Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Полети до Виена

Виена

ИЗГОДНИ ПОЛЕТИ ДО ВИЕНА

 

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Виена? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Виена и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Виена, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до Виена са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.

Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети до Виена

Полети до Виена се изпълняват от София, Бургас и Варна. Тези от Вас, които живеят в близост до североизточната или югозападната част на България могат да се възползват от понякога по-евтините самолетни билети до Виена от Букурещ и съответно - Солун.

 

»    София – Виена

Евтини самолетни билети до Виена можете да резервирате с авиокомпаниите Bulgaria Air и Austrian Airlines. Двете авиокомпании осигуряват разнообразие от директни полети до Виена, седем дни в седмицата.

 

»    Бургас – Виена

Полети до Виена има и от черноморието. Самолетни билети до Виена могат да се резервират за полети на Bulgaria Air в комбинация с полети, летящи до австрийската столица от София.

 

»    Варна – Виена

Можете да резервирате Вашите самолетни билети до Виена и от морската ни столица. Полети се осигуряват от Austrian Airlines всеки ден от седмицата и са директни.

 

»    Букурещ – Виена

Летище Хенри Коанда (Отопени) в Букурещ предоставя множество полети до Виена на ниска цена. Осъществяват се от традиционните авиокомпании Tarom и Austrian Airlines, летят директно по маршрута в 4 до 8 различни часове на излитане дневно.

 

»    Солун – Виена

Ако се намирате в Югозападна България, препоръчваме когато търсите евтини самолетни билети до Виена, да проверите и полетите с начална точка на излитане – Солун, предлагани от различни авиокомпании. В момента от Солун до Виена директни полети се оперират от Austrian Airlines ежедневно, както и от Air Berlin/Fly Niki два пъти седмично.

 

 

»    Виена – София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Австрия към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Виена са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети. 

 

 

Нашата резервационна система помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Виена като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища във Виена и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия самолетен билет до Виена, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

Виена разполага с едно основно международно летище – Vienna International Airport (с код VIE) – свързано с центъра на града посредством удобен влаков и автобусен превоз.

Бързо, макар и по-скъпо, придвижване до централнта гара във Виена - Wien Mitte, осигурява влак City Airport Train (или CAT). Цената за еднопосочен билет на CAT е 11 евро, а двупосочния е 17 евро. Продължителността на пътуването – 16 минути. Неизменно удобство, ако летите с авиокомпании Austrian Airlines и Air Berlin е възможността да чекирате куфара за полета си още на гара Wien Mitte, ако го направите от 24 часа до 75 минути преди часа на излитане.

Ако времето на придвижване не е от голямо значение, удачен вариант за пътуване до центъра на Виена е влакът от мрежата S-Bahn, който за 4.20 евро и 25 минути на посока прави трансфер до гара Wien Mitte.

Алтернативен вариант е и автобусната линия 1185 до самия център на Виена, на цена 8 евро за еднопосочен билет и около 45 минути на придвижване.

Различни автобусни компании пък предлагат удобен транспорт до други части на Виена или различни градове в Австрия.

Хотели във Виена

Потърсете удобен хотел във Виена в нашата онлайн резервационна система за хотели, предлагащ над 1000 предложения за бюджетно и луксозно хотелско настаняване в австрийската столица.

Медицински застраховки за пътуване до Виена

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Виена препоръчваме да направите застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за себе си и всички пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Виена са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход на фона на спокойствието, който ще ви осигури. За 5 дни престой в Австрия например, цената на застраховка е 4,58 лв. за €4000 застрахователен лимит и 9,08 лв за €15000 лимит. Хубавото е, че цената не се смята на дневна база, така че ако си правите по-дълга ваканция, например 20 дни, няма да се наложи да платите 4-пъти по-скъпа премия, а само 16,09 лв за €4000 и 28,79 лв за €15 000.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска, при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и: правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството, при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

Другото голямо предимство на застраховката „Помощ при пътуване в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватно и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. Компанията има офис и в Виена, което е несравним плюс в случай на локално съдействие.

 

Вижте подробна информация за застраховките, които предлагаме и техните цени.

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Виена

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Виена или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Виена от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Виена или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн платформа за търсене на полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене.Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Виена с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

 

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:30 ч. до 22:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни туристически консултанти. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Виена; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Виена и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Виена може да направите и на място, в някой от нашите 17 офиса, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и четири офиса, които работят и през уикенда, с удължено работно време:

 

Mall of Sofia, София - работно време - всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

Serdica Center, София - работно време: всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

Paradise Center, София - работно време: всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 21:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Виена са:

 

  • лична карта или паспорт, валидни след датата на връщане в България;
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел в Виена или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

 

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

 


 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети са базирани на реални търсения в нашата система в рамките на последните 10 дни. Затова е възможно цените при търсене да са по-високи или по-ниски.

 

Creative Commons License Текстът в тази страница от Диляна Георгиева е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.иконка иконка

By Dilyana Georgieva