Намери изгодни полети до и от Лондон

Биг Бен - Лондон

ИЗГОДНИ ПОЛЕТИ ДО И ОТ ЛОНДОН

 

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Лондон? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Лондон и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Лондон, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до Лондон са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.

Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети до Лондон

Полети до Лондон, Великобритания, има от четири града в България – София, Пловдив, Варна, Бургас, както и от Букурещ и Солун – често по-удобни за жителите на Североизточна и Югозападна България.

 

»    София – Лондон

Директнo по този маршрут летят Wizz Air (всеки ден до летище Лутън), Ryan Air (всеки ден до летище Станстед) и Easy Jet (всеки ден до летище Гeтуик, а във вторник и събота до летище Станстед) - нискотарифни авиокомпании, които предлагат евтини полети до Лондон. Редовните превозвачи Bulgaria Air и British Airways имат директни полети до летище Хийтроу. Освен тях ниски цени за самолетни билети до Лондон често предлагат и Lufthansa, Air France, Air Serbia, KLM, LOT и др. до Хийтроу. Макар и с прекачване, техните полети София-Лондон са с добри връзки и в удобни часове на пътуване.

 

»    Пловдив – Лондон

Ryan Air изпълнява директни low cost полети до Лондон, летище Станстед, всеки понеделник, сряда и петък.  

 

»    Бургас – Лондон

За пътници, живеещи по-близо до източната част на България, Wizz Air предлага нискотарифни самолетни билети до Лондон (Лутън) от Бургас, ежедневно през летните месеци и три пъти в седмицата през останалата част от годината. От Бургас с прекачване може да се лети с Bulgaria Air до летище Хийтроу.

 

»    Варна – Лондон

Wizz Air осъществява нискотарифни полети до Лондон, летище Лутън ежедневно и от Варна. През зимния сезон авиокомпанията не оперира от Варна до Лондон в ден вторник. Austrian Airlines, Bulgaria Air, а от скоро и Turkish Airlines предлагат полети с прекачване до летище Хийтроу.   

 

»    Букурещ – Лондон

Добра алтернатива за самолетни полети до Лондон, е близкото Румънско летище Хенри Коанда (Отопени) в Букурещ. От там има голямо разнообразие на low cost компании - Wizz Air и Blue Air летят всеки ден от румънската столица до Лондон (Лутън), Ryan Air летят ежедневно до летище Станстед на Английската столица. Освен тях, евтини директни самолетни билети до Лондон (Хийтроу) от Букурещ предлагат и редовни авиокомпании като British Airways и Tarom, които летят всеки ден. Удачни варианти до Хийтроу са и полетите с прекачване на Austrian Airlines, Lufthansa, Swiss Airlines и др.

 

»    Солун – Лондон

Жителите на Югозападна България могат да се възползват от множество изгодни предложения за самолетни билети до Лондон на авиокомпаниите Easy Jet, които летят директно до Лондон (Гетуик) седем дни в седмицата и Ryan Air – до летище Станстед, които също летят всеки ден. Традиционният превозвач British Airways също предлага ниски цени за полети до летище Гетуик, а за полети до летище Хийтроу могат да се ползват предложенията с прекачване на Aegean Airlines и Lufthansa.

 

»    Лондон – София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Англия към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Лондон са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети.  

 

 

Нашата резервационна система помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Лондон като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Лондон и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия самолетен билет до Лондон, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

Лондон има четири основни летища, на които кацат редовни и нискотарифни полети от България: Хийтроу/Heathrow (с код LHR), Гетуик/Gatwick (LGW), Лутън/Luton (LTN) и Станстед/Stansted (STN). От трите летища Хийтроу е най-комуникативно, предлагащо разнообразни опции за бързо и евтино придвижване както до центъра на града, така и до останалите летища в Лондон и други градове във Великобритания.

 

Най-бързият начин да се стигне до центъра на Лондон е да се ползва влак Heathrow Express. Пътуването до централния London Paddington (Падингтън) от Хийтроу Терминали 1, 2 и 3 трае около 15 минути, а от Терминали 4 и 5 няколко минути повече. Влакове има от 05:03 до 23:58 ч. при тръгване от Хийтроу и от 05:10ч. до 23:25ч. при тръгване от Падингтън. Билети се купуват онлайн, на спирката или в самия влак. Еднопосочен билет струва £26, ако се купи във влака и £21, ако се купи предварително, а двупосочният, съответно £39 и £34. Падингтън се намира близо до Хайд парк и Оксфорд стрийт. Освен това от тук може да използвате градския транспорт, за да стигнете до всяка точка на Лондон.

 

Все пак най-евтиният вариант за придвижване до центъра е с метро - Tube, както го наричат местните. Piccadilly Line има три метростаниции – една за Терминали 1,2 и 3 и по една за терминали 4 и 5. Еднопосочен билет до централен Лондон струва £5.70, като влаковете в посока центъра се движат от около 05:00ч. до около 23:30ч. в зависимост от кой терминал се тръгва. Пътуването до централен Лондон (Victoria Station) е приблизително 45-55 мин.

 

Други начини за стигане до Лондон са с Heathrow Connect, автобусите на National Express и Feltham Rail Link.

 

Летище Хийтроу предлага също така и опции за транспорт до другите Лондонски летища. National Express оперира между Хийтроу и Гетуик, цената на билета е £25, а пътуването трае около 75 минути. С National Express може да стигнете и до летище Станстед, като цената е £22.50, а пътуването трае около 90 минути.

 

Летище Гетуик предлага два удобни бързи влака, отвеждащи Ви до центъра на Лондон за около 30 минути: Gatwick Express - до гара Victoria Station на цена на еднопосочен билет £19.90, ако го купите на място и £17 – онлайн.

Easybus са нискобюфжетни автобуси, с които ще стигнете до Earls Court/West Brompton в централен Лондон. Цените започват от £3 за еднопосочен билет и трябва да се резервират онлайн.

С First Capital Connect можете да стигнете до London Bridge, летище Luton и др.

 

Летище Лутън е свързано с центъра на Лондон посредством влакове Fist Capital Connect. С тях можете да стигнете до St. Pancras International, Farringdon, London Bridge и Blackfriars. Цената на еднопосочен билет е £13.50, а времето за пътуване е около 25 минути.

За да се придвижите до Лондон, може да ползвате също Midlands Trains, автобуси на Terravision (£13 за еднопосочен билет) както и услугите на EasyBus (изисква се предварителна резервация).

 

От летище Станстед до  централен Лондон може да се придвижите с автобус на Terravision и National Express за около £6 - £10, както и с влак на Stansted Express, които тръгват на всеки 15 минути и стигат до Liverpool Street, а цените започват от £12. 

Хотели в Лондон

Лондон е град, в който изборът на хотели е голям, но немалка част от тях не предлагат добри условия за пренощуване. Един от основните фактори, разграничаващите добрите от останалите хотели, е цената.

Цените на хотели с добри условия в отдалечените от центъра кваратали на Лондон започват от 50 евро за двойна стая, а в централната част от 75 - 100 евро за нощувка, в зависимост от това колко време преди настаняването правите резервация.

Експертна консултация и резервация на хотел в Лондон или друга точка в Англия може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Медицински застраховки за пътуване до Лондон

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Лондон препоръчваме да направите застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за себе си и всички пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Лондон са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход на фона на спокойствието, който ще ви осигури. За 5 дни престой в Англия например, цената на застраховка е 4,58 лв. за €4000 застрахователен лимит и 9,08 лв за €15000 лимит. Хубавото е, че цената не се смята на дневна база, така че ако си правите по-дълга ваканция, например 20 дни, няма да се наложи да платите 4-пъти по-скъпа премия, а само 16,09 лв за €4000 и 28,79 лв за €15 000.

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска, при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и: правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството, при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

Другото голямо предимство на застраховката „Помощ при пътуване в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватно и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. Компанията има офис и в Лондон, което е несравним плюс в случай на локално съдействие.

 

Вижте подробна информация за застраховките, които предлагаме и техните цени.

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Лондон

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Лондон или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Лондон от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Лондон или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн платформа за търсене на полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене.Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Лондон с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

 

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:30 ч. до 22:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни туристически консултанти. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Лондон; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Лондон и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Лондон може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и четири офиса, които работят и през уикенда, с удължено работно време:

 

Mall of Sofia, София - работно време - всеки ден от 9:30 до 21:00 ч.

Serdica Center, София - работно време: всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

Paradise Center, София - работно време: всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 21:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Лондон са:

 

  • лична карта или паспорт, валидни след датата на връщане в България;
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел в Лондон или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

 

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

 


  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

Creative Commons License Текстът в тази страница от Диляна Георгиева е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva