Изгодни самолетни билет до Лондон

Биг Бен - Лондон

ИЗГОДНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ДО ЛОНДОН

 

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Лондон? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Лондон и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Лондон, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до Лондон са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.


Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети до Лондон

Полети до Лондон, Великобритания, има от четири града в България – София, Пловдив, Варна, Бургас, както и от Букурещ и Солун – често по-удобни за жителите на Североизточна и Югозападна България.

 

»    София – Лондон

Директнo по този маршрут летят Wizz Air (всеки ден до летище Лутън и до летище Гетуик), Ryan Air (всеки ден до летище Станстед) и Easy Jet (до летище Гeтуик, а в някои дни и до летище Саутенд) - нискотарифни авиокомпании, които предлагат евтини полети до Лондон. Редовните превозвачи Bulgaria Air и British Airways имат директни полети до летище Хийтроу. Освен тях ниски цени за самолетни билети до Лондон често предлагат и Lufthansa, Air France, Air Serbia, KLM, LOT и др. до Хийтроу. Макар и с прекачване, техните полети София – Лондон са с добри връзки и в удобни часове на пътуване.

 

»    Пловдив – Лондон

Ryan Air изпълнява директни lowcost полети от Пловдив до Лондон, летище Станстед. Към момента в разписанието на авиокомпанията са заложени полети всеки понеделник и петък до края на месец Октомври 2020. А от Ноември 2020 се очаква честотата да се увеличи на 3 до 4 пъти седмично.

 

»    Бургас – Лондон

За пътници, живеещи по-близо до източната част на България, Wizz Air предлага нискотарифни самолетни билети до Лондон (Лутън) от Бургас, ежедневно през летните месеци и два пъти в седмицата през останалата част от годината. От Бургас с прекачване може да се лети с Bulgaria Air до летище Хийтроу.

 

»    Варна – Лондон

Wizz Air осъществява нискотарифни полети до Лондон, летище Лутън ежедневно и от Варна, както през летния, така и през зимния сезон. Austrian Airlines, Bulgaria Air, както и Turkish Airlines предлагат полети с прекачване до летище Хийтроу.  

 

»    Букурещ – Лондон

Добра алтернатива за самолетни полети до Лондон, е близкото Румънско летище Хенри Коанда (Отопени) в Букурещ. От там има голямо разнообразие на low cost компании - Wizz Air и Blue Air летят всеки ден от румънската столица до Лондон, като Wizz Air кацат на 3 летища ежедневно - Лутън, Гетуик и Саутенд, а Blue Air - на летище Лутън. Ryan Air летят ежедневно до летище Станстед на Английската столица и до три пъти седмично до летище Саутенд. Освен тях, евтини директни самолетни билети до Лондон (Хийтроу) от Букурещ предлагат и редовни авиокомпании като British Airways и Tarom, които летят всеки ден. Удачни варианти до Хийтроу са и полетите с прекачване на Austrian Airlines, Lufthansa, Swiss Airlines и др.

 

»    Солун – Лондон

Жителите на Югозападна България могат да се възползват от множество изгодни предложения за самолетни билети до Лондон на авиокомпаниите Easy Jet, които летят директно до Лондон (Гетуик) седем дни в седмицата и Ryan Air – до летище Станстед, които летят 5 до 7 дни в седмицата в зависимост от сезона. Традиционният превозвач British Airways също предлага ниски цени за полети до летище Гетуик, а за полети до летище Хийтроу могат да се ползват предложенията с прекачване на Aegean Airlines и Lufthansa.

 

»    Лондон – София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Англия към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Лондон са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети.  

 

 

Нашата резервационна система помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Лондон като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Лондон и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия самолетен билет до Лондон, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

Лондон има четири основни летища, на които кацат редовни и нискотарифни полети от България: Хийтроу/Heathrow (с код LHR), Гетуик/Gatwick (LGW), Лутън/Luton (LTN) и Станстед/Stansted (STN). От трите летища Хийтроу е най-комуникативно, предлагащо разнообразни опции за бързо и евтино придвижване както до центъра на града, така и до останалите летища в Лондон и други градове във Великобритания.

 

Най-бързият начин да се стигне до центъра на Лондон е да се ползва влак Heathrow Express. Пътуването до централния London Paddington (Падингтън) от Хийтроу Терминали 1, 2 и 3 трае около 15 минути, а от Терминали 4 и 5 няколко минути повече. Влакове има от 05:03 до 23:58 ч. при тръгване от Хийтроу и от 05:10ч. до 23:25ч. при тръгване от Падингтън. Билети се купуват онлайн, на спирката или в самия влак. Еднопосочен билет струва £26, ако се купи във влака и £21, ако се купи предварително, а двупосочният, съответно £39 и £34. Падингтън се намира близо до Хайд парк и Оксфорд стрийт. Освен това от тук може да използвате градския транспорт, за да стигнете до всяка точка на Лондон.

 

Все пак най-евтиният вариант за придвижване до центъра е с метро - Tube, както го наричат местните. Piccadilly Line има три метростаниции – една за Терминали 1,2 и 3 и по една за терминали 4 и 5. Еднопосочен билет до централен Лондон струва £5.70, като влаковете в посока центъра се движат от около 05:00ч. до около 23:30ч. в зависимост от кой терминал се тръгва. Пътуването до централен Лондон (Victoria Station) е приблизително 45-55 мин.

 

Други начини за стигане до Лондон са с Heathrow Connect, автобусите на National Express и Feltham Rail Link.

 

Летище Хийтроу предлага също така и опции за транспорт до другите Лондонски летища. National Express оперира между Хийтроу и Гетуик, цената на билета е £25, а пътуването трае около 75 минути. С National Express може да стигнете и до летище Станстед, като цената е £15, а пътуването трае около 90 минути. Тази автобусна компания предлага и директна връзка с летище Лутън, като там цената на билета на посока е 15 паунда, апътуването трае около 70 минути.

 

 

 

 

Летище Гетуик предлага няколко удобни бързи влака, отвеждащи Ви до центъра на Лондон за около 30 минути:

Gatwick Express - до гара Victoria Station на цена на еднопосочен билет £19.90, ако го купите на място и £17 – онлайн.

 

Southern trains са друга компания, която предлага директан връзка чрез влак между летище Гетуик и централен Лондон. Влаковете се движат до централната гара Виктория на всеки 15 – 20 мин.  и цените започват от £12 на посока.


 

Thameslink също могат да предложат директно придвижване до различни централни точки в Лондон – гара Виктория, London Bridge и т.н. Цените на билета в посока започват от £12.

 


Автобусният превоз до централен Лондон също е възможен, като компания National Express предлага приблизително на всеки час този маршрут (спира на Victoria Station). Цените започват от £8 на посока.

 


Ако решите, може да използвате услугите на такси от летището, като пътуването до центъра на столицата ще струва прибрилизително £60 на  посока.

 

 

 

 

Летище Лутън е свързано с центъра на Лондон посредством влакове Thameslink и East Midlands, които тръгват от ЖП терминала Luton Airport Parkway. От летището може да се качите на Shuttle bus до тази ЖП станция. С тези влакове може да стигнете до St. Pancras International, Paddington, London Bridge, Victoria Station и Blackfriars. Цената на еднопосочен билет е средно между £13 - 20, а времето за пътуване е около час, като спрямо избраната крайна точка се налага да правите прекачвания.

 


За придвижване от Лутън до Лондон, може да ползвате също автобуси на Terravision, Green Line, както и услугите на EasyBus (цена от £11 на посока при онлайн резервация).

 

 

 

 

От летище Станстед до  централен Лондон може да се придвижите с автобус на Terravision и National Express за около £6 - £10, както и с влак на Stansted Express, които тръгват на всеки 15 минути и стигат до Liverpool Street,а цените започват от £16 при онлайн резервация или £19 при закупуване на място.

Хотели в Лондон

Лондон е град, в който изборът на хотели е голям, но немалка част от тях не предлагат добри условия за пренощуване. Един от основните фактори, разграничаващите добрите от останалите хотели, е цената.

Цените на хотели с добри условия в отдалечените от центъра кваратали на Лондон започват от 50 евро за двойна стая, а в централната част от 75 - 100 евро за нощувка, в зависимост от това колко време преди настаняването правите резервация.

Експертна консултация и резервация на хотел в Лондон или друга точка в Англия може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Медицински застраховки за пътуване до Лондон

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Лондон препоръчваме да направите застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за себе си и всички пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Лондон са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход на фона на спокойствието, който ще ви осигури. За 5 дни престой в Англия например, цената на застраховка е 4,58 лв. за €4000 застрахователен лимит и 9,08 лв за €15000 лимит. Хубавото е, че цената не се смята на дневна база, така че ако си правите по-дълга ваканция, например 20 дни, няма да се наложи да платите 4-пъти по-скъпа премия, а само 16,09 лв за €4000 и 28,79 лв за €15 000.

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска, при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и: правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството, при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

Другото голямо предимство на застраховката „Помощ при пътуване в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватно и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. Компанията има офис и в Лондон, което е несравним плюс в случай на локално съдействие.

 

Вижте подробна информация за застраховките, които предлагаме и техните цени.

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Лондон

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Лондон или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Лондон от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Лондон или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Лондон с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Лондон може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Помощ за пътуване в чужбина”. 

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:00 ч. до 21:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти по самолетни билети и туристически услуги. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Англия; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Лондон и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Лондон може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva