насладим на панорамна обиколка из Града на мостовете (Матанзас).
След това ще плаваме с лодка из река Канимар, обградена от прекрасни зелени склонове и ще имаме възможността за гмуркане със шнорхел в Кораловия Риф, в непокътнатата зона на Пунта де Мая , която е позната с невероятната красота на нейното морско дъно. Включен типичен креолски обяд и яздене на кон.
Времетраене: цял ден.
Приблизителна цена със завръщане в Хавана: 116 CUC Приблизителна цена със завръщане във Варадеро: 99 CUC

 

 

8 ден: Хавана – Мадрид

 

В часа, посочен от нашите водачи, трансфер до международното летище на Хавана. Чекиране за обратния полет до Мадрид и уреждане на митническите формалности при необходимост. Отпътуване с редовен полет икономична класа за Испания. Нощувка на борда.

 

 

 

9 ден: Мадрид                

 

Пристигане в испанската столица и край на програмата.

  Варадеро, Куба

 

 


 

 

Пакетна цена / човек в двойна стая

 

ХОТЕЛ

април

май

юни

юли

август

септември

октомври

Memories Miramar Habana Hotel 4* в Хавана и Muthu Playa Varadero 4* във Варадеро

2560 лв.

2050 лв.

2096 лв. 2440 лв. 2396 лв. 2168 лв. 2050 лв.

 

Забележка: посочените цени са калкулирани в най-икономичната възможна комбинация от хотели. По желание на пътуващите, можем да направим пакет с всеки хотел в Хавана, наличен в портфолиото на партньорите ни с всеки хотел във Варадеро, наличен в портфолиото на партньорите ни. За допълнително съдействие се свържете с нас на travel@usitcolours.bg или заповядайте за консултация в най-близкия до Вас офис.

 

 

Пакетната цена на човек в двойна стая включва:

 • Полети Мадрид – Хавана – Мадрид;
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж до 23 кг;
 • Един брой ръчен багаж до 10 кг;
 • Всички трансфери, описани в маршрута, с климатизирани автобуси;
 • 2 нощувки със закуски в избрания хотел в Хавана;
 • 5 нощувки на база All Inclusive в избрания хотел във Варадеро;
 • Обслужване на място от лицензирани екскурзоводи на испански и/ли английски език;
 • Входна виза за Куба. Получава се от гишето на Iberojet, Терминал 1;
 • Базова застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 3 500 евро;

 

 

Пакетната цена не включва:

 • Екскурзиите (опциите) срещу допълнително заплащане – Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат на място.
 • Разходи от личен характер;

 

 

Допълнителни услуги, които може да добавите чрез Usit Colours:

 

 • Самолетни билети до и от Мадрид от удобно за вас летище;
 • Настаняване в Мадрид в случай, че желаете/налага се според полетното разписание да направите междинни нощувки преди или след полетите до Карибите;
 • Застраховка “Медицински разходи в чужбина” с по-голямо покритие. За дестинациите от Карибски басейн препоръчваме вариантите за полици от 20 000 и 30 000 евро.
 • Застраховка “Отмяна на пътуването” с или без завишение за COVID.

 

 

 

 


Условия

 

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: Програмата е базирана на предплатени чартърни полети от Испания, няма изискване за минимален брой пътуващи, осъществява се за всички дати по каталог.

 

Начин на плащане: 30% депозит при записване и сключване на договор, пълно плащане 30 дни преди заминаване. Краен срок за записване по програмата: 14 дни преди заминаване.

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • До 31 дни преди заминаване – 250 лева неустойка по целия договор;
 • От 30 ден до 15 ден от датата на заминаване - в размер на депозита;
 • От 14 ден до 0 ден от датата на заминаване - 100% от стойността на целия договор;
 • Смяна на име до 10 дни преди пътуването - без неустойка.

 

Използвани транспортни средства по програмата: самолет, автобус

 

Необходими документи за пътуването:

 • международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
 • За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

Информация относно здравните и санитарни изисквания за пътуване в Куба: 

 • Няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Куба.
 • При промяна на условията за влизане в страната ще бъдете информирани своевременно. 

 

Забележки:

 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.83 BGN.
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя

публикувана 06.2023   /  обновена 04.2024
 1. Запитване за оферта

 2. (Моля, въвеждайте само цифри. Например 0888123456)
 3. * - задължителни полета

 4. Защо ни трябват вашите данни и как ще ги обработим?
  Ние събираме и обработваме Вашите лични данни съгласно Общия регламент за защита на личните данни.
  Те са ни необходими, за да ви предоставим услугите, които заявявате при нас.
  Подробна информация можете да намерите тук


 5. С натискане на бутона ще изпратите до нас запитване за избраната услугата и ще получите автоматичен имейл с информацията по направеното запитване. Нашият екип, обработващ запитванията за Хотели в България, ще провери за наличности и актуалност на офертите и ще се свърже с вас по имейл или телефон.

  Напишете отговора с цифри


Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка