Изгодни самолетни билети до Брюксел, Белгия

Брюксел - евтини самолетни билети

 

ИЗГОДНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ДО БРЮКСЕЛ

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Брюксел? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Брюксел и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Брюксел, Белгия, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до Брюксел са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.


КАКВО Е ПОЛЕЗНО ДА ЗНАЕТЕ, ЗА ДА НАМЕРИТЕ НАЙ-УДОБНИТЕ И ИЗГОДНИ ПОЛЕТИ ДО Брюксел

До белгийската столица Брюксел може да пътуватe от бълграските градове София и Варна. За живеещите в Североизточна България удобни полети има от румънския Букурещ, а за тези от Югозападна България удобни са полетите от Солун.

 

»    София – Брюксел


От София до международното летище Брюксел директни полети се изпълняват шест пъти седмично от редовната авиокомпания България Еър. Освен тях, до по-малкото летище Шарлероа, оперират нискотарифните авиокомпании Уиз Еър и Раян Еър, като Уиз Еър изпълняват до пет полета на седмица, а Раян Еър - до четири седмично.  Полети с прекачване и удобни връзки на добра цена имат Австрийски авиолинии, Луфтханза, Еър Франс и КЛМ в комбинация с България, и др.

 

»    Варна - Брюксел


От юли 2020, може да се пътува с директни полети от Варна до Брюксел и то на много ниски цени за самолетни билети, предлагани от лоукост превозвачът Wizzair. 

 

»    Букурещ - Брюксел


Ниски цени за полети от северната ни съседка Румъния предлагат lowcost авиокомпаниите Wizzair и Ryanair с ежедневна директна линия между летище Отопени в Букурещ и летище Шарлероа в близост до Брюксел. Редовната авиокомпания Таром пък предлага ежедневни полети до международното летище Брюксел. 

 

»    Солун – Брюксел


От летище Солун в южната ни съседка Гърция, което е най-близкото на юг от България, полети до летище Шарлероа в Белгия се изпълняват пет пъти седмично от нискотарифната авиокомпания Ryanair.

 
»    Брюксел – София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Белгия към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Брюксел са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети.

 

 

Нашата резервационна система помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Брюксел като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Брюксел и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия самолетен билет до Брюксел, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

 

 

Две са летищата, които обслужват Брюксел – основното международно летище Brussels International Airport (с код BRU) и лоукост летище Шарлероа (Charleroi Airport)

Международното летище Брюксел се намира на 12 км североизточно от град Брюксел и има два терминала:
Терминал А е новият. Той обслужва полетите от шенгенското пространство, както и полетите от и за Африка на Brussels Airlines. Терминал В обслужва главно полети извън шенгенското пространство.

 

Най-евтиният вариант за транспорт до града е с автобус. Спирката на автобусите на летището в Брюксел се намира на ниво 0, под залата на пристигащите. От там може да вземете линия 272 с която ще стигнете за 30 минути до центъра, докато линия 471 ще ви отведе до същото място само за 18 минути. Времето за придвижване зависи много и от моментния трафик в града. Цената на билета в едната посока е 3 евро, а билетите могат да бъдат закупени единствено от шофьора на автобуса и то само в брой, така че вземете със себе си дребни пари. Имайте предвид в автобуса няма особено много място за багаж, затова не е удобен вариант ако сте с много куфари.

 

По-удобен и бърз вариант, особено ако пътувате в час пик е придвижването с влак. От ниво -1 на летището се намира гара Zaventem, от която на всеки 10 мин. се движи влак към града. В града влакът спира на 3 основни гари: Brussels North, Brussels Central, Brussels Midi. Пътуването продължава около 20 мин, а цената на билета е около 13 евро, в зависимост от крайната ви спирка. Билети можете да закупите от автоматите, позиционирани на гарата, а също така бихте могли да си резервирате такъв онлайн (билетът трябва да се разпечата предварително, защото четците на гарата не могат да четат QR кодове от мобилни устройства). След като стигнете с влак до централната станция на Брюксел, лесно можете да се прекачите на метро и да достигнете много точки в града.Безспорно най-удобната, но и най-скъпа опция са такситата, пътуването е около 30 мин и ще ви струва около 45 евро. Цените и качеството на услугата могат да варират между различните компании, затова съветваме да запазите таксито си онлайн предварително.

 

Летище Шарлероа е доста по-отдалечено от централната част на Брюксел, но въпреки това, опции за пътуване има.

Автобус на фирма Flibco изпълняват редовни курсове от паркинга пред летището до гара Brussels Midi на всеки 30 минути. Трансферът отнема около 1 час, а цената на билет варира. Стандартно е около 14-17 евро, но е възможно при промоция и ранно закупуване на билета да ви излезе само 5 евро. Препоръчваме да си купите билета за автобуса от летище Шарлероа до гара Миди онлайн, тъй като има намаление. 

Друг по-бавен, но понякога по-евтин вариант е да се придвижите с местен автобус до жп гарата в градчето Шарлероа, откъдето да вземете влак до желаната от вас спирка в Брюксел. Възможно е да купите комбиниран билет “автобус + влак” от сайта на SNBC

И двете опции предлагат трансфери и до други градове в Белгия и Франция. Например Брюж, Гент, Лил.

Хотели в Брюксел, Белгия

Експертна консултация и резервация на хотел в Брюксел или друга точка в Белгия може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Застраховки за пътуване до Брюксел

 

ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ В ЧУЖБИНА“

 

 

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Брюксел, препоръчваме да направите застраховка „Медицински разходи в чужбина“ за себе си и всички, пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Брюксел са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход, на фона на спокойствието, което ще имате.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

 

Другото голямо предимство на застраховката „Медицински разходи в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

 

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватна и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. 

 

Вижте цени и си направете застраховка “Медицински разходи в чужбина” 

 

 

ЗАСТРАХОВКА „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ ПРИ АНУЛИРАНО ПЪТУВАНЕ“

 

 

Често взимаме спонтанно решение за закупуване на почивка, самолетен билет или хотел, привлечени от ниските цени и добрите оферти. Те, обаче, често са за период след няколко месеца и не можем да сме сигурни, че нещо в плановете ни няма да се промени. А в сегашната ситуация с разпространението на Covid-19 и риска да се заразим или да бъдем карантинирани, тази застраховка става още по-важна.

 

Застраховката „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“, е решението на този потенциален проблем.

 

Тя представлява осигуровка срещу непредвидени обстоятелства. Достатъчно е да бъде сключена поне 10 дни преди началната дата на пътуването ви и не повече от 7 дни след закупуване на самолетен билет, хотелско настаняване, круиз или почивка. Застраховате цялата сума, която сте заплатили за пътуването.

 

С една застраховка „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“ може да покриете цялата почивка на семейството си, не е нужно за всеки член от семейството да има отделна полица, но е важно да добавите в полицата всички, които биха се възползвали от застраховката, в случай на необходимост. 

 

 Вижте цени и си направете застраховка “Възстановяване на суми при анулирано пътуване”

 

КАК МОЖЕ ДА ЗАКУПИТЕ САМОЛЕТЕН БИЛЕТ, ХОТЕЛ ИЛИ ЗАСТРАХОВКА ЗА ПЪТУВАНЕ ДО БРЮКСЕЛ

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Брюксел или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Брюксел от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Брюксел или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Брюксел с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Брюксел може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Медицински разходи в чужбина.

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:00 ч. до 21:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти по самолетни билети и туристически услуги. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Белгия; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Брюксел и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Брюксел може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva