Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Pegasus Airlines

Обща информация за Pegasus AirlinesОбща информация за авиокомпания Pegasus Airlines

Pegasus Airlines е ниско тарифна авиокомпания, с централа в Истанбул, Турция основана през 1989г. Стартирала като чартърна авиокомпания в партньорство с Aer Lingus, Pegasus в момента е изцяло собственост на ЕСАС Холдинг и извършва редовни полети до 41 дестинации.

Компанията стартира с два Boeing 737-400, но за съжаление малко след това Ирак навлизат в Кувейт и дават началото на конфликта в Перскийския залив, оказал сериозен ефект върху турския туризъм. Въпреки това, към 1992 индустрията започва да се съживява и към флотилията се присъединява още един Boeing 737-400, а други 2 Airbus A320 се взимат на лизинг, за да посрещнат летния поток от туристи.

През януари 2005, ЕСАС Холдинг купува Pegasus и само два месеца след това правят генерална промяна - от чартърна авиокомпания Pegasus се превръщат в нискотарифна авиокомпания. През ноември същата година от Pegasus поръчват 12 нови Boeing 737-800, с което се стремят да посрещнат увеличаващия се поток от пътници.

През 2007 Pegasus  са превозили повече пътници в Турция от която и да било друга авиокомпания, а през 2008 общия брой на превозените пътници се равнява на 4.4 милиона души.

 

Авиопарк

Към 14 септвмври 2010г. флотът на компанията е съставен от 27 Боинга, на средна възраст от 5.6 години.
Pegasus е един от официалните спонсори на новоизградения стадион Тюрк Телеком Арена - домът на Галатасарай.
Всички самолети на компанията имат една-единствена класа, а на борда им имат "Летящо кафе", където топли напитки и храна се предлага на пътниците срещу допълнително заплащане.

 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания Pegasus Airlines by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
 

 

обновена 03.2016
Получавай пръв най-изгодните оферти