! Актуална информация за всички пътуващи ! Актуална информация за всички пътуващи ! Актуална информация за всички пътуващи ! Актуална информация за всички пътуващи ! Актуална информация за всички пътуващи

Полети до София

София - Александър Невски

ИЗГОДНИ ПОЛЕТИ ДО СОФИЯ

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване от или до София? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от София и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети от и до София, за различни дати и дестинации на пътуване. Ако вашите критерии за полети от и до София са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.

Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети от и до София

От София се изпълняват директни полети до повечето европейски столици, до няколко по-големи градове в Европа и до някои летища в Близкия изток. В допълнение има и вътрешни полети до Варна и Бургас. Към момента всички далечни полети са с прекачване.

 

От летище София може да летите директно до следните градове:

 

» С lowcost полети на Wizz Air и Easy Jet:

Айндховен, Барселона, Болоня, Брюксел (Шарлероа), Валенсия, Дортмунд, Дубай, Ларнака, Лондон, Мадрид, Малмьо, Малта, Манчестър, Милано, Париж (Бове), Рим, Франкфурт-Хан;

 

» С полети на редовни авиокомпании:

Амстердам, Атина, Барселона, Белград, Болоня, Брюксел, Букурещ, Бургас, Варна, Варшава, Виена, Доха, Истанбул, Ларнака, Лондон, Мадрид, Малага, Малта, Милано, Москва, Мюнхен, Палма де Майорка, Париж, Прага, Рим, Тел Авив, Франкфурт, Цюрих.

 

До голяма част от тези дестинации директните полети са на Bulgaria Air и/или на националния превозвач на страната. Но до тях, както и до други градове в Европа, може да се намерят и различни варианти за полети с прекачване от София, често на по-добра цена. Изгодни самолетни билети за такива полети например предлагат Air France, Lufthansa, Austrian Airlines и Air Berlin.

 

 

От София може да се лети единствено с полети с прекачване до следните дестинации:

 

» Някои столици в Европа: Анкара, Берн, Братислава, Будапеща, Вилнюс, Дъблин, Единбург, Киев, Лисабон, Любляна, Минск, Рига, Скопие, Талин, Тирана, както и до всички останали дори и големи градове, които не присъстват в списъка горе. Самолетните билети до тези дестинации варират от 200 до 300 евро, като обикновено най-добри цени осигуряват отново Air France, Lufthansa, Austrian Airlines, Air Berlin и Alitalia;

 

» Всеки град в САЩ и Канада, до които се изпълняват полети от София. Такива се изпълняват от компании като Air France/KLM, Lufthansa, Alitalia и British Airways, но все по-често се намират конкурентни цени и удобни часове и за полети на Turkish Airlines. Oчаква се скоро да бъде пуснат първият директен полет София – Ню Йорк, който ще се изпълнява от BH Air;

 

» Всички градове в Централна и Южна Америка, Азия, Африка и тн. Добри цени за самолетни билети до тези дестинации предоставят KLM, Aeroflot, British Airways, Qatar Airways и Turkish Airlines.

Летище в София и транспорт до центъра на града

Полетите от и до София се обслужват от Международно летище София, разполагащо с 2 терминала. Добре е да проверите предварително кой е терминалът за вашия полет, тъй като придвижването между двата терминала е трудно и не може да се мине пеш. Полезен ориентир за това кой е правилният терминал може да е правилото, че чартърите и lowcost авиокомпаниите, като Wizz Air и Easy Jet, летят от/до Терминал 1, а всички редовни авиокомпании, например Bulgaria Air, Lufhtansa, KLM, Turkish Airlines и др. летят до Терминал 2.

 

Придвижването от и до Летище София от централната част на града може да се осъществи с такси, кола или значително по-евтиният вариант – с градски транспорт, който обслужва и двата терминала.

С автобус 84, може да стигнете директно до центъра – до Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Цената на билетът е 1 лв, а превозът отнема около 40 мин.

Ако трябва да се придвижите от/до Централните ЖП или Автогара, удачен вариант може да е да вземете автобус 384, който се движи на 15 мин. и ще ви отведе до най-близката метростанция „Цариградско шосе“. От там използвайте метро до станция Централна ЖП Гара (с смяна на линията на метроспирка Сердика), където се намира и автогарата. Общата цена на трансфера е 2 лв, а времето, което отнема около 50 мин – 1 час. Този вариант е удобен за придвижване до всеки квартали в София, до който стига метро.

Такси от летище София до центъра струва около 12-16 лв., в зависимост от трафика и часът на пътуване. Отнема между 20 и 40 мин., но при по-натоварено движение може да отнеме и 1 час.

Хотели в София

Експертна консултация и резервация на хотел в София или друга точка в България може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Медицински застраховки за пътуване

Ако ви предстои пътуване в чужбина от София, препоръчваме да направите застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за себе си и всички пътуващи с вас. Застраховката е валидна и необходима и за престой на чужденци в България

Цените на застраховките са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход на фона на спокойствието, който ще ви осигури. За 5 дни престой в Европа например, цената на застраховка е 4,58 лв. за €4000 застрахователен лимит и 9,08 лв за €15000 лимит. Хубавото е, че цената не се смята на дневна база, така че ако си правите по-дълга ваканция, например 20 дни, няма да се наложи да платите 4-пъти по-скъпа премия, а само 16,09 лв за €4000 и 28,79 лв за €15 000.

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване от или до София

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от София или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до София от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в София или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн платформа за търсене на полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене.Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до София с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

 

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:30 ч. до 22:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни туристически консултанти. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до София; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до София и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до София може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и четири офиса, които работят и през уикенда, с удължено работно време:

 

Mall of Sofia, София - работно време - всеки ден от 9:30 до 22:00 ч.

Serdica Center, София - работно време: всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

Paradise Center, София - работно време: всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 21:00 ч.

 

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, необходими за полета ви от София са различни, в зависимост от дестинациите, включени във Вашето пътуване.

 

 • лична карта е достатъчен документ за самоличност, ако летите до град в страна, членка на Европейския съюз, както и до някоя от следните държави: Сърбия, Черна Гора, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Швейцария,  Лихтенщайн, Грузия; 
 • за останалите страни в Европа, както и за държави извън Европа, е необходим международен паспорт. Подробна информация за изискванията за личен документ при пътуване може да намерите в сайта на външно министерство на Република България
 • За някои дестинации са необходими входна виза (за дестинацията, в която имате престой) и транзитна виза (ако полетът ви е с прекчване в държава, която го изисква, дори и при кратък трансфер, например САЩ); тази информация също е актуална в сайта на Министерство на външните работи, но винаги може да се консултирате и с нас. 

 

 • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
 • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

Ако сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

В случай, че чуждестранни граждани пътуват до София, те трябва да се информират за визовите и документни изисквания за влизане в България, в съответната админстрация, отговаряща за пътуване в чужбина на държавата, на която са граждани.

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

 


 

 • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
 • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

 

Creative Commons License Текстът в тази страница от Диляна Георгиева е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Уважаеми клиенти,


Във връзка с наложените мерки за сигурност от здравните власти, както и поради необходимостта да обслужим с приоритет най-належащите заявки от ваша страна, се налага да въведем следните временни ограничения в работния ритъм и физическия достъп до офисите на Юзит Калърс:


 • Офисите ни в търговските центрове в София и Варна остават затворени до 12.04 включително;
 • за всякакви спешни въпроси и съдействие, поопълнете тази форма за обратна връзка
 • клиенти ще бъдат допускани в работещите ни офиси, от понеделник до петък в часовете от 10:30 до 17:00 ч.
 • влизането в офис ще бъде възможно на не повече от двама души едновременно;
 • моля спазвайте дистанция от 1,5 м от служителя и другия клиент в офиса;
 • моля след влизане в офиса използвайте препарат за дезинфекция на ръце.

Моля проверявайте в сайта ни за актуална информация относно работното време и контакти на офисите ни.


Юзит Калърс спазва всички предписания на здравните власти относно почистване на повърхности, дръжки на врати, както и други места, с които клиентите и служителите ни имат пряко съприкосновение.


Съветваме ви да не посещавате офисите ни, ако услугата, от която имате нужда, може да бъде осъществена по телефон и имейл. Моля спазвате предписанията на здравните власти за максимална социална изолация.


Надяваме се на вашето разбиране и търпение в тази извънредна ситуация. Стараем се да положим необходимата грижа за реорганизацията на вашите пътувания, спазвайки наложените за всички ни мерки.


Екипът на Юзит Калърс


Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva