летище Ел Прат - Барселона

Летище Барселона - основни данни

Летище БарселонаПоследното обновяване на летището Ел Прат в Барселона датира от 1992 г. и е резултат от провеждането на Олимпийските игри в града. В момента има планове за построяването на още една писта, поради многократно увеличения трафик на пътници. Летището има три терминала: А за международни полети, В за вътрешни и ЕС полети (там кацат самолетите на WizzAir, осъществяващи директни полети София – Барселона) и С за полети до Мадрид и други големи испански градове.

Други: Girona Airport

 

 

 

 

Транспорт до града

 

С кола:
Летището се намира на 12 км от центъра на Барселона. С кола се стига по шосе С-31 за около 30 мин.


С такси:
Пътуването с такси между града и летището ще ви отнеме около 30 мин и ще ви струва около 25 евро.

 

С влак:
Влакът RENFE свързва летището със центъра на града, откъдето може да използвате метро (на спирка Sants Estacio или Passeig de Gracia). Билетът за влака струва 2.80 евро. Стига се за около 25 мин.

 

С автобус:
На всеки 12 мин Аеробус свързва Централна гара, Плаза де Сантс и Плаза де Каталуня с летището. Еднопосочният билет струва 5.30 евро. Пътуването отнема между 40-60 мин. Автобусите оперират от 6 сутринта до 12:00 през нощта.

 

 

« обратно

 

 

От Dilyana Georgieva

обновена 09.2014

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка