Летище Orly Париж

Летище Орли - основни данни

Летище Орли се намира на около 14 км. от центъра на Париж. То е второто по-големина в Париж и е най-близко разположеното летище до града. До построяването на летище Шарл де Гол, Орли е най-голямото и главното летище на Париж. Дори след като голяма част от международния трафик се мести на Шарл де Гол, Орли продължава да е едно от най-натоварените френски летища, като поема по-голямата част от вътрешния трафик. Със своите 26.4 млн. превозени пътници през 2007г. Орли е второто най-натоварено летище във Франция. Освен вътрешни линии, Орли обслужва и полети от Европа, Близкия Изток, Африка, Карибския басейн, Северна и Южна Америка.

 

Транспорт до града

 

Летище Орли разполага със собствена железопътна гара, което дава възможност на пътниците за директна връзка с центъра на града.

 

Освен влаковете, връзката с града може и да се осъществи чрез няколко автобусни линии. Такситата до центъра ще ви вземат около 35 евро. Друг вариант за превоз са маршрутните таксита, които ще ви закарат до посочения от вас хотел в центъра срещу сума от 15-20 евро.

 

Услуги

Летището разполага с 2 терминала - Западен терминал и Южен терминал.

Оборудвано е с около 25 ресторанти и барове, банки, банкомати, Интернет кафета, зали за конференции и др. 

На около 500м. от терминалите се намира хотел Хилтън, който е готов да приеме гости по всяко време на денонощието. 

 

Самолетни билети

Можете да резервирате самолетни билети до Париж в резервационната ни система. Нужно е единственно да промените датите на тръгване и връщане

 

« обратно

 

 

 

От Dilyana Georgieva

обновена 06.2014

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка