Изгодни самолетни билети до Лисабон

ИЗГОДНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ДО ЛИСАБОН, ПОРТУГАЛИЯ

Информация и оферти за полети до Дубай

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Лисабон? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Лисабон и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Лисабон, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до Лисабон са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.


КАКВО Е ПОЛЕЗНО ДА ЗНАЕТЕ, ЗА ДА НАМЕРИТЕ НАЙ-УДОБНИТЕ И ИЗГОДНИ ПОЛЕТИ ДО ЛИСАБОН

Полети до Лисабон от България се изпълняват както от нискотарифни, така и от редовни авиолинии. Опцията за директен полет с нискобюджетните компании или Bulgaria Air е с излитане от София. От Варна и Бургас също може да се лети, но полетите са с прекачвания. Може да резервирате пътуване до Португалия и с полети с прекачване от Букурещ и Солун, разположени в близост до североизточната и югозападната част на България.

 

» София - Лисабон

Нискобюджетната компания Wizz Air предлага директни полети от София до Лисабон от края на март до края на октомври всеки понеделник и петък. Bulgaria Air предлага от един до два директни полета седмично до Лисабон. Много редовни авиолинии изпълняват полети от София към Лисабон, но задължително с поне едно прекачване. В някои от дните има повече от един полет на ден, така че ще имате възможност да изберете най-удобния за Вас час на излитане.

 

» Варна – Лисабон

Полетите от Варна до Лисабон не са директни и се изпълняват обикновено с две прекачвания. Компании като Bulgaria Air, Lufthansa, KLM, Austrian Airlines и други предлагат ежедневно различни комбинации от полети до Португалия.

 

» Бургас – Лисабон

Ако живеете в близост до Бургас, най-удобно за Вас би било да търсите билети до Лисабон от бургаското летище. Редовни авиокомпании като Aeroflot, Lufthansa или British Airways предлагат полети ежедневно (с изключение на неделя) до Лисабон с едно или две прекачвания, но имайте предвид, че полетите са с дълги престои и често може да се налага нощувка.

 

» Букурещ – Лисабон

За тези от Вас, които се намират в близост до румънската ни съседка, търсенето на изгодни полети от Букурещ до Лисабон също е опция. Редовните авиокомпании предлагат ежедневно опции за полети с едно или две прекачвания.

 

» Солун – Лисабон

Полетите с прекачване от Солун до Лисабон също може да се окажат изгоден вариант за Вашето пътуване. Само редовни авиопревозвачи изпълняват този маршрут и за всеки ден от седмицата има различни комбинации от полети.

 

» Лисабон – София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Португалия към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Лисабон са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети.

 
Нашата търсачка за самолетни билети помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Лисабон като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Лисабон и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия самолетен билет до Лисабон, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

 

Междунарожно летище Лисабон – Lisbon Interntional Airport Humberto Delgado (с код LIS), по-познато просто като летище Лисабон или Лисабон Портела е едно от 3-те международни летища на Португалия.

Съществуват три опции за придвижване от летището до центъра на града:

Най-удачният вариант – удобен и не чак толкова скъп е взимането на такси или доста популярния в Лисабон – Uber. Сумата, която бихте заплатили с нормален трафик до центъра на града е около 13 евро. Все пак имайте предвид, че между 21:00 ч. и 6:00ч. цените на такситата се покачват с около 20%. В пиковите часове е възможно да се образуват големи опашки точно пред сградата за „Пристигащи“, където се намират такситата, в такива случаи съветваме да изберете друга опция, например метро или Aerobus.


Метрото е много популярен вариант за придвижване до центъра на града, тъй като е бърз и евтин. Билетът към момента струва 1.50 евро. Много изгодна опция е закупуването на 24-часов неограничен билет на цена от 6.40 евро, защото в цената са включени, освен метрото, всички трамваи и автобуси, както и Elevador de Santa Justa и Ascensor da Gloria, които са популярни турстически дестинации в града. Билет трябва да купите на някоя от специалните машини за билети, които ще видите на входа на метро станцията. Там е възможно да почакате, заради опашки. Внимавайте от любезни помощници, които искат да ви съдействат да си купите билет, но след това ще искат от вас “бакшиш”. Ако не сте готови да го дадете, откажете помощта им. 

За да стигнете до някои централни части с метро, ще са необходими около 25 минути, като е нужно да се прехвърлите от червената линия, която тръгва от летището на някоя от другите линии, в зависимост от крайната точка. 

 

Трети вариант е пътуването с автобус от летището. Има няколко автобусни линиии:

 Aerobus 1 и 2 са специалните автобуси от Летище Лисабон до центъра. Те са подходяща опция, ако пътувате с много багаж, защото не само че автобусите са оборудвани с по-големи ракове за багаж, но и не си спестявне прекачване, което се налага например при пътуване с метро и искате да стигнете до центъра на града. Разбира се, също е нужно е да има автобусна спирка близо до крайната ви дестинация. Цената на билета за Aerobus е около 4 евро като при закупуването му получавате и възможността да използвате всички автобуси от градския транспорт за 24 часа. Aerobus-ът тръгва от сградата за „Пристигащи“ близо до такситата.
Освен тях, до града се движат и нормални градски автобуси – линии 705, 722, 744 and 783, както и нощен автобус 208, за пристигащите късно полети. 

Хотели в Лисабон

Експертна консултация и резервация на хотел в Лисабон може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Застраховки за пътуване до Лисабон

 

ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ В ЧУЖБИНА“

 

 

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Лисабон, препоръчваме да направите застраховка „Медицински разходи в чужбина“ за себе си и всички, пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Лисабон са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход, на фона на спокойствието, което ще имате.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

 

Другото голямо предимство на застраховката „Медицински разходи в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

 

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватна и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. 

 

Вижте цени и си направете застраховка “Медицински разходи в чужбина” 

 

 

ЗАСТРАХОВКА „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ ПРИ АНУЛИРАНО ПЪТУВАНЕ“

 

 

Често взимаме спонтанно решение за закупуване на почивка, самолетен билет или хотел, привлечени от ниските цени и добрите оферти. Те, обаче, често са за период след няколко месеца и не можем да сме сигурни, че нещо в плановете ни няма да се промени. А в сегашната ситуация с разпространението на Covid-19 и риска да се заразим или да бъдем карантинирани, тази застраховка става още по-важна.

 

Застраховката „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“, е решението на този потенциален проблем.

 

Тя представлява осигуровка срещу непредвидени обстоятелства. Достатъчно е да бъде сключена поне 10 дни преди началната дата на пътуването ви и не повече от 7 дни след закупуване на самолетен билет, хотелско настаняване, круиз или почивка. Застраховате цялата сума, която сте заплатили за пътуването.

 

С една застраховка „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“ може да покриете цялата почивка на семейството си, не е нужно за всеки член от семейството да има отделна полица, но е важно да добавите в полицата всички, които биха се възползвали от застраховката, в случай на необходимост. 

 

 Вижте цени и си направете застраховка “Възстановяване на суми при анулирано пътуване”

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Лисабон

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Лисабон или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Лисабон от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Лисабон или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Лисабон с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Лисабон може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Медицински разходи в чужбина.

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:00 ч. до 21:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти по самолетни билети и туристически услуги. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Лисабон; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Лисабон и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Лисабон може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване до Лисабон със самолет

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Лисабон са:

 

  • лична карта, валидна след датата на връщане в България;
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.
  • За най-актуална информация, моля проверете информацията за пътуване до Португалия на сайта на МВнР.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел във Лисабон или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

 

 

« обратно

 

От Кристина Симеонова

 


 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

 

Creative Commons License Текстът в тази страница от Кристина Симеонова е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva