Изгодни самолетни билети до Варшава, Полша

ИЗГОДНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ДО ВАРШАВАОферти за самолетни билети до Варшава

 

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Варшава, Полша? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Варшава и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Варшава, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до столицата на Полша са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.

КАКВО Е ПОЛЕЗНО ДА ЗНАЕТЕ, ЗА ДА НАМЕРИТЕ НАЙ-УДОБНИТЕ И ИЗГОДНИ ПОЛЕТИ ДО ВАРШАВА

Полети до Варшава от България има от София, Варна и Бургас. Нискотарифни и редовни авиокомпании заедно покриват всички дни от седмицата предлагайки директни или полети с прекачвания. Летищата в Солун и Букурещ също предлагат опции за полети до Варшава.


»  София – Варшава
Директни полети от София до Варшава предлага полският национален авиопревозвач – LOT. Полетите се изпълняват седем дни в седмицата. Други редовни авиолинии като Austrian Airlines, Bulgaria Air и Lufthansa предлагат полети с едно прекачване.

 

»  Варна – Варшава
От морската ни столица до Варшава може да летите, но не директно. Редовни авиолинии като LOT, Turkish Airlines, Bulgaria Air и други имат опцията за полети с прекачвания всеки ден от седмицата.

 

»  Бургас – Варшава
Нискотарифните компании Wizz Air и Ryan Air имат директни полети до двете летища във Варшава само през летния период. Wizz air предлагат полети от Бургас до летище Шопен четири дни в седмицата (без вторник, четвъртък и събота). Освен Wizz Air , през летните месеци LOT също предлагат директен полет от Бургас ежедневно. Ryan Air изпълняват полет веднъж седмично в петък от Бургас до летище Модлин.

 

»  Букурещ – Варшава
Ако живеете в североизточна България може да търсите полети на добри цени до Варшава от Букурещ. LOT  предлагат седем дни в седмицата директна отсечка Букурещ – Варшава, а други редовни авиолинии предлагат и с прекачване. Нискобюджетната Wizz Air също изпълнява директни полети до летище Шопен всеки понеделник, сряда и петък.

 

» Солун – Варшава
В търсене на най-добрата цена, не пропускайте и вариант за полет от Солун. Редовни авиолинии като Aegean Airlines,  Lufthansa и Austrian Airlines предлагат полети с прекачване (през Атина, Виена или Мюнхен) всеки ден от седмицата.

 

» Варшава – София
Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Полша към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Варшава са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети.

 

 

Нашата търсачка за самолетни билети помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Варшава като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища във Варшава и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия самолетен билет до Варшава, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

 

Летищата, които обслужват Варшава са летище Шопен и летище Модлин.

Международното летище във Варшава Frederic Chopin Airport (с код WAW) е най-голямото и натоварено летище в Полша, обслужващо около 40% от целия въздушен трафик на страната. Придвижването до центъра на града от летище Фредерик Шопен във Варшава е лесно и удобно. Намира на около 11 км. от централаната градска част на полската столица.

Може да ползвате автобус, влак или такси.

Две автобусни линии свързват летището с центъра на града – 175 и 188. Пътуването и с двата автобуса отнема около 25 мин. И струва 1 евро. Ако планирате да използвате автобус или влакове повече от веднъж през деня, можете да закупите целодневна карта на цена от около 6 евро. Спирката на автобусите се намира на ниво „Пристигащи“, а билети можете да закупите от информационната точка за пътници.

Влакът, който се движи между летището във Варшава и центъра се нарича S2 и станцията му се намира под Терминал А. Пътуването до центъра на града отнема около 20 мин, а билетът струва 4 евро в посока.

Друга удобна линия с влак е S30, която ще Ви отведе до централната ЖП гара. Билети могат да се закупят от информационната точка или от автоматите за билети на станцията или в самия влак

Освен с влак, можете да се придвижите до  града и с автобус. Има разнообразие от автобусни линии, които ще Ви отведат от летище Шопен до различни точки във Варшава. Средно пътуването до центъра трае около 30 - 40 мин., като цената на билета може да варира спрямо крайната точка на Вашето пътуване. Билетите се продават директно от шофьора в автобуса.
 

Много посетители на Варшава предпочитат да се възползват от услугите на такси (Ele Taxi, iTaxi и MPT Taxi), за да стигнат до центъра на града. Пътуването отнема около 20 мин. при стандартен трафик и струва около 30 евро. Цветовете на таксиметровите коли в Полша варират, но всички от тях имат познатия знак “taxi” на тавана. Тарифите са изписани на прозореца на колата.

 

Второто летище, до което може да летите при пътуване до Варшава, особено с някои нискобюджетни компании като Райънер се нарича летище Модлин – Modlin Airport (с код WMI). То се намира на около 40 км от центъра на Варшава.

 

Удачен и бърз вариант да се придвижите от летище Модлин до центъра на Варшава е с директния автобус Modlin Bus, който за около 40 мин. Ще ви отведе до Двореца на културата и науката във Варшава. Цената на билет е от 9 PLN (2 евро) и може да се закупи онлайн в сайта на автобусната компания, на място или директно в автобуса.

 

Има вариант и за пътуване с автобус до близката жп гара в Модлин, откъде да вземете влак до желаната дестинация във Варшава или друга точка в Полша. Връзката автобус + влак се предлага от компанията Masovian Railways. Расписание и информация за билети може да получите на сайта им.

 

Ако не ви се занимава с градски транспорт може да си хванете такси. Две са основните компании - http://en.sawataxi.pl/ и http://www.taximodlin600105105.pl/ .

Цената варира между 40 и 60 евро. Все пак ви съветваме да попитате шофьора преди да се качите.

 

Хотели във Варшава

Експертна консултация и резервация на хотел във Варшава или друга точка в Полша може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Застраховки за пътуване до Варшава

 

ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ В ЧУЖБИНА“

 

 

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване във Варшава, препоръчваме да направите застраховка „Медицински разходи в чужбина“ за себе си и всички, пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Варшава са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход, на фона на спокойствието, което ще имате.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

 

Другото голямо предимство на застраховката „Медицински разходи в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

 

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватна и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. 

 

Вижте цени и си направете застраховка “Медицински разходи в чужбина” 

 

 

ЗАСТРАХОВКА „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ ПРИ АНУЛИРАНО ПЪТУВАНЕ“

 

 

Често взимаме спонтанно решение за закупуване на почивка, самолетен билет или хотел, привлечени от ниските цени и добрите оферти. Те, обаче, често са за период след няколко месеца и не можем да сме сигурни, че нещо в плановете ни няма да се промени. А в сегашната ситуация с разпространението на Covid-19 и риска да се заразим или да бъдем карантинирани, тази застраховка става още по-важна.

 

Застраховката „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“, е решението на този потенциален проблем.

 

Тя представлява осигуровка срещу непредвидени обстоятелства. Достатъчно е да бъде сключена поне 10 дни преди началната дата на пътуването ви и не повече от 7 дни след закупуване на самолетен билет, хотелско настаняване, круиз или почивка. Застраховате цялата сума, която сте заплатили за пътуването.

 

С една застраховка „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“ може да покриете цялата почивка на семейството си, не е нужно за всеки член от семейството да има отделна полица, но е важно да добавите в полицата всички, които биха се възползвали от застраховката, в случай на необходимост. 

 

 Вижте цени и си направете застраховка “Възстановяване на суми при анулирано пътуване”

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Варшава

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Варшава или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Варшава от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Варшава или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Варшава с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Варшава може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Медицински разходи в чужбина.

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:30 ч. до 22:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни туристически консултанти. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Варшава ; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Варшава и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Варшава може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и четири офиса, които работят и през уикенда, с удължено работно време:

 

Mall of Sofia, София - работно време - всеки ден от 9:30 до 21:00 ч.

Serdica Center, София - работно време: всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

Paradise Center, София - работно време: всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 21:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване до Варшва със самолет

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Варшава са:

 

  • лична карта или международен паспорт, валидни след датата на връщане в България;
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел във Варшава или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

 

 

« обратно

 

От Кристина Симеонова

 


 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

 

Creative Commons License Текстът в тази страница от Кристина Симеонова е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva