Germanwings

Обща информация за Авиокомпания Germanwings

Обща информация за авиокомпания German Wings

 

Germanwings (Джърман Уингс) е най-голямата немска нискотарифна авиокомпания, основана през 1997 г. като Eurowings Flug и преименувана на Germanwings през 2002 г. Това е и първият low cost превозвач в Германия, който предлага и трансферни връзки. Тази програма бе въведена през 2007 г. и се нарича Smart Connect.

 

От 1 януари 2009 г. компанията става изцяло собственост на Lufthansa.

Основната база на Germanwings е летището в Кьолн - Бон, а други бази, които ползва са международните летища Берлин - Шьонефелд, Хамбург и Дортмунд.

 

 

До къде лети авиокомпания Germanwings от България

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Germanwings

Позволеният багаж към тарифа „Basic/Smart” е безплатно 1 брой ръчен багаж с максимални размери 55 х 40 х 23 см до 8 кг. Чекиран багаж за “Basic” e с опция срещу доплащане на куфар до 23 кг, а за „Smart” включва безплатно чекиран багаж до 23 кг. За тарифа „Best” безплатно е два броя ръчен багаж със същите размери, както и чекиран до 23 кг. Може да се носи и лична чанта с максимални размери 40 х 30 х 10 см (като дамска чанта или лаптоп).

Чек-ин (регистрация) - правила на Germanwings

Онлайн чекиране е възможно да се извърши най-рано 72 часа преди полет, но също така е може да се направи и на самото летище.

 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за aвиокомпания Germanwings by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
обновена 03.2017

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка