Летище Тревизо - Венеция

Летище Тревизо, Венеция - основни данни

Летище Тревизо, Венеция

Летище Тревизо е малко летище, което се намира на 20 км северно от Венеция и 3 км от Тревизо. Основно то се използва от low cost авиокомпании, като алтернатива на по-голямото летище “Марко Поло”.

 

 

 

 

 

Услуги

 

На самото летище няма хотели, има малък безмитен магазин, книжарница, както и три заведения за хранене. В залата за пристигащите има банкомат и бюро за обмяна на валута. Няма възможност за съхранение на багаж, ВИП салон или възможност за наемане на стая за бизнес среща например. Летище Тревизо не предлага отделни услуги за хора с увреждания, но персоналът е готов да помогне при нужда.

 

Транспорт до града

 

С кола:
Летището се намира до път SS-515 между Тревизо и Падуа, близо до пресечката с SS-53. Връзката с Венеция е магистрала А 27. Ако пътувате от Венеция трябва да следвате изхода Treviso Sud, след това по SS-53 посока Treviso-Castelfranco-Vicenza и после на светофара наляво в посока Падуа. Летището се намира на 300 м след светофара, вляво. Пътуването с кола от/ до Венеция е около 30 мин.
Ако желаете да наемете кола, може да направите това в залата за пристигащи, където има гишета на различни компании, сред които Europcar, Maggiore, Auto Europa, Avis и Hertz.


С такси:
Може да използвате и такси, но имайте едно наум преди да се съгласите на предложената цена, обикновено е по-висока от реалната.


С влак:
До летище Тревизо няма влакове, но между самия град Тревизо и Венеция има -  билетът струва 3.20 евро, а времето за пътуване е 30 мин.


С автобус:
Специална автобуси на компанията ATVO обслужват линията от Piazzale Roma във Венеция до летището. Автобусът тръгва от летището след всеки пристигащ самолет и изчаква, ако има закъснение на полета. Цената на билета е 7 евро и може да се закупи от залата за пристигащи.
Автобусите на ACTT пък свързват летището с Тревизо, спирката е на главния път извън летището. Линия 6 ще Ви откара до ж.п. гарата в Тревизо за около 15 мин., а после и до центъра на града, спирайки на Piazza Duomo. Автобусът пътува на всеки 30 мин, като билетите са с едно евро по-евтини, ако ги закупите от летището, а не от шофьора.
Автобусът до Падуа струва 3.10 евро, а до Тревизо – 0.72 евро.

 

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

обновена 09.2014

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка