Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Germanwings

Обща информация за Авиокомпания GermanwingsОбща информация за aвиокомпания Germanwings

Germanwings е най-голямата немска нискобюджетна авиокомпания. Тя разчита на опита и знанията на основателите си Eurowings Luftverkehrs AG и Deutsche Lufthansa AG. Основана през 1997 г. като Eurowings Flug и преименувана на Germanwings през 2002 г., авиокомпанията се разраства изключително бързо, прибавяйки нови и нови дестинации към услугите си. Това е и първият low cost превозвач в Германия, който предлага и трансферни връзки. Тази програма бе въведена през 2007 г. и се нарича Smart Connect. От 1 януари 2009 г. компанията стана изцяло собственост на Lufthansa.

 

Основна база и полети

Основната база на Germanwings е летището в Кьолн - Бон, а вторичните й бази са международните летища Берлин - Шьонефелд, Хамбург и Дортмунд. Компанията предлага полети до над 66 дестинации в Европа. Със старта на лятното разписание в края на март Germanwings предлага нови трансферни връзки от България към няколко европейски града. Това са Виена, Цюрих, Дрезден, Мюнхен, Милано, Палма де Майорка, Лондон - Станстед и Берлин - Шьонефелд. Полетите се извършват с прекачване на летището в Кьолн - Бон. Тези полети са част от услугата Smart Connect и времето за престой при прекачването е не повече от час. Други дестинации от София (освен Кьолн - Бон) са Хамбург, Лайпциг и Стокхолм.

 

Авиопарк

Germanwings разполага с 16 самолета Airbus A319-112 и 12 самолета Airbus A319-132 (плюс още 9 поръчани). Към края на 2008 г. средната възраст на авиопарка на компанията е 5.4 години.

 
« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за aвиокомпания Germanwings by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

 

обновена 03.2016
Получавай пръв най-изгодните оферти