Изгодни самолетни билети до Берлин

Берлин

ИЗГОДНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ДО БЕРЛИН

 

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Берлин? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Берлин и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Берлин, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.

Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети до Берлин

От България до Берлин има директни полети от София и Варна. Близко разположените за жителите на Североизточна и Югозапдна България летища Букурещ и Солун също предлагат изгодни варианти за летене до Германия.

 

»    София – Берлин

Директни полети от София до берлинското летище Тегел се изпълняват от Bulgaria Air от 5 до 6 пъти седмично в зависимост от сезона. Евтини самолетни билети до Берлин се предлагат от София до летище Шьонефелд (от 2 до 3 полета седмично до 25.10.2020г.) и летище Бранденбург (от 25.10.2020 до 5 полета седмично) с нискобюджетната авиокомпания Ryan Air.  Друг lowcost превозвач, който лети директно до Берлин, летище Тегел и летище Бранденбург е EasyJet с до три полета седмично. Aвиокомпании, които летят с едно прекачване са например Austrian Airlines, Lufthansa и Turkish Airlines.

 

»    Варна - Берлин; Бургас - Берлин

За живеещите в близост до черноморието удачни варианти са полетите от Варна на Bulgaria Air с прекачване през София. Турски авиолинии оперират от Варна през Истанбул до 5 полета в седмицата. През летните месеци нискотарифната Easy Jet лети директно от Варна от 2 до 5 пъти седмично до летище Шьонефелд, а Wizz Air оперират целогодишно по два полета на седмица до същото летище.

От Бургас България Еър и LOT предлагат удобни полети през София или Варшава за Берлин, летище Тегел за летните месеци до края на Септември.

 

 

»     Букурещ – Берлин

Директни полети до Берлин от Букурещ има с нискобюджетната авиокомпания Ryan Air - до пет пъти седмично от румънската столица до летище Шьонефелд, до 25.10.2020г. и след това до летище Брандебург. Друга лоукост компания, която изпълнява полети без прекачване до Берлин, летище Тегел е EasyJet. Летят от Букурещ до 3 дни в седмицата. Освен на летище Тегел, EasyJet  може да Ви отведе и до летище Шьонефелд/ Брандебург 5 дни в семицата. Lufthansa, Tarom и Austrian Airlines предлагат варианти с прекачване.

 

»     Солун – Берлин

Летището на Солун, с близостта си до югозападната част на България е една много добра и често по-евтина алтернатива за самолетни полети до Берлин. Такива се изпълняват от нискотарифните авиокомпании Easy Jet (всеки ден) и Ryan Air (до 5 дни в седмицата), които летят директно до берлинското летище Шьонефелд, което ще посреща полети до 25.10.2020г. След 25.10.2020г полетите до Шьонефелд ще бъдат пренасочени към летище Брандебург. От Солун до летище Тегел в Берлин може да се стигне с полети с прекачване на Aegean Airlines, Austrian Airlines или Lufthansa.

 

»     Берлин - София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Германия към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Берлин са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети.

 

 

Нашата резервационна система помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Берлин като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Берлин и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия билет до Берлин, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

В Берлин оперират две летища: Тегел/Tegel (код TXL) и Шьонефелд/Schoenefeld (код SXF).

Тегел е летището, на което кацат всички полети до Берлин на редовните авиолинии от България. То е удобно свързано с централен Берлин и с главната гара - Hauptbannhopf посредством редовни автобусни линии от мрежата на градския транспорт.

 

Четири спирки на градския транспорт BVG (Berlin Transport Services) са разположени пред Терминали А и B. В зависимост от това към коя част на града искате да се придвижите, може да изберете някой от експресните автобуси на цена между 2 и 3 евро в една посока: JetExpress TXL до Alexanderplatz и гара Hauptbannhopf, за 30 минути или автобус номер X9, с който за 20 минути стигате до метростанция Zoologischer Garten.

Можете да ползвате също така автобус номер 128 до метростанция Franz-Neumann Platz и автобус 109 и да стигнете до метростанция Zoologischer Garten.

Гарите Sudkreuz и Hauptbannhopf са на около 30 минути от летище Тегел. От тук можете да хванете някой от многото влакове до различни градове на Германия и Европа.

 

 

 

До летище Шьонефелд оперират нискобюджетните авиокомпании – Ryanair и EasyJet. Макар и по-отдалечено от Берлин, летище Шьонефелд предлага разнообразни връзки за транспорт до центъра на града.

 

To e свързано с бързата влакова мрежа S-Bahn с линии S9 и S45. Железопътната гара е само на 5 минути пеша от летището, като е осигурена и покрита пътека. Влакoвете Airport Express (RE 7 и RE 14) осигуряват директен достъп до центъра на Берлин, като за около 3 евро в посока ще стигнете до всички ключови и централни станции в Берлин, включително Berlin Ostbahnhof, Alexanderplatz, централната гара и др.

 

Можете и да използвате автобус X7, който отива до метро-станция Рудов (Rudow), където може да се прекачите на влак в града. Имайте предвид, че ако пристигате на летище Шьонефелд след 23.00ч., стигането до Берлин става по-трудно, защото повечето линии вече не са на разположение. Имате две опции – да вземете такси, което ще Ви струва около 40 евро или да използвате нощния автобус N7.

 

Строящото се в момента летище Бранденбург/ Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt (BBI, BER) по план ще стане основно летище в Берлин. То ще бъде едно от най-модерните и високотехнологични летища в Европа, разположено на мястото на летище Шьонефелд. Летище Бранденбург ще поеме всички международни и вътрешни полети до Берлин, замествайки летище Тегел (което ще бъде затворено) и Шьонефелд. За да обслужва по-добре големия поток пътници от и до новото летище, се очаква допълнително изграждане на нова инфраструктура и транспортни възли, което ще промени досегашната транспортна карта на града. Очаква се летище Бранденбург да започне да функционира през октомври 2020 г.

 

Хотели в Берлин

Цените за хотелско настаняване в Берлин варират много в зависимост и от сезона, и разположението на хотела.

През есента и пролетта цените на хотелите са най-високи поради множество големи международни събития, които се организират в града. Дори и резервирани 3-4 месеца по-рано, в тези периоди е трудно да нощувате за по-малко от 20 евро/човек дори и в покрайнините.

В останалата част от годината може да резервирате хотел на такава цена в центъра на града – например в Grand City, Holiday Inn, Tryp By Wyndham Berlin, а в отдалечените от централната част зони и за 10 евро/нощ. Ако имате нужда от хотел в близост до летището, на разположение са големите вериги като Holiday Inn, Ibis, Mercure и Golden Tulip, които прдлагат настаняване за около 20 евро/нощ.

 

Експертна консултация и резервация на хотел в Берлин или друга точка в Германия може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Застраховки за пътуване до Берлин

 

ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ В ЧУЖБИНА“

 

 

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Берлин, препоръчваме да направите застраховка „Медицински разходи в чужбина“ за себе си и всички, пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Германия са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход, на фона на спокойствието, което ще имате.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

 

Другото голямо предимство на застраховката „Медицински разходи в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

 

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватна и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. 

 

Вижте цени и си направете застраховка “Медицински разходи в чужбина” 

 

 

ЗАСТРАХОВКА „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ ПРИ АНУЛИРАНО ПЪТУВАНЕ“

 

 

Често взимаме спонтанно решение за закупуване на почивка, самолетен билет или хотел, привлечени от ниските цени и добрите оферти. Те, обаче, често са за период след няколко месеца и не можем да сме сигурни, че нещо в плановете ни няма да се промени. А в сегашната ситуация с разпространението на Covid-19 и риска да се заразим или да бъдем карантинирани, тази застраховка става още по-важна.

 

Застраховката „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“, е решението на този потенциален проблем.

 

Тя представлява осигуровка срещу непредвидени обстоятелства. Достатъчно е да бъде сключена поне 10 дни преди началната дата на пътуването ви и не повече от 7 дни след закупуване на самолетен билет, хотелско настаняване, круиз или почивка. Застраховате цялата сума, която сте заплатили за пътуването.

 

С една застраховка „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“ може да покриете цялата почивка на семейството си, не е нужно за всеки член от семейството да има отделна полица, но е важно да добавите в полицата всички, които биха се възползвали от застраховката, в случай на необходимост. 

 

 Вижте цени и си направете застраховка “Възстановяване на суми при анулирано пътуване”

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Берлин

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Берлин или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Берлин от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Берлин или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Берлин с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Берлин може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Медицински разходи в чужбина.

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:00 ч. до 21:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти по самолетни билети и туристически услуги. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Германия; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Берлин и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Берлин може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Берлин са:

 

  • лична карта или паспорт, валидни след датата на връщане в България;
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.
  • тук може да проверите актуална информация за необходими декларации, формуляри или друг тип форми за попълване за влизане или преминаване в страната във връзка с Covid-19.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел в Берлин или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

 

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

 


 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

Creative Commons License Текстът в тази страница от Диляна Георгиева е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva