Изгодни самолетни билети до Берлин

Берлин

ИЗГОДНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ДО БЕРЛИН

 

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Берлин? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Берлин и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Берлин, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.


Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети до Берлин

От България до Берлин има директни полети от София и Варна. Близко разположените за жителите на Североизточна и Югозапдна България летища Букурещ и Солун също предлагат изгодни варианти за летене до Германия.

 

»    София – Берлин

Директни полети от София до берлинското летище Тегел се изпълняват от Bulgaria Air от 5 до 6 пъти седмично в зависимост от сезона. Евтини самолетни билети до Берлин се предлагат от София до летище Шьонефелд (от 2 до 3 полета седмично до 25.10.2020г.) и летище Бранденбург (от 25.10.2020 до 5 полета седмично) с нискобюджетната авиокомпания Ryan Air.  Друг lowcost превозвач, който лети директно до Берлин, летище Тегел и летище Бранденбург е EasyJet с до три полета седмично. Aвиокомпании, които летят с едно прекачване са например Austrian Airlines, Lufthansa и Turkish Airlines.

 

»    Варна - Берлин; Бургас - Берлин

За живеещите в близост до черноморието удачни варианти са полетите от Варна на Bulgaria Air с прекачване през София. Турски авиолинии оперират от Варна през Истанбул до 5 полета в седмицата. През летните месеци нискотарифната Easy Jet лети директно от Варна от 2 до 5 пъти седмично до летище Шьонефелд, а Wizz Air оперират целогодишно по два полета на седмица до същото летище.

От Бургас България Еър и LOT предлагат удобни полети през София или Варшава за Берлин, летище Тегел за летните месеци до края на Септември.

 

 

»     Букурещ – Берлин

Директни полети до Берлин от Букурещ има с нискобюджетната авиокомпания Ryan Air - до пет пъти седмично от румънската столица до летище Шьонефелд, до 25.10.2020г. и след това до летище Брандебург. Друга лоукост компания, която изпълнява полети без прекачване до Берлин, летище Тегел е EasyJet. Летят от Букурещ до 3 дни в седмицата. Освен на летище Тегел, EasyJet  може да Ви отведе и до летище Шьонефелд/ Брандебург 5 дни в семицата. Lufthansa, Tarom и Austrian Airlines предлагат варианти с прекачване.

 

»     Солун – Берлин

Летището на Солун, с близостта си до югозападната част на България е една много добра и често по-евтина алтернатива за самолетни полети до Берлин. Такива се изпълняват от нискотарифните авиокомпании Easy Jet (всеки ден) и Ryan Air (до 5 дни в седмицата), които летят директно до берлинското летище Шьонефелд, което ще посреща полети до 25.10.2020г. След 25.10.2020г полетите до Шьонефелд ще бъдат пренасочени към летище Брандебург. От Солун до летище Тегел в Берлин може да се стигне с полети с прекачване на Aegean Airlines, Austrian Airlines или Lufthansa.

 

»     Берлин - София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Германия към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Берлин са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети.

 

 

Нашата резервационна система помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Берлин като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Берлин и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия билет до Берлин, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

В Берлин оперират две летища: Тегел/Tegel (код TXL) и Шьонефелд/Schoenefeld (код SXF).

Тегел е летището, на което кацат всички полети до Берлин на редовните авиолинии от България. То е удобно свързано с централен Берлин и с главната гара - Hauptbannhopf посредством редовни автобусни линии от мрежата на градския транспорт.

 

Четири спирки на градския транспорт BVG (Berlin Transport Services) са разположени пред Терминали А и B. В зависимост от това към коя част на града искате да се придвижите, може да изберете някой от експресните автобуси на цена между 2 и 3 евро в една посока: JetExpress TXL до Alexanderplatz и гара Hauptbannhopf, за 30 минути или автобус номер X9, с който за 20 минути стигате до метростанция Zoologischer Garten.

Можете да ползвате също така автобус номер 128 до метростанция Franz-Neumann Platz и автобус 109 и да стигнете до метростанция Zoologischer Garten.

Гарите Sudkreuz и Hauptbannhopf са на около 30 минути от летище Тегел. От тук можете да хванете някой от многото влакове до различни градове на Германия и Европа.

 

 

 

До летище Шьонефелд оперират нискобюджетните авиокомпании – Ryanair и EasyJet. Макар и по-отдалечено от Берлин, летище Шьонефелд предлага разнообразни връзки за транспорт до центъра на града.

 

To e свързано с бързата влакова мрежа S-Bahn с линии S9 и S45. Железопътната гара е само на 5 минути пеша от летището, като е осигурена и покрита пътека. Влакoвете Airport Express (RE 7 и RE 14) осигуряват директен достъп до центъра на Берлин, като за около 3 евро в посока ще стигнете до всички ключови и централни станции в Берлин, включително Berlin Ostbahnhof, Alexanderplatz, централната гара и др.

 

Можете и да използвате автобус X7, който отива до метро-станция Рудов (Rudow), където може да се прекачите на влак в града. Имайте предвид, че ако пристигате на летище Шьонефелд след 23.00ч., стигането до Берлин става по-трудно, защото повечето линии вече не са на разположение. Имате две опции – да вземете такси, което ще Ви струва около 40 евро или да използвате нощния автобус N7.

 

Строящото се в момента летище Бранденбург/ Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt (BBI, BER) по план ще стане основно летище в Берлин. То ще бъде едно от най-модерните и високотехнологични летища в Европа, разположено на мястото на летище Шьонефелд. Летище Бранденбург ще поеме всички международни и вътрешни полети до Берлин, замествайки летище Тегел (което ще бъде затворено) и Шьонефелд. За да обслужва по-добре големия поток пътници от и до новото летище, се очаква допълнително изграждане на нова инфраструктура и транспортни възли, което ще промени досегашната транспортна карта на града. Очаква се летище Бранденбург да започне да функционира през октомври 2020 г.

 

Хотели в Берлин

Цените за хотелско настаняване в Берлин варират много в зависимост и от сезона, и разположението на хотела.

През есента и пролетта цените на хотелите са най-високи поради множество големи международни събития, които се организират в града. Дори и резервирани 3-4 месеца по-рано, в тези периоди е трудно да нощувате за по-малко от 20 евро/човек дори и в покрайнините.

В останалата част от годината може да резервирате хотел на такава цена в центъра на града – например в Grand City, Holiday Inn, Tryp By Wyndham Berlin, а в отдалечените от централната част зони и за 10 евро/нощ. Ако имате нужда от хотел в близост до летището, на разположение са големите вериги като Holiday Inn, Ibis, Mercure и Golden Tulip, които прдлагат настаняване за около 20 евро/нощ.

 

Експертна консултация и резервация на хотел в Берлин или друга точка в Германия може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Медицински застраховки за пътуване до Берлин

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Берлин препоръчваме да направите застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за себе си и всички пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Берлин са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход на фона на спокойствието, който ще ви осигури. За 5 дни престой в Германия например, цената на застраховка е 4,58 лв. за €4000 застрахователен лимит и 9,08 лв за €15000 лимит. Хубавото е, че цената не се смята на дневна база, така че ако си правите по-дълга ваканция, например 20 дни, няма да се наложи да платите 4-пъти по-скъпа премия, а само 16,09 лв за €4000 и 28,79 лв за €15 000.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска, при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и: правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството, при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

Другото голямо предимство на застраховката „Помощ при пътуване в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватно и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. Компанията има офис в Германия, което допълнително спомага за това.

 

Вижте подробна информация за застраховките, които предлагаме и техните цени.

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Берлин

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Берлин или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Берлин от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Берлин или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Берлин с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Берлин може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Помощ за пътуване в чужбина”. 

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:00 ч. до 21:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти по самолетни билети и туристически услуги. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Германия; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Берлин и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Берлин може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Берлин са:

 

  • лична карта или паспорт, валидни след датата на връщане в България;
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.
  • тук може да проверите актуална информация за необходими декларации, формуляри или друг тип форми за попълване за влизане или преминаване в страната във връзка с Covid-19.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел в Берлин или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

 

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

 


 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

Creative Commons License Текстът в тази страница от Диляна Георгиева е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva