Полети до София

София - Александър Невски

ИЗГОДНИ ПОЛЕТИ ДО СОФИЯ

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване от или до София? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от София и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети от и до София, за различни дати и дестинации на пътуване. Ако вашите критерии за полети от и до София са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.


Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети от и до София

От София се изпълняват директни полети до повечето европейски столици, до няколко по-големи градове в Европа и до някои летища в Близкия изток. В допълнение има и вътрешни полети до Варна и Бургас. Към момента всички далечни полети са с прекачване.

 

От летище София може да летите директно до следните градове:

 

» С lowcost полети на Wizz Air и Easy Jet:

Айндховен, Барселона, Болоня, Брюксел (Шарлероа), Валенсия, Дортмунд, Дубай, Ларнака, Лондон, Мадрид, Малмьо, Малта, Манчестър, Милано, Париж (Бове), Рим, Франкфурт-Хан;

 

» С полети на редовни авиокомпании:

Амстердам, Атина, Барселона, Белград, Болоня, Брюксел, Букурещ, Бургас, Варна, Варшава, Виена, Доха, Истанбул, Ларнака, Лондон, Мадрид, Малага, Малта, Милано, Москва, Мюнхен, Палма де Майорка, Париж, Прага, Рим, Тел Авив, Франкфурт, Цюрих.

 

До голяма част от тези дестинации директните полети са на Bulgaria Air и/или на националния превозвач на страната. Но до тях, както и до други градове в Европа, може да се намерят и различни варианти за полети с прекачване от София, често на по-добра цена. Изгодни самолетни билети за такива полети например предлагат Air France, Lufthansa, Austrian Airlines и Air Berlin.

 

 

От София може да се лети единствено с полети с прекачване до следните дестинации:

 

» Някои столици в Европа: Анкара, Берн, Братислава, Будапеща, Вилнюс, Дъблин, Единбург, Киев, Лисабон, Любляна, Минск, Рига, Скопие, Талин, Тирана, както и до всички останали дори и големи градове, които не присъстват в списъка горе. Самолетните билети до тези дестинации варират от 200 до 300 евро, като обикновено най-добри цени осигуряват отново Air France, Lufthansa, Austrian Airlines, Air Berlin и Alitalia;

 

» Всеки град в САЩ и Канада, до които се изпълняват полети от София. Такива се изпълняват от компании като Air France/KLM, Lufthansa, Alitalia и British Airways, но все по-често се намират конкурентни цени и удобни часове и за полети на Turkish Airlines. Oчаква се скоро да бъде пуснат първият директен полет София – Ню Йорк, който ще се изпълнява от BH Air;

 

» Всички градове в Централна и Южна Америка, Азия, Африка и тн. Добри цени за самолетни билети до тези дестинации предоставят KLM, Aeroflot, British Airways, Qatar Airways и Turkish Airlines.

Летище в София и транспорт до центъра на града

Полетите от и до София се обслужват от Международно летище София, разполагащо с 2 терминала. Добре е да проверите предварително кой е терминалът за вашия полет, тъй като придвижването между двата терминала е трудно и не може да се мине пеш. Полезен ориентир за това кой е правилният терминал може да е правилото, че чартърите и lowcost авиокомпаниите, като Wizz Air и Easy Jet, летят от/до Терминал 1, а всички редовни авиокомпании, например Bulgaria Air, Lufhtansa, KLM, Turkish Airlines и др. летят до Терминал 2.

 

Придвижването от и до Летище София от централната част на града може да се осъществи с такси, кола или значително по-евтиният вариант – с градски транспорт, който обслужва и двата терминала.

С автобус 84, може да стигнете директно до центъра – до Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Цената на билетът е 1 лв, а превозът отнема около 40 мин.

Ако трябва да се придвижите от/до Централните ЖП или Автогара, удачен вариант може да е да вземете автобус 384, който се движи на 15 мин. и ще ви отведе до най-близката метростанция „Цариградско шосе“. От там използвайте метро до станция Централна ЖП Гара (с смяна на линията на метроспирка Сердика), където се намира и автогарата. Общата цена на трансфера е 2 лв, а времето, което отнема около 50 мин – 1 час. Този вариант е удобен за придвижване до всеки квартали в София, до който стига метро.

Такси от летище София до центъра струва около 12-16 лв., в зависимост от трафика и часът на пътуване. Отнема между 20 и 40 мин., но при по-натоварено движение може да отнеме и 1 час.

Хотели в София

Експертна консултация и резервация на хотел в София или друга точка в България може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Медицински застраховки за пътуване

Ако ви предстои пътуване в чужбина от София, препоръчваме да направите застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за себе си и всички пътуващи с вас. Застраховката е валидна и необходима и за престой на чужденци в България

Цените на застраховките са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход на фона на спокойствието, който ще ви осигури. За 5 дни престой в Европа например, цената на застраховка е 4,58 лв. за €4000 застрахователен лимит и 9,08 лв за €15000 лимит. Хубавото е, че цената не се смята на дневна база, така че ако си правите по-дълга ваканция, например 20 дни, няма да се наложи да платите 4-пъти по-скъпа премия, а само 16,09 лв за €4000 и 28,79 лв за €15 000.

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване от или до София

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от София или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до София от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон.

Нашата онлайн платформа за търсене на полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене.Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до София с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

 

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:30 ч. до 22:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти за самолетни билети и туристически консултанти. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до София; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до София и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до и до София може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, необходими за полета ви от София са различни, в зависимост от дестинациите, включени във Вашето пътуване.

 

  • лична карта е достатъчен документ за самоличност, ако летите до град в страна, членка на Европейския съюз, както и до някоя от следните държави: Сърбия, Черна Гора, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Швейцария,  Лихтенщайн, Грузия; 
  • за останалите страни в Европа, както и за държави извън Европа, е необходим международен паспорт. Подробна информация за изискванията за личен документ при пътуване може да намерите в сайта на външно министерство на Република България
  • За някои дестинации са необходими входна виза (за дестинацията, в която имате престой) и транзитна виза (ако полетът ви е с прекчване в държава, която го изисква, дори и при кратък трансфер, например САЩ); тази информация също е актуална в сайта на Министерство на външните работи, но винаги може да се консултирате и с нас. 

 

  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

Ако сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

В случай, че чуждестранни граждани пътуват до София, те трябва да се информират за визовите и документни изисквания за влизане в България, в съответната админстрация, отговаряща за пътуване в чужбина на държавата, на която са граждани.

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

 


 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

 

Creative Commons License Текстът в тази страница от Диляна Георгиева е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva