Изгодни самолетни билети до Рим

Рим

ИЗГОДНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ДО РИМ

 

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Рим? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Рим и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Рим за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до Рим са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.


Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети до Рим

От България полети до Рим се предлагат от София, а с прекачване и от Варна и Бургас. За хората живеещи в Севроизточна България удобен и изгоден вариант могат да бъдат самолетни билети с начална точка Букурещ, а за тези от Югозападна - Солун.

 

»    София – Рим

Евтини самолетни билети до Рим от София предлагат low cost компанията  Ryan Air. В зависимост от периода на пътуване, от 3 до 7 дни в седмицата се изпълняват директни полети до летище Ciampino (в непосредствена близост до Рим).
Традиционните авиокомпании Bulgaria Air и Alitalia също предлагат директни полети до летище Fiumicino всеки ден от седмицата. Полети с прекачаване на добра цена предлагат Lufthansa, Turkish Airlines, Aegean Airlines и др.

 

»    Варна – Рим и Бургас – Рим

Самолетни билети до Рим от Варна могат да се резеврират за полетите на Bulgaria Air, с прекачване в София, всеки ден от седмицата. Полети от Бургас до Рим се предлагат предимно през летния сезон също на Bulgaria Air с прекачване София.

 

»    Букурещ – Рим

Авиокомпания Wizz Air предлага нискотарифни самолетни билети до Рим, летище Чампино от летище Хенри Коанда, Букурещ. Друга нискотарифна авиокомпания – Blue Air – лети до летище Фиумичино в Рим. Ryan Air също оперират ежедневно от Румънската столица до летище Чампино в Рим. От традиционните авиолинии Alitalia и Tarom оперират 4 до 5 пъти в седмицата, в зависимост от сезона, директни полети от Букурещ, летище Хенри Коанда (Отопени) до Италианската столица (Фиумичино).

 

»    Солун – Рим

За удобство на живеещите в Югозападна България, евтини самолетни билети до Рим могат да се резервират и за полети от Солун. От солунското летище Македония, нискобюджетната Ryan Air изпълнява директни полета до Рим-Чампино пет пъти седмично. От традиционните авикомпании Alitalia и Aegean Airlines изпълняват полети до Рим (летище Фиумичино) всеки ден с прекачване в Атина или Белград.

 

 

»    Рим – София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Италия към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Рим са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети.

 

 

Нашата резервационна система помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Рим като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Рим и транспорт до центъра на града

Когато резервирате самолетен билет до Рим, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

Две са основните летища в Рим: Фиумичино/Fiumicino (FCO) и Чиампино/Ciampino (CIA), като полети от България до Рим има от и до двете летища, в зависимост от авиокомпанията, която изберете за Вашето пътуване.

 

Летище Фиумичино е удобно свързано с центъра на Рим с метро, влак и автобусна линия.

За по-бъро придвижване от летището до центъра на града, подходящ е бързият влак Leonardo Epxpress, който стига директно до централната гара Termini за 30 минути, на цена 14 евро в посока.

 

Ако времето на придвижване не е приоритет, може да се възползвате от редовните автобуси Terravision, които само за 6 евро ще Ви отведат до гара Termini за 55-60 минути.

 

Влаковете на Trenitalia могат да ви отведат до различни спирки  в града, включително гара Термини. Това пътуване ще Ви струва 8 евро на посока и 55 минути време.

 

 

Главно полети  на лоукост компаниите до Рим кацат на летище Чиампино.

 

Автобусите Terravision обслужват и това летище, давайки възможност за евтин трансфер от 6 евро на посока само за 40 минути до центъра на Рим.

Хотели в Рим

Експертна консултация и резервация на хотел в Рим или друга точка в Италия може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Медицински застраховки за пътуване до Рим

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Рим препоръчваме да направите застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за себе си и всички пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Рим са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход на фона на спокойствието, който ще ви осигури. За 5 дни престой в Италия например, цената на застраховка е 4,58 лв. за €4000 застрахователен лимит и 9,08 лв за €15000 лимит. Хубавото е, че цената не се смята на дневна база, така че ако си правите по-дълга ваканция, например 20 дни, няма да се наложи да платите 4-пъти по-скъпа премия, а само 16,09 лв за €4000 и 28,79 лв за €15 000.

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска, при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и: правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството, при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

Другото голямо предимство на застраховката „Помощ при пътуване в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватно и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. Компанията има офис и в Италия, което допълнително спомага за това.

 

Вижте подробна информация за застраховките, които предлагаме и техните цени.

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Рим

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Рим или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Рим от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Рим или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Рим с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Рим може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Помощ за пътуване в чужбина”. 

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:00 ч. до 21:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти по самолетни билети и туристически услуги. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Италия; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Рим и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Рим може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Рим са:

 

  • лична карта или паспорт, валидни след датата на връщане в България;
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел в Рим или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

 

 

« обратно

 

От Кристина Симеонова


 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

Creative Commons License Текстът в тази страница от Кристина Симеонова е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva