Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Летище Солун

Летище Македония (SKG), Солун – полезна информация


 

 

РазположениеЛетище Солун

Международното летище на Солун се казва Македония и се намира на 13 км от центъра на града в посока североизток. С оглед близкото си разположение до България и лесният достъп до него от София, може да се използва за полети до някои от гръцките острови, които са труднодостъпни от България.

 

Терминали

Летището разполага с един терминал, който обслужва както вътрешни, така и международни летища. Терминалът е доста уютен и има налични всички удобства на международните летища, като кафенета и ресторанти, магазини за сувенири, бюра за обмен на валута и ВИП салони. Големият паркинг пред самото летище е добре да се спомене, за хора които планират да стигнат до там с кола от България.

 

Брой и имена

 

Терминалът е разделен на три етажа, пристигащи-намират се на партерният етаж, заминаващи са на първия етаж, а най-горе са ресторантите и кафенетата с изглед към пистите. На летище Македония, полети извършват Ейджиън еърлайнс, Аерофлот, Алиталия, Австрийски авиолинии, Бритиш еъруейс, Кондор, Изи Джет, Олимпик еър, Раян Еър, Таром, Туи флайтс, Търкиш еърлайнс, Вуелинг, Уиз еър, както и други по-малки редовни и чартърни авиокомпании.

 

На кой терминал биха кацнали пътниците от София?

 

От София няма директни полети до Солун, с оглед близостта си до България, но може да се използва като отправна дестинация за доста места по света.

 

Необходимо време и документи

Препоръчително е да сте на летище около 2 часа преди полета, за граждани на ЕС процедурте са сведени до минимум.

 

Интернет на летището

На летище Македония има безплатен интернет с неограничено ползване.

 

Има ли възможност за rent-a-car? На кои компании?

На летище Македония в Солун има представителства на рент а кар компаниите Avis, Hertz, Sixt.

 

Как да стигнем до центъра на Солун?

До центъра на Солун, можете да стигнете с градски автобус 78, 78А и 78N. Спирката е точно пред самият терминал, но трябва да предвидете около 50 мин за пътуването, а цената е 1 евро.

С такси, което можете да хванете от изхода на терминала, ще пътувате около 20-30 мин, а цената е в рамките на 15-20 евро.

 

 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за летище Македония, Солун by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

публикувана 03.2017   /  обновена 02.2018


иконка иконка