Летище Варна

Летище Варна (VAR) - Полезна информация

Летище Варна

 

 

Летище Варна се намира на северното черноморско крайбрежие на около 8 км. от град Варна. 

Летището е третото по големина в страната и обслужва Североизточна България. Извършват се полети до над 100 дестинации и се предоставя удобна  връзка до големи летища като София, Москва, Истанбул, Виена, Тел Авив и Белград. На летището се изпълняват както редовни целогодишни полети така и множество чартърни.

 

Терминали 

Летище Варна обслужва всички пристигащи и заминаващи пътници на Терминал 2. От 2013г. Терминал 1 е закрит.

Изпълняват се редовни полети от авиокомпании като Austrian Airlines, Bulgaria Air, S7 Airlines, Turkish Airlains, Wizz Air, Ryanair. 

 

Терминал 2 предлага всички удобства на пътниците: магазини, заведения за хранене, банкови услуги, медицински услуги, продажба на самолетни билети, паркинг и коли под наем. Също така терминалът разполага и с ВИП салон.

 

Необходимо време и документи

Чек-ин гишетата на летището са отворени 2-3 часа преди съответния полет, като е препоръчително пътниците да са там минимум 2 часа преди полета.

 

Интернет

На територията на Терминал 2 пътниците имат възможност ма използват безплатна WiFi връзка 

 

Rent-a-car 

На летище Варна в зоната за пристигащи пътници може да се вземат коли под наем от офисите на следните компании: Avis, Budget, Europcar, Top rent-a-car Sixt, Hertz, Choice.

 

Как да стигнем до летището?


Таксита може да намерите пред входа на летището. От летището до центъра на Варна струва цената е около 6 лева. Горещо ви препоръчваме да проверите цената за километър пробег на избраното от вас такси преди да се качите. Пътуването до центъра на Варна отнема около 15 мин.


Редовна автобусна линия 409 свързва летището с градския център и близкия летен курорт Златни Пясъци. Автобусът тръгва от спирка пред VIP залата на всеки 15 мин, между 5:45 и 23:00 всеки ден. Билети се продават само в автобуса като цената е в зависимост от пропътуваното разстояние.

 

 

 

 

« обратно

 

Creative Commons LicenseОбща информация за летище Варна by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

обновена 04.2017

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка